Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

RUIK VERSCHIL – EAU D’ORANGE

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

Boye en Noëlle hadden vijf jaar geleden een droom: zelf parfum maken en verkopen. Al snel ontdekten ze dat er een heel vervuilende industrie achter zit, bomvol chemische en synthetische stoffen. Tel daarbij op dat er miljoenen tonnen plantaardig materiaal wordt weggegooid waar fantastische geuroliën in zitten. Inmiddels is uit dit verhaal RUIK geboren: een merk met 100% plantaardige parfum op basis van restproducten.

De droom van de broer en zus om hun eigen parfum te ontwikkelen leek in duigen te vallen, maar ze besloten van dit negatieve gegeven iets positiefs te maken. Boye en Noëlle ontwerpen en maken parfums die helemaal plantaardig zijn. De geuren zijn vrij van vervuilende aardolie, synthetische geurstoffen, ftalaten en kunstmatige conserveermiddelen.

De eerste en vooralsnog enige geur van RUIK is VERSCHIL – EAU D’ORANGE. Dit idee begon al toen de twee kleine kinderen waren en met een sinaasappel en een kaars zaten te spelen: ze zagen hoeveel geurolie er in de schil zit. Vanuit die herinnering zijn ze de geur gaan ontwikkelen.

Jaarlijks worden er miljoenen tonnen sinaasappelschillen weggegooid. Heel erg zonde, want in de schillen zit heel lekker ruikende olie. Die olie is de basis van VERSCHIL – EAU D’ORANGE. Ook gebruiken ze de schillen voor het sinaasappelpapier, de verpakking van VERSCHIL.

Dit verhaal sprak mij meteen aan. Iets wat vanuit een passie ontstaat, twee jonge mensen die zich niet door een tegenvaller laten stoppen en die werken vanuit een duurzame gedachte. Ik volg RUIK al een tijdje op Instagram en vond het heel leuk dat ze me benaderden.

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

Ik heb zelf de speciale kerstpakket variant van VERSCHIL – EAU D’ORANGE. Deze is verpakt in een doosje van sinaasappelpapier en zit in een houten kratje. Ook zit er een ‘slinger’ bij met sinaasappelsterren voor in de kerstboom. Deze set kost €30. De limited edition kerstvariant kost los €25 voor een flesje van 10ml. Deze ruikt hetzelfde als de gewone variant, maar is verpakt in een doosje van sinaasappelpapier.

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

Ik kreeg deze sampleslinger er bij: een erg leuk kerstcadeautje. Aan deze slinger zitten sinaasappelsterren en drie samples van EAU D’ORANGE en je kan hem erg leuk in de kerstboom hangen. Een sample bevat 2ml. De slinger kost €30.

Leuk nieuws: met de kortingscode ‘misslipglossmaaktverschil’ krijg je 10% korting op alles in de webshop van RUIK.

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

Laten we het even over de VERSCHIL – EAU D’ORANGE hebben. Deze is verpakt in een klein glazen flesje met kunststof draaidop. Het label is van handgeschept papier met sinaasappel gemaakt. De gewone variant (dus niet de kersteditie) kost €35 voor 30ml en €50 voor 50ml. Een sample pakket met 10 samples kost €50. Je kan ook een losse sample kopen voor €7, als je besluit een gewone flacon te bestellen krijg je vervolgens €7 korting.

Ik vind de verpakking leuk: heel basic en simpel. Handzaam ook, makkelijk mee te nemen in je tas. Wel vind ik het wat onhandig dat er geen spraykopje op zit: je moet de geur echt ‘deppen’ op je huid en dat is niet heel praktisch. Het werkt wel, natuurlijk, maar een spray is gewoon makkelijker.

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

De zelf gewonnen sinaasappelolie van biologische Valencia Sinaasappels hebben we gecombineerd met uitsluitend hoogwaardige plantaardige etherische oliën. Houtige tonen en de bloesem van de sinaasappel, Neroli, dragen bij aan een zwoele diepte. Een parfum die fris en energiek opent en door de kruidige houtige basisnoten van Ceder, Eikenmos en Bourbon Vanille kan je hem alle seizoenen dragen.

Ik verwachtte bij deze geur een soort sinaasappelsapgeur, maar niks is minder waar. Het is een hele warme, aromatische geur die zéker naar sinaasappel ruikt, maar niet zo fris en citrusachtig als je verwacht. De geur begint wat fris en bloemig, maar wordt al snel wat warmer en kruidiger. Echt heel erg lekker, en de sinaasappel blijft onmiskenbaar aanwezig.

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

Je ziet hier ook even de ingrediënten. Ik verwachtte eerst door het flesje dat het een geurolie was, maar het is wel echt parfum op basis van alcohol. Ik vind dat prettiger, olie kan wat vlekkerig zijn en is vet op de huid. Dat is bij RUIK VERSCHIL – EAU D’ORANGE niet zo.

RUIK VERSCHIL - EAU D'ORANGE

Ik ben verrast door RUIK en door VERSCHIL – EAU D’ORANGE. Wat een mooi verhaal, een goed product en wat ziet alles er mooi uit. Ik zou het erg fijn vinden als er uiteindelijk nog een flacon komt met een spray, of wellicht de optie om een spraykop bij te bestellen die je op het flesje kan draaien.

Met de kortingscode ‘misslipglossmaaktverschil’ krijg je 10% korting op alles in de webshop van RUIK. We geven ook samen het kerstpakket weg. Reageer onder deze post waarom jíj nou dit cadeau zou moeten winnen. En volg RUIK even op Instagram. Ik gun het ze 🙂

Ik heb de geur gekregen.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.