Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
31 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • rituals city spa
Een MissLipgloss artikel

Scrub + pedicure bij Rituals City Spa

00000Al jaren ben ik dol op Rituals en ook al jaren bezoek ik de Rituals City Spa. Er zit er bij mij een om de hoek in Zwolle; een oase van rust (om er maar even een cliché in te gooien) middenin de drukke stad. Voor ik op vakantie ging, alweer even geleden, ging ik voor een uitgebreide behandeling: eerst de Sakura Scrub Treatment, daarna de Foot Spa Deluxe.

Rituals

Jaren terug, alweer bijna vier jaar geleden, heb ik al eens geblogd over een massage die ik kreeg bij de Rituals City Spa. Wat ik zo tof vind aan de Rituals City Spa’s is de sfeer. De Spa’s zijn onwijs sfeervol ingericht, met donkere tinten, warme kleuren, boeddha beelden, bloemen, kaarsen, overal zachte aaibare stoffen en handdoeken; als je hier binnenstapt dan voel je je al meteen meer relaxed. Het ruikt er ook nog eens ontzettend lekker, overal staan Rituals geurkaarsen te branden en de combinatie van geuren, kleuren en sfeerlicht zorgen ervoor dat je meteen wat meer ontspant. Het is wel even een overgang omdat City Spa’s allemaal in de stad zitten (joh, what’s in a name!) en je ineens in zo’n rustige, stille, gezellige ruimte zit. Even omschakelen!

Rituals

Je kan tientallen soorten behandelingen laten doen, zowel lichaamsmassages als scrubs, als facials, manicures en pedicures. De eerste keer nam ik een hele lange full body massage, maar de laatste jaren ga ik liever voor twee (of drie! Ohh!) kortere behandelingen. Ik kan me dan beter ontspannen – als ik anderhalf uur op een tafel lig dan gaan mijn gedachten toch dwalen, en als ik twee kortere losse behandelingen heb, werkt dat voor mijn hoofd beter. Ik kan het niet zo goed uitleggen; het is toch even de afwisseling. Van geuren, structuren, lichaamsdelen, ruimtes…

Rituals Spa Amstelveen-3

Rituals Spa Amstelveen-4

De behandelruimtes zijn super mooi, ik zou hier wel willen wonen! Ik houd zelf heel erg van een lichte inrichting maar wat is dit toch ook prachtig, echt een inspiratie. In de behandelruimtes is ook een douche; na de scrub kon ik me daar even afspoelen, erg prettig.

De Sakura Scrub behandeling is er een van 30 minuten en kost €35.

Ontdek de verzorgende bodyscrub sensatie uit Japan die het lichaam van top tot teen verzorgd. Deze Japanse lichaamsbehandeling is vernoemd naar het vallen van de Sakurabloesem, wat staat voor het ontluiken van nieuw leven. De luxe suikerscrub vitaliseert de huid en wordt gevolgd door een verzorgende bodycreaming met een romige crème van kersenbloesem en rijstmelk. De ideale behandeling voor een egale en gladde huid!

Ik besloot voor de scrub behandeling te gaan omdat ik zelf het gevoel van scrub op mijn huid heerlijk vind en omdat ik toch nooit echt de tijd neem om mezelf grondig te scrubben. Ik scrub wel, maar niet heel precies en er zijn natuurlijk ook plekken waar ik zelf niet bij kan. Bij deze behandeling werd mijn hele lijf stevig gescrubt met de onwijs lekker ruikende Sakura Scrub, die je ook gewoon zelf bij Rituals kan kopen. Dat vind ik leuk; als je een product erg lekker vond, kan je hem zelf aanschaffen voor thuis.
De behandeling vond ik heerlijk, ik kreeg een lekkere massage die niet al te stevig was met de scrub en was daarna echt helemaal zacht en glad. Ik ging hierna op vakantie en zo’n scrub massage is natuurlijk de perfecte voorbereiding voor zo’n vakantie! Wat ik zelf wel prettig vond: er stond zachte mellow muziek op, perfect om bij te ontspannen, en de masseuse werkte stil en zei praktisch niks – alleen als ze even wilde uitleggen wat ze ging doen. Ik kon even helemaal weg zonen, echt genieten.

€35 voor een behandeling van een half uur vind ik persoonlijk een goede prijs. Niet mega goedkoop (je kan goedkoper gemasseerd worden bij een Thaise salon, maar dat is dan ook een andere massage en andere ervaring), maar wel betaalbaar.

Rituals Spa Amstelveen-1

Bij deze ruimte worden de pedicures gegeven, de voetbehandelingen! Ik neem bijna nooit manicures omdat ik het leuk vind om mijn eigen handen en nagels te verzorgen (en ik denk altijd dat ik het beter kan, haha!), maar mijn voeten laat ik zeker in de zomer graag doen. Ik kan er zelf altijd maar lastig bij en zo kan ik lekker achterover leunen terwijl mijn voeten even goed onder handen genomen worden.

Er zijn vier soorten voetbehandelingen bij Rituals, van een korte voetmassage (€15) tot de Foot Spa Deluxe (€39). Je kan natuurlijk ook een behandeling er tussen doen, voor €19 krijg je mooi gelakte nagels. Bij de Foot Spa Deluxe krijg je een voetenbad, scrub, massage en je nagels worden mooi gelakt.    IMG_6195-595x446

Deze pedicure vond ik heerlijk. Het was zacht en voorzichtig, wat ik erg prettig vind. Ik kan er niet goed tegen als mijn voeten heel stevig gemasseerd worden of als het pijnlijk wordt; bijvoorbeeld bij het terugduwen van de nagelriemen of bij het vijlen. Ik heb wel eens pedicures gehad waar ik echt totaal gespannen van de pijn weer weg ging, maar bij Rituals zijn ze zacht en voorzichtig en dat vind ik echt prettig.

Naast dat de behandeling heerlijk en ontspannend was, zagen mijn voeten er naderhand prachtig verzorgd, zacht en mooi uit. En ik had mooie mintgroen gelakte nagels. Nu wel stom dat ik er toen geen foto van heb gemaakt, maar geloof me als ik zeg dat het erg netjes gelakt was en dat mijn voeten klaar waren voor kilometers wandelen in Barcelona en ook voor zwembad-hangen op Ibiza.

Het was eigenlijk de perfecte pre-holiday behandeling, de combinatie van een scrub en pedicure! Maar natuurlijk ook erg lekker om zonder vakantie te doen. Als je dit najaar nog een keer naar de zon vliegt dan kan je vakantie al in zo’n City Spa beginnen, niet vervelend!

Echt een aanrader, ook erg leuk om cadeau te doen; Rituals heeft speciale cadeaubonnen voor de City Spa. Je kan hier alle behandelingen en prijzen bekijken. Er zit een Rituals City Spa in Almere, Amstelveen, Heemstede en Knokken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.