Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • conditioner
 • it's a wrap
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Rituals It’s A Wrap Conditioner review

Ik weet nog als de dag van gister *cliché!* dat ik een review schreef over It’s A Wrap, op mijn oude web-logje. Dat is nu zeker drie jaar geleden, en toen was het mijn nummer één haarmasker/conditioner. Maar ik vergat het schatje. Ik kocht andere conditioners, fijne producten, en dacht nooit meer aan It’s A Wrap. Tot ik het bij Rituals laatst zag staan, in een tube. Tweehonderd milliliter voor €6,95. Dacht je dat ik die kon laten staan? No way! Ik nam hem mee en voor de tweede keer review ik dit product. En oh… wat heb ik haar gemist!

Eerst de verpakking. Die is mooi, chic, erg Rituals. De conditioner zit in een donkerbruine doorzichtige fles met lichtgroene accenten. Een tube is heerlijk hygienisch, dat vind ik prettig. Zeker onder de douche werkt het vele malen fijner dan een pot. Vroeger zat dit product in een pot, dus hoera voor de verandering van de verpakking!

It’s A Wrap is een ‘ultra-light conditioner for frizzy hair’. Klinkt goed.

Er staan wat beloftes op de achterkant. Zo maakt het pluizig haar weer glad, verzorgd en glanzend en beschermt het de kleur van je haar. Je kan het dagelijks gebruiken als conditioner en als je het langer laat zitten werkt het als een masker. Het product verandert niet hoor, maar het werkt dan gewoon beter, verzorgt beter, omdat het langer op je haar zit. Op de verpakking staat dat je eerst Carpe Diem shampoo moet gebruiken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Dat kan, als je dat wilt.

Dan de ingredienten! Dat is een flinke lijst. Ik heb ingredienten-master Lien (check haar blog eventjes, die is zo leuk!) eens even haar oog laten werpen op de spulletjes die in deze conditioner zitten. Voor de beautynerdjes onder ons heeft ze elk ingredient onder de loep genomen en er bij gezet wat wat precies is.

Aqua (water)
cetaeryl alcohol (emulgator, om het water met de andere bestanddelen te binden en tot een cremesubstantie te maken)
decyl oleate (vetzuur op basis van decyl alcohol, vormt een filmpje, maakt zacht en glad)
cetrimonium chloride (ammonium zout dat statische geladenheid voorkomt, anti frizz dus, maakt haar makkelijk doorkambaar)
behentrimonium chloride (super verzorgende emulgator, ik gebruik deze in mijn haarmaskers)
parfum (geur)
polyquaternium-7 (om statische geladenheid te voorkomen, vormt een filmpje geeft vocht)
propylene glycol dicaprate dicaprylate (wordt gebruikt om de emulsie constant te houden, emulgator)
amodimethicone (siliconen, afgeleide van Dimethicone, maakt je haar zacht en glanzend)
sodium benzoate (is een onderdeel van het parfum)
isopropyl alcohol (wordt gebruikt om ingredienten oplosbaar in elkaar te maken, ook soms als verdikker van een emulsie)
butyrospermum parkii butter (shea boter)
oleyl erucate (verzorgend bestanddeel, een ester)
lactic acid (melkzuur)
polysilicone-18 stearate (siliconen, voor volume)
panthenol (Pro vitamine B5: tegen uitdroging van het haar, het houdt vocht vast)
Polyquaternium-10 (anti frizz, anti statische geladenheid, maakt dat je haar zacht en soepel en glanzend wordt)
Squalane (olijf squalane, een verzorgend bestanddeel, dat erg lijkt op ons eigen huidvet (sebum), voor zachtheid en gladheid)
propylene glycol (stabilisator en vochtinbrenger, een wat controversieel ingredient momenteel)
ppg-1 tricedeth-6 (verzorgend bestanddeel, een ester van tridecyl alcohol)
dimethylpabamidopropyl laurdimonium tosylate (beschermt het haar tegen de zon)
oryza sativa extract (rijstkiem extract)
glycerin (vettige alcohol, vochtinbrenger/vasthouder)
Trideceth-12 (emulgator)
hydroxypropyltrimonium corn/wheat/soy amino acids (aminozuren van granen en soja, geven body aan je haar en flexibiliteit en kracht)
prunus serrulata flower extract (Japanse Kersenbloesem extract, zou verzachtend werken)
helianthus annuus seed extract (zonnebloem extract, antioxidant)
linalool, benzyl salicylate, butylphenyl methylproponial, citronellol, coumarin, geranol, hexyl cinnamal (dit zijn de verplicht te noemen parfum allergenen)


Dit voegde Lien er nog aan toe: ‘Dit is een goede conditioner, ondanks dat er wat veel parfum in zit waarschijnlijk. Ze gebruiken best hoogwaardige ingredienten, die in dure salon conditioners ook gebruikt worden. En er zit ook een zonbescherming in, altijd beter. Ik denk niet dat het supergoedkoop is, 200 ml is niet heel erg veel als ik naar de L’Oreal conditioner flessen kijk zit er minstens 300ml in geloof ik. Maar hij is ook zeker niet duur voor wat hij doet.’

Dat is dus duidelijk! Goede ingredienten, niet zomaar wat dingen bij elkaar gekieperd, er is echt over nagedacht. Er zitten wel siliconen in, als je die wilt vermijden moet je deze conditioner niet kopen.

Het eerste wat ik merk als ik de tube open doe is de geur. Die is zo goddelijk! Lekker zoet, hij doet me echt denken aan ‘vroeger’, dat is voor mij dus een paar jaar geleden. Het is lekker zoetig, niet zo megazoet als de Tigi producten, maar wel vrij aanwezig. Er zit flink wