Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Review
  • Rituals
  • skincare
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Rituals Skincare review

Door Jill – Als ik zeg Rituals, denken de meesten van jullie waarschijnlijk aan de heerlijk schuimende douchegels van Rituals. Maar wist je dat Rituals ook skincare heeft? Ik heb de ‘hydrating’ lijn uitgeprobeerd en ik kan je alvast verklappen: ik ben verkocht!

De drie producten die ik nu gebruik. Zien ze er zo samen niet mooi uit?

Intense Moisture Serum

Allereerst de verpakking. De verpakking ziet er strak en ‘clean’ uit. Heel erg mooi, daar houd ik van! De stijl van Rituals is echt geweldig.

Informatie op de verpakking van het serum. Volgens Rituals is dit een ultra geconcentreerd serum rijk gevuld met hyaluronzuur en blauwe gember extract. Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken op je gezicht en je nek. Als het helemaal is ingetrokken maak je het af met de hydrating dag of nachtcrème. 

Zo goed als bovenaan staan siliconen. Als je liever geen siliconen gebruikt, kun je dit serum dus beter skippen. In dit geval begrijp ik de keuze voor siliconen wel. Doordat de siliconen een laagje over je huid heen leggen houd je huid vocht vast. Dat is precies waar deze hydrating lijn voor is bedoelt. Verder zitten er verzorgende bestanddelen in als vitamine E en allerlei plantenextracten.

Het serum komt in een pompflacon, wat ik zelf erg handig vind. Hygiënisch en ook erg praktisch. Daarnaast ziet de verpakking er ook nog eens stijlvol en strak uit.

Het serum maakt je huid gladder, stralender en meer gevoed. Ik heb het gevoel dat mijn make-up ook mooier zit. Het serum voelt als een lichte gel en smeert makkelijk uit. Mijn huid voelt er super glad en gehydrateerd door en als basis onder mijn make-up vind ik het dus ook erg prettig werken. Het serum kost €28,50.

24H Hydrating Gel Cream

Dan de 24 hour hydrating gel cream. Volgens Rituals is dit de dorstlesser voor je huid. Ik gebruik ‘m zelf voornamelijk als dagcrème en het fijne van deze crème is dat hij mijn huid goed voedt, maar ook bijna meteen intrekt. Ik heb ’s ochtends vaak niet veel tijd en bij deze crème kan ik bijna direct door met mijn make-up. Heel erg fijn!

Tekst op de achterkant van het doosje.


En dan de ingrediënten. Al op de eerste regel kom ik alcohol denat. tegen. Dat snap ik eigenlijk niet in een ‘hydrating’ lijn. Alcohol droogt je huid alleen maar uit. Isononyl isononanoate voedt je huid en is volkomen natuurlijk. Zo komt het bijvoorbeeld voor in cacao en in lavendelolie. Butylene glycol zorgt ervoor dat de huidvochtigheid verhoogd wordt en dat andere werkzame stoffen makkelijker door de huidlaag heen kunnen. 

Ik vind het bij Rituals altijd zo leuk om te zien dat er ook aandacht wordt besteed aan de binnenkant van hun verpakkingen!

De 24hour hydrating gel cream komt in een grote glazen pot. Dat ziet er heel mooi uit in de badkamer en voelt ook heel luxe aan. Toch ben ik niet zo’n fan van een pot. Ik vind het niet zo hygiënisch en de crème kan sneller bederven doordat er steeds lucht bij komt. 

De gel crème heeft een lichtblauw/groenige kleur.

Je kunt hier heel goed zien hoe dun en luchtig de gelcrème is! Dit voelt heel licht en hydraterend aan op mijn huid. Er zit geen SPF in deze dagverzorging, maar ik gebruik zelf toch een apart product met een hoge SPF dus persoonlijk mis ik het niet. Je dagverzorging breng je vaak toch te dun aan om ook daadwerkelijk beschermd te worden door de SPF die er in zit.

Kost €26,50.

Moisture Recovery Night Cream

De hydrating nachtcrème komt in dezelfde verpakking als de hydrating 24hour gel cream.

Wat Rituals zelf zegt over de crème: Zijdezachte vochtherstellende nachtcrème voor het gezicht. Met verzorgende botanische extracten en een actief hydraterend complex. Voor een intens verzorgde, soepele huid.

Bij de ingrediënten zien we vooral water, glycerine, siliconen, vette soorten alcohol, macadamia olie, shea boter en witte thee extract.

Op de verpakking staat dat er ook blauwe gember extract inzit, maar dat heb ik niet kunnen ontdekken.. Misschien heeft het een hele gekke naam in de lijst met bestanddelen?

De Moisture Recovery Night Cream komt in dezelfde grote pot als de 24hour gel cream. Mooi, netjes, maar niet echt hygiënisch.

Hier kun je zien dat de Moisture Recovery Night Cream dikker en romiger is dan de 24hour gel cream.

Deze crème is echt wat rijker en dikker, heeft ook wat langer de tijd nodig om goed in te trekken. Duidelijk een nachtcrème die mijn huid ’s nachts een vochtboost geeft en er voor zorgt dat ik wakker word met een gehydrateerde en zachte huid. Kost €26,50.

 

Ik gebruik de combinatie van de drie producten nu al een tijdje en ik moet zeggen dat mijn huid er baat bij heeft! Ze is lekker gehydrateerd, droge plekjes zijn nergens meer te zien en mijn huid ziet er goed uit. Ik vind het hele lekkere producten en ik gebruik ze graag. Ik vind het top dat er geen minerale olie in de producten zitten, verder zit er wel parfum in en in het serum siliconen. Als je een heel gevoelige huid hebt is het dus even afwachten hoe je op de producten reageert, maar de parfum staat zo laag in de lijst (helemaal onderaan) dat je er niet echt last van kan hebben.

De nieuwe skincare lijn van Rituals werd gelanceerd in de Hortus Botanicus in Amsterdam. We kregen daar nog een klein rondleiding en die kiekjes wil ik jullie graag nog even laten zien!

foto 1
De kas waar de tropische planten in groeien

foto 2
De witte thee plant

foto 3

foto 4
De Hortus heeft ook een hele mooie vlindertuin. Daar kwam ik deze doorzichtige vlinder tegen. Hoe. Cool.

foto 5
Aloë vera vers afgesneden van de aloë vera plant

foto 6
Aloë vera plant

foto 7
Dit is een jojoba plant. Van de zaden van deze plant wordt jojoba-olie gemaakt, wat je veel in cosmetische producten terugvindt. 

foto 8
Coconnetjes in de vlindertuin

foto 9

foto 12

Rituals producten zijn in alle Rituals filialen te koop en in hun online shop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.