Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 juni 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • tip
Een MissLipgloss artikel

Rosebud Salve

Er zijn weinig producten waar ik écht helemaal weg van ben, vooral op het gebied van lippenbalsems en huidverzorging. Ik heb heel veel lippenbalsems liggen die ik niet gebruik omdat ik ze niet lekker vind ruiken, omdat ze niet fijn smeren of omdat ze gewoon niet werken (ik heb echt een grondige hekel aan Labello, die geur!). Een poos terug kocht ik Rosebud Salve omdat ik er zoveel over had gelezen op internet en ik wou het wel eens uitproberen. Ik was er helemaal weg van en nog steeds! Ik gebruik het elke dag, het is zo ongelooflijk fijn spul. Rosebud Salve is een multi purpose zalf, je kan het onder andere gebruiken voor droge lippen, maar ook voor schrale plekjes, brandwonden, luieruitslag, als hand- of voetcrème en nog zo veel meer. Ik gebruik het zelf vooral als lippenbalsem en ik mis het echt als ik hem niet bij me heb.

Rosebud Salve bestaat al héél lang: sinds 1895, vandaar ook het vintage blikje (is ‘ie niet cute?!). Er zijn een aantal verschillende soorten bij gekomen in de loop der jaren, zoals Strawberry Lip Balm, Minted Rose, Mentholated Salve en Brambleberry. Ik heb zelf ook de Brambleberry maar die is lang niet zo fijn als de échte originele Rosebud Salve.

Rosebud Salve is trouwens smaakloos, hij ruikt wel (een beetje vreemd). De substantie is te vergelijken met vaseline, het is alleen steviger en dikker. Oh, het smelt trouwens wel snel. Dus laat het niet op de kop in de zon liggen (wat ik wél heb gedaan) waardoor het een grote smeertroep wordt en je alles weer opnieuw kan gaan smelten om het weer goed in het potje te krijgen… Het is ook niet raadzaam om hem in je broekzak te houden, dan smelt ‘ie ook. Desondanks kan ik RS iedereen aanraden, het is echt de beste lippenbalsem die er bestaat (vind ik).

Rosebud Salve is onder andere verkrijgbaar bij Douglas en Skins voor €10. Ik verkoop ze zelf ook op het Miss Lipgloss forum voor €7 inclusief verzendkosten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.