Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • diy
  • lip scrub
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Scrub je lippen!

Treat Beauty Cacao Lip Scrub, €13,99 bij KissKissBangBang

Ik heb het zelf pas ontdekt, en ben er nu verslaafd aan: mijn lippen scrubben! Wanneer ik mijn lippen niet scrub, krijg ik wanneer ik lippenbalsem of lipgloss draag, van die vieze witte ‘randen’ op m’n lippen. Die randen zijn een mengsel van speeksel, je balsem of gloss en huidschilfers (velletjes dus). Vaak krijg je die randen als je veel praat.

Ik vind het zelf heel vies, zeker als ik het bij mezelf merk. De oplossing is dus gewoon: regelmatig je lippen scrubben! Je zal merken dat je dan veel minder snel (en minder erg) die witte randen krijgt.

Bourjois Lip Scrub, ca. €10

Zelf gebruik ik een lip scrub van Egminerals.com en een lip scrub van Treat (Kiss and make it butter lip scub), love them both! Ik gebruik de Treat scrub het meest. Je kan ook gewoon heel makkelijk je eigen lipscrub maken! Een aantal suggesties:

  • Mix een theelepel olijfolie, een theelepel honing, twee theelepels kristalsuiker en een paar druppels citroensap. Mengen en scrubben maar!
  • Vermorzel vier aspirines, mix dit met een theelepel kristalsuiker, een paar druppels jojoba olie en een halve theelepel glycerine.
  • Très goedkoop: scrubben met water en een tandenborstel!

De zelfgemaakte scrubs kan je gewoon met je vinger op je natte lippen aanbrengen en zachtjes rondjes draaien op je lippen.

Je kan je lippen elke dag scrubben, je hoeft het niet te beperken tot twee keer per week. Doe het wel tot een punt dat je het zelf fijn vindt, als je merk dat je lippen gevoelig worden of pijn gaan doen, stop dan gewoon. Breng na het scrubben een lekkere vette balsem aan en tadá: lekkere zachte lipjes.

Zeker een must wanneer je een felle lipstick gebruikt, velletjes kunnen dan echt niet.

Scrub jij je lippen al? En hoevaak doe je het?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.