Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • body cream
  • laughing buddha
  • Review
  • Rituals
Een MissLipgloss artikel

Rituals Laughing Buddha

P1130558Sommige merken kunnen het niet snel fout doen bij mij. Ik ben verknocht aan Rituals. Elke geur, elk product vind ik heerlijk en ik heb al heel wat flessen en potten van het merk leeg geschraapt. Het merk heeft nu een nieuwe lijn: Rituals Laughing Buddha. In deze lijn zitten negen producten die je vooral héél happy moeten maken! Ik testte er drie.

P1130576

De lachende Buddha leefde 1100 jaar geleden in China. Deze vrolijke monnik overlaadde de mensen die hij onderweg ontmoette met gezondheid en voorspoed. Hij werd al snel het Chinese symbool voor geluk. Het eeuwenoude geloof dat het geluk jou ten deel valt als je over de buik van de Buddha wrijft is ook vandaag de dag nog springlevend.

Rituals Laughing Buddha Fortune Oil

P1130560

Ik houd heel erg van olie voor onder de douche en gebruik deze graag van onder andere Kneipp. In de Laughing Buddha lijn zit ook een heerlijke douche olie, de Fortune Oil met Sweet Orange & Cedar Wood. Deze stijlvolle fles van 200ml kost €8,50. Wat ik zelf altijd als eerste erg leuk vind aan de Rituals producten is de verpakking. Deze zien er altijd zo mooi strak en chic uit, staat prachtig in je badkamer.

P1130561

De douche olie verandert onder de douche in een zacht schuim en laat je huid ‘zijdezacht’ aanvoelen. Klinkt goed!

P1130562

Dit zijn de bestanddelen van Rituals Laughing Buddha Fortune Oil. Er zitten heerlijke verzorgende bestanddelen in als soja olie, castor olie, cederhout olie en sinaasappel olie. Om de olie lichtjes te laten schuimen zitten er wat surfactants in zoals laureth-4 en mipa-laureth sulfate. Dit zijn broertjes van sodium laureth sulfate. Als dit er niet in zit, zal de olie niet schuimen en ook niet reinigen onder de douche en word je er alleen maar vettig en plakkerig van. Zo is deze olie meteen een lichte douchegel. Dit werkt super en voelt onwijs lekker en zacht op de huid aan.

Na het douchen en afdrogen is mijn huid zacht, maar niet olie-achtig. Dat vind ik wel prettig, en als ik dat wel wil, dan kan ik de Rituals scrub gebruiken. Douchegels laten mijn huid nog wel eens droog en trekkerig achter, dat doet deze olie niet.

En de geur… JONGENS, DE GEUR! Die is zo heerlijk! Alle Laughing Buddha producten hebben dezelfde geur. Het is een typische ‘Rituals lucht’, licht zoetig maar ook kruidig en aaah, ik kan het niet uitleggen dus je moet zeker zelf eens gaan ruiken.

De structuur en werking hiervan zie je onderaan deze blogpost in een video.

Rituals Laughing Buddha Touch Of Happiness Rich Nourishing Body Cream

P1130564

Ik ben dol op de body creams van Rituals (ja sorry, ik blijf maar enthousiast doorgaan) en in de Laughing Buddha lijn zit er ook een: de Touch of Happiness. Deze kost €15 voor 200ml.

P1130566

Deze body crème belooft de huid superzacht te maken.

P1130565

Dit zit er in. Er zitten lekkere dingen in als glycerine, zonnebloemolie, vitamine E, allantoine, sinaasappelextract, Aziatische Waternavel extract, cederhout extract, bamboebladextract en vitamine B2. Er zitten vrij veel siliconen in de body cream, voor het geval je dat niet prettig vind. Ook bevat het vrij veel parfum, dit zorgt voor de heerlijke geur. Als je een heel gevoelige huid hebt kan het irriteren. Zelf merk ik daar niks van. 

P1130567

De body cream pot heeft een hele mooie rosé gouden deksel. De details van andere verpakkingen zijn ook rosé goud, vind het mooi en chic.

P1130568

De body cream is BOUNCY! Waaaa! In de video onderaan de blogpost laat ik het zien. De body cream is superzacht, romig, het doet me nog het meest denken aan crème fraiche qua textuur.

P1130569

Hmmmmmm! De cream smeert makkelijk uit, is zuinig, voelt heerlijk aan op de huid, ruikt echt awesome en trekt ook snel in.

Rituals Laughing Buddha Good Luck Scrub

P1130571

Toen ik de producten aan het testen was besefte ik dat dit echt geweldige cadeautjes zijn. Je zegt eigenlijk ‘veel succes!’ of ‘veel geluk!’ en dat is natuurlijk altijd goed. Als laatste laat ik de Good Luck Scrub zien, een suikerscrub. Deze producten heeft Rituals ook in andere lijnen en geuren. Deze scrub kost €15,50 voor 200ml.

P1130572

P1130573

Dit zit in de scrub. De scrub is op basis van suiker en er zitten geen plastic deeltjes in, dat vind ik zelf heel erg prettig. Verder qua lekkere dingen: sojaboonolie, amandelolie, saffloer olie, macadamia olie, avocado olie, zonnebloemolie, glycerine, bamboescheutextract, atlascederextract en sinaasappelschilextract. Dit is echt zo’n suiker-olie scrub die je veel zit tegenwoordig.

P1130574

Informatie over de scrub: lichaamsscrub met organische suiker, je kan hem een tot twee keer gebruiken door met ronddraaiende bewegingen op de vochtige huid te masseren.

P1130575

Ziet er goed uit! Deze scrub scrubt lekker stevig en laat een olielaagje achter. Niet heel heftig, maar na het douchen en afdrogen voel je nu een subtiel zacht laagje op je huid, wat ik zelf wel heel prettig vind. Let wel op: deze scrub moet je niet gebruiken voor je gaat zelfbruinen, want dan krijg je sowieso vlekken!

Video: hoe voelt alles en hoe zijn de texturen?

Tijdens het fotograferen merkte ik dat ik het lastig vond om de texturen van de producten vast te leggen. Ik besloot er een videootje van te maken! Zo is het toch bijna alsof je zelf de producten op je handen aan het smeren bent? Ik hoop dat het een goed beeld geeft van hoe de producten voelen en smeren. Jammer dat ik alleen de geur nog niet kan laten ruiken…

Rituals Laughing Buddha – conclusie

P1130578

Ik ben erg blij met mijn drie Laughing Buddha producten, ik vind ze stuk voor stuk heerlijk. Echte aanraders! Je kan de producten bij alle Rituals filialen vinden en in hun online shop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.