11 mei 2016 door Cynthia Schultz 31 reacties
 • deodorant
 • natural deodorant
 • natuurlijke deodorant
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Schmidt’s Natural Deodorant

Schmidt's Natural DeodorantJe hebt vast wel eens tutorials gezien hoe je zelf met kokosolie en baking soda je eigen natuurlijke deodorant kan maken. Of je hebt wellicht natuurlijke deo’s in potjes gezien. Schmidt’s Natural Deodorant heeft 100% natuurlijke deodorant sticks! Werkt veel makkelijker en sneller en ik heb ze getest. Werkt het een beetje tegen zweetlucht én transpiratievocht?

Schmidt’s is een Amerikaans merk met alleen maar natuurlijke soorten deodorant. Ze begonnen met formules in potjes die je met je vingers aan moest brengen, maar sinds een tijdje hebben ze ook sticks. Daar word ik blij van, want deodorant met mijn vingers aanbrengen vind ik toch een beetje onhandig.

Jaime Schmidt richtte in 2010 Schmidt’s op, omdat ze vond dat andere natuurlijke deo’s hun werk gewoon niet goed deden. Ze wilde natuurlijke deodorant maken die het beter doen dan de synthetische alternatieven.

Ik gebruik zelf graag Dove deodorant, maar snap heel goed dat veel mensen graag een natuurlijke deo gebruiken. In deodorant zitten veel ingrediënten waarover veel gediscussieerd wordt, al is wel bewezen dat bijvoorbeeld de veel besproken aluminium helemaal geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Als je toch graag natuurlijke deodorant gebruikt, bijvoorbeeld omdat je gewoon graag over je hele lijf natuurlijke cosmetica wil gebruiken, dan kan je dus bijvoorbeeld deze deodorant van Schmidt’s proberen.

 

Schmidt’s Natural Deodorant Lavender + Sage

Schmidt's Natural Deodorant

Dit is de Lavender + Sage stick. Deze deo’s kosten €13 bij Reina Organics voor een stick van 75 gram. Dertien euro lijkt veel, maar in een Lady Speed Stick zit bijvoorbeeld maar 39 gram. Dit is het dubbele! En een Lady Speed Stick kost zo’n vier euro, dus dan is de prijs van deze natuurlijke deodorant helemaal niet zo gek.

Als eerst de verpakking: die ziet er praktisch en basic uit. In gebruik is hij niet altijd even handig, want het omhoog draaien van de stick gaat soms nogal stroef.

Schmidt's Natural Deodorant

Informatie achterop de verpakking en de bestanddelen. Volgens Schmidt’s biedt deze natuurlijke formule een langdurige bescherming tegen nattigheid (haha!) en geurtjes. Vrij van aluminium, propylene glycol, parabenen en ftalaten. Deze deo is geschikt voor veganisten en is ook vrij van dierproeven.

Dan de bestanddelen! Dit is een ‘klassieke’ natuurlijke deodorant op basis van kokosolie en baking soda. Dit kan je dus ook zelf maken! Zelf ben ik niet zo’n DIY-er, dus ik vind het ideaal om het zo kant-en-klaar in een stick te kopen.

Het hoofdbestanddeel is pijlwortelpoeder, dit is een absorberend ingrediënt dat vocht opneemt. Ook zorgt het ervoor dat de deodorant een wat dikkere substantie heeft.

Kokosolie doodt schimmels en is antibacterieel. Daarom wordt het zoveel gebruikt in natuurlijke deo’s! En het is ook nog eens goed voor je huid.

Baking soda (zuiveringszout) is ook een belangrijk ingrediënt. Zuiveringszout werkt (zoals de naam al zegt) zuiverend en gaat geurtjes tegen.

Verder bevat het candelilla was, sheaboter, lavendel essentiële olie, salie essentiële olie, vitamine E en groene thee extract. De essentiële oliën zorgen voor een lekkere geur. Toen ik de lijst met bestanddelen voor het eerst las, dacht ik meteen: dat wordt een vette bende! Het is immers op basis van oliën en wassen, zou dat wel lekker zijn onder mijn oksels? Laten we het proberen.

Schmidt's Natural Deodorant

De stick ziet er niet helemaal gelijkmatig uit, maar dat vind ik helemaal geen probleem. Tijd om het eens onder mijn oksels te smeren!

Oh, eerst de geur: dat is echt lavendel! En een tikje salie. Ik ben zelf niet zo’n groot lavendelfan, maar na het aanbrengen ruik je het niet meer. Er is ook een parfumvrije versie, als je dat fijner vindt.

