Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Review
  • Rituals
  • sabon
  • scrub
Een MissLipgloss artikel

Rituals Shower Paste & Sakura Scrub

Rituals is een van mijn favoriete beautywinkels. Hun producten ruiken zo ontzettend lekker en heel veel zijn ook gewoon echt heerlijk in gebruik. Vandaag review ik weer eens twee Rituals producten: de Sakura Scrub en de Hammam Olive Secret Ultra-Hydrating Shower Paste.

Eerst de Hammam Olive Secret Refreshing Eucalyptus & Organic Olive Ultra-Hydrating Shower Paste. Zo, dat is een hele mond vol, haha! Dat had ook wel wat korter gekund. Deze Shower Paste zit in een mooie mat blauwe tube met een bruine klikdop. Ik vind zelf de verpakking bij Rituals altijd zo mooi, daar is veel aandacht voor. Elke lijn heeft een andere kleur en stijl, zo kan je ze makkelijk herkennen. En het staat gewoon leuk in je badkamer! Ik vind het bij deze verpakking vooral mooi dat de tube mat is.

De Shower Paste kost €8,50. Dat is niet super goedkoop voor een doucheproduct, maar heel erg duur is het ook niet. Dat is eigenlijk met alle producten van Rituals. Het zijn geen drogisterij prijzen, maar ook weer niet in de Douglas-range, om het zo maar even te zeggen.

Het hoofdbestanddeel van de paste is mipa laureth sulfate, wat eigenlijk hetzelfde is als SLES. Het is dus een vrij sterke reiniger, maar daar kijk ik niet echt van op in een douchegel. Zoals ik wel vaker aangeef, het is vrij lastig om een douchegel te vinden zonder SLES, lastiger dan shampoos zonder dat ingrediënt. Verder zitten er wel lekkere verzorgende bestanddelen in zoals olijfolie, eucalyptus olie, saffloer olie… Heerlijk voor je huid! Er zit ook parfum in voor de lekkere geur. Als je een extreem gevoelige huid hebt zou ik niet voor deze douchepaste kiezen, als je geen problemen met je huid hebt kan het prima. Ik heb er zelf in ieder geval geen last van.

Zo ziet de paste eruit! Het is vrij dik, eigenlijk gewoon een dikke douchegel. Het schuim wat er vanaf komt is vrij romig en melkachtig, dat vind ik wel fijn! Je kan dit ‘zo’ op je huid aanbrengen met water, maar je kan het ook in een douche puff doen. Ik doe zelf altijd dat laatste!

De geur hiervan is heerlijk, heel fris door de eucalyptus, maar tegelijkertijd heeft het ook iets warms… In ieder geval heel lekker voor ’s ochtends. Mijn huid voelt na het douchen wel een tikje droog, maar dat heb ik eigenlijk met alle soorten douchegel, niks nieuws!

Dan de Sakura Scrub Organic Rice Milk & Cherry Blossom Organic Sugar Body Scrub. Ook al zo’n mega lange naam, haha! De scrub zit in een mooie grote pot met lichtgroen label en een zilverkleurige dop. Ziet er mooi uit, luxe! De pot kost €14,50 en er zit 200 gram in. Dat is een stuk goedkoper dan de Sabon scrubs (die kostten namelijk meer dan €20).

Uitleg op de pot. Je kan het een of twee keer per week gebruiken op een vochtige huid. Lekker inmasseren en dan afspoelen! Simpel.

De bestanddelen van de scrub. Oehhh, lekker! Het is een suikerscrub met allerlei lekkere oliën. Zoals sojaboonolie, amandelolie, saffloerzaadolie, avocado-olie, zonnebloemolie, rijstextract en Japanse sierkersextract. Hmmmm.

Wanneer je de deksel van de pot afdraait vind je eerst nog een folietje, zodat het in de winkel nog niet open wordt gemaakt. Deze folie is echt een hel om eraf te krijgen! Uiteindelijk heb ik het met een mesje moeten doen en was ik een nagel kwijt. Maar ja, hij zit in ieder geval wel goed dicht.

Oeeee, lekker! Het is zo’n suiker-olie scrub, net als die Sabon scrubs. De perfecte vervanger voor als je daar een fan van bent.

Als je houd van lekkere olieachtige scrubs, dan is deze helemaal perfect voor je. Je hebt maar een beetje nodig en het verdeelt makkelijk en scrubt heel goed. Daar houd ik van, ik scrub natuurlijk niet voor niks! Na het afdrogen voelt mijn huid echt superzacht, zijn alle dode huidcellen weg en zit er nog een klein beetje van de olie op mijn huid. Niet heel veel, net genoeg voor mijn huid om nog lekker zacht aan te voelen. Zo hoef je dus niet meer met een bodymilk te smeren. Gebruik deze scrub trouwens niet voor je met zelfbruiner bezig gaat, door de olie krijg je dan vlekken.

De geur is trouwens ook echt heerlijk, hij ruikt subtiel naar kersenbloesem.

De combinatie van de Shower Paste en deze scrub is perfect! De paste reinigt goed, en de scrub verwijdert dode huidcellen en voedt de huid met de oliën.

Ik ben gewoon dol op Rituals en loop regelmatig de winkel hier in Zwolle even binnen om te snuffelen. Mijn favoriete product is de douchefoam.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.