Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
30 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bette franke
  • Review
  • see by chloe
  • Test
Een MissLipgloss artikel

See by Chloé Eau de Parfum

see by chloé eau de parfumDe geuren van Chloé vind ik betoverend. Love, Chloé is een van mijn favoriete geuren en sinds deze maand is er een nieuwe See by Chloé eau de Parfum te koop. Het is een romantisch, verleidelijk en lichter jonger zusje van de andere geuren van Chloé. Al ben ik normaal gesproken dol op zware, houtachtige, kruidige geuren, ik ben nu verliefd op deze lichte voorjaarsgeur.

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

See by Chloé eau de parfum

De verpakking van See by Chloé vind ik heel erg mooi. Speels en jong door het knalrode doosje, heel lief en licht door de glazen fles met ‘plooitjes’, die net op een zwierend rokje lijkt.

see by chloé eau de parfum

See by Chloé is een echte voorjaarsgeur. Romantisch, licht, vrolijk, eigenzinnig en toch niet zo’n standaard ‘fris luchtje’. See opent heel fris en pittig met bergamot, gevolgd door een hart van frisse en zoete appelbloesem en jasmijn. De basis van de geur ruikt naar sandelhout en vanille. Het is een fruitige, warme geur door die heerlijke basis. Dat maakt hem zo perfect. Parfumeur Michel Almairac heeft een juweeltje gemaakt met See by Chloé. In Parijs sprak ik hem.

‘Ik wilde dat See by Chloé geen standaard geur werd, dat het geen enkele connectie zou hebben met eerdere geuren die ik heb gemaakt. Ik heb wel een bepaalde signature, maar die wilde ik loslaten. Het moest helemaal anders. De dame die ik zie bij See by Chloé is een cheeky young girl, die serieus is over haar werk en haar doelen, maar ook lekker gek kan doen en vooral heel erg spontaan is.’

Volgens Michel kan je deze geur de hele dag dragen. ‘En niet alleen in het voorjaar. Ook in de winter, in de herfst. Het is een frisse en fruitige geur, maar door de warme basis is ‘ie ook perfect voor ’s avonds.’

see by chloé eau de parfum

Bette Franke als gezicht van see by chloé

De prachtige Bette Franke is het gezicht van de geur. Erg leuk, want Bette is Nederlandse! Op de foto’s is ze betoverend en echt een topmodel, in het echt is ze net zo mooi, maar ook zo ‘normaal Nederlands’. Ik had even de tijd om met haar te kletsen en ze is down to earth, relaxed, lief en rustig. Bette komt van oorsprong uit Heemskerk en werd op heel jonge leeftijd ontdekt door modellenbureau Wilma Wakker. Sindsdien reist ze de hele wereld over en momenteel woont ze in New York. ‘Mijn moeder vond dat in het begin wel heel erg eng, ik ging als klein meisje naar alle grote steden voor modellenwerk. Zelf vond ik het ook spannend, maar ik wilde het zo graag doen.’ See by Chloé is niet de eerste geur waar ze het gezicht van is. Waar ze het meest trots op is? ‘Op alles, maar vooral op de Vogue cover.’

Natuurlijk vroeg ik Bette om haar ultieme beautytip. Als model moet ze er altijd goed uitzien, wat doet ze daar speciaal voor? ‘Gelukkig ben ik niet zo dol op zoet. Taartjes en koekjes boeien me niet zoveel, ik houd meer van hartig. Noten, zoutjes, dat vind ik heerlijk. Ik geloof er niet in dat je jezelf als model – maar ook in het algemeen – alles moet ontzeggen. Je wordt er echt niet mooier van als je je zelf alles ontzegt. Ik wil vooral genieten, maar let er natuurlijk wel op dat ik gezond eet, drink en beweeg.’

‘Omdat ik tijdens shows en shoots altijd zoveel make-up op krijg, ben ik in het dagelijks leven echt voor less is more. Ik draag weinig make-up, op vrije dagen het liefst helemaal niks. Mijn favoriete merk is absoluut NARS, zowel qua make-up als qua skincare.’

See by Chloé event in Parijs

Natuurlijk neem ik je nog even mee naar de sfeer van het See by Chloé event waar ik bij was in Parijs…

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

see by chloé eau de parfum

Verkoopinformatie

See by Chloé is te koop vanaf 30ml, voor €46. 50ml eau de parfum kost €64 en 75ml €82. See by Chloé is nu bij alle parfumerieën te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Rimmel Apocalips

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.