Ik gebruik het nu een paar weken in plaats van mijn vertrouwde Dove deodorant en wat ik tijdens het aanbrengen heb gemerkt:

 • aanbrengen gaat makkelijker als je huid warm is, bijvoorbeeld na het douchen. De stick ‘smelt’ dan wat beter en dan kan ik dus beter de deodorant op mijn huid aanbrengen. Als ik heel koud ben wordt de stick al snel wat korreliger op mijn huid. Dat los ik op door het met mijn vingers even in te masseren, maar dat vind ik eigenlijk wel een beetje onhandig omdat ik juist een stick gebruik zodat ik net met mijn vingers in de deodorant hoef.
 • aanbrengen gaat makkelijker als ik mijn oksels heb onthaard. Het brengt dan egaler aan.
 • er blijft telkens wat deodorant aan de zijkant van de stick ‘hangen’. Dat is niet erg, ik haal dat er gewoon af, maar je moet het dus wel even schoonmaken.

Na het aanbrengen voelt het eerst een tikje vettig, maar dat trekt echt snel in. Eerst stond het me wat tegen, zo’n olieachtig laagje onder mijn oksels, maar dat verdwijnt snel. Gelukkig!

En: werkt het? Tegen nattigheid én tegen luchtjes? Ja. Het werkt! Maar: niet als ik me écht heel erg ga inspannend. Het werkt goed op gewone dagen. Gewone dagen waarop ik wat flinke wandelingen maak en verder gewoon thuis aan het werk ben of afspraken heb. Als ik op de racefiets stap, dus als ik echt ga sporten, dan ruik ik mezelf hier wel doorheen. Maar: dat gebeurt ook met mijn Dove deodorant. Tegen echt sportzweet kan bij mij niet echt een deo op.

Schmidt’s Natural Deodorant Bergamot + Lime

Schmidt's Natural Deodorant

Dan een ander geurtje: Bergamot + Lime!

Schmidt's Natural Deodorant

De bestanddelen zijn hetzelfde, alleen bevat deze bergamot essentiële olie en limoen essentiële olie.

Schmidt's Natural Deodorant

Deze ruikt héél lekker fris naar begamot en limoen! Hij werkt verder hetzelfde als de Lavender + Sage versie: goed.

Wel denk ik dat je in de zomer of op zonvakantie een beetje moet uitkijken met zulke deodorantsoorten. Ten eerste vanwege de olie, ten tweede vanwege de essentiële oliën. In de zon is dit erg ‘gevaarlijk’ voor je huid.

Verder ben ik echt enthousiast over de Schmidt’s Natural Deodorant’s! Ze werken supergoed en echt duur zijn ze ook niet. Wel heeft het wat kanttekeningen wat betreft aanbrengen, maar echt ingewikkeld is dat ook weer niet.

Schmidt’s Natural Deodorant kost €13 voor 75 gram en is er bij Reina Organics in drie geuren én een parfumvrije variant. Ook zijn er twee varianten in een potje verkrijgbaar.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

31 reacties
 1. Nicole

  Hier had ik al eens van gehoord. Nu ben ik er wel benieuwd naar!

 2. Bianca

  Ik zweet snel, niets erger dan van die natte zweetplekken in mijn kleding. Ik gebruik deo van Secrets ( helaas hier niet te koop) werkt super goed en gaat lang mee.

 3. Elisa

  Hey Cynthia! In welk artikel heb jij gevonden dat aluminium geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt? Ik heb tot nu toe vooral wetenschappelijke artikelen gelezen waarin aluminium onder andere gelinkt wordt aan Alzheimer. Een tegenstrijdig artikel zal m’n zoektocht naar een ‘veilige’ deodorant een stuk makkelijker maken 🙂

  • Niek

   In dit artikel staat informatie over aluminium in deo en linken naar artikelen.

 4. Jessica

  Dat klinkt idd heel fijn en proefdiervrij!

 5. Leoni

  Ik ben nieuwsgierig geworden naar deze deodorant! Ik zou graag willen weten of deze ook witte vlekken geeft op donkere/zwarte kleding, dat is namelijk zo vervelend…

 6. Amélie

  Ik kende dit merk nog niet. Ziet er heel natuurlijk uit. Tof!

 7. Caitlyn

  Ik ben verslingerd aan mijn Sanex en de geur ervan vind ik echt hemels. Op zich stoor ik mij ook niet aan chemische bestanddelen, die hebben vaak onterecht een slechte naam. Wel lees ik graag over ‘groene’ producten dus als ik ze ooit in promo tegenkom, wil ik de gok wel wagen.
  xx

 8. Marloes

  ojee, ze zitten al weer in mn mandje! Ik koop best vaak iets naar aanleiding van jouw advies. Hoewel je geen hardcore ‘groene blogger’ bent. Ik vind het wel heel interessant. Ik zou best vaker willen lezen over dier vriendelijke en ‘groene’ make up. Thanks weer!

 9. rachel

  ik ben zelf niet zo van de sticks moet ik eerlijk zeggen maar vind het wel eens leuk om te lezen van andere, nee geef mij maar gewoon een spray 🙂

 10. Aboutsbstyle

  Goed artikel maar dit product zou echt niks voor mij zijn als ik het zie en lees. Liefs soraya

 11. bianca

  Heb sinds een tijdje enorme jeuk onder mijn oksels na het scheren meestal de dag er na. Andere deo’s geprobeerd maar werkt niet. Iemand tips of weet waar dit van komt? Heb ook al een ander scheermesje gekocht.

 12. Sandy

  Hmmm dit klinkt eigenlijk best goed!

 13. Sarah

  Echt een goed artikel!

 14. Kelly

  Wat een interessant merk, ik ben wel erg nieuwsgierig eigenlijk!

 15. julie

  Ik ben tegenwoordig helemaal hooked aan Dr. Organic deo met Tea Trea. Eindelijk een goeie gevonden dat niet op dieren test! 🙂

 16. Sarah

  Waarom had je gisteren geen artikelen?

 17. Mariëlle

  Ik heb al eens een versie van dit merk geprobeerd, deze lijken me eerlijk gezegd fijner! Ik vraag me wel af of ik, met mijn helaas snelle zweten, hier genoeg aan heb!

 18. Marije

  Douglas verkoopt ze ook voor 12,95, ik twijfel al een tijdje…

  • Suzanne

   WoW, goed van jou! Dat scheelt sowieso 4,95 verzendkosten en ze hebben 5 geuren in totaal! Top, thanks!??

 19. Amelle

  Die ga ik zeker eens aanschaffen als ze online te verkrijgen zijn. En trouwens aluminium is wel degelijk slecht voor je oksels. Het is kankerverwekkend en zeker als je het net na het scheren aanbrengt.

 20. Natasja

  Ik gebruik op dit moment een deo van Deoleen. Dit is (tot nu toe) de enige deodorant die voor mij goed werkt. Deze klinken ook heel fijn en de geuren lijken me heerlijk!

 21. Martine

  Dat klinkt goed!
  Ik gebruik alleen maar natuurlijke deodoranten, ik heb momenteel True Organic of Sweden (gekocht via internet) en Nuage de Fraicheur van Sanoflore (deze laatste koop ik in Frankrijk).
  En dat bevalt mij enorm goed.
  Ook heb ik Soapwalla een periode gekocht en ook deze beviel erg goed.
  Ik geef er de voorkeur aan natuurlijke producten op mijn lichaam te smeren en ik heb gemerkt dat mijn huid/haar en lichaam daar uiteindelijk het beste op reageert.
  Ik zal deze deo zeker ook een keer aanschaffen 🙂

 22. Eva

  Oeh ze lijken mij heel fijn!! Ik gebruik liever natuurlijke producten voor mijn oksels!

 23. Iris

  Ik vind het tof dat zoiets bestaat! Ik gebruik zelf al eeuwen Dove deo en wissel ze af en toe af met iets anders. Merk nu wel dat ik er steeds sneller ‘immuun’ voor lijk te worden. Heb jij dat ook?

 24. Geanne | It’s About Beauty

  Ik maak sinds een tijdje mijn eigen deo en dat is inderdaad op ongeveer dezelfde basis van arrowrootpoeder, kokosolie en baking soda.

  Een tip om het makkelijker aan te brengen: Zet de stick tegen je oksel aan en doe daarna je arm naar beneden zodat je de stick als het ware even vastklemt. Het product warmt dan wat meer op en is makkelijker aan te brengen.

  • Emma

   Waar koop je arrow root poeder? Ik gebruik maïzena 🙂

 25. Wieke

  Ik gebruikte altijd een Dove roller maar na een tijdje begon ik echt heel erg kriebel onder mijn oksels te krijgen en allemaal schilfers. Weet niet zo goed of dat door het regelmatig scheren van mijn oksels kwam of de deo. In ieder geval gebruik ik nu echt helemaal geen deo meer en ik moet zeggen dat ik geen aantoonbaar verschil merk qua zweet en geurtjes.. Misschien is dit wel een goed alternatief. Niet om dat de ingrediënten natuurlijk zijn maar meer omdat er simpelweg andere ingrediënten in zitten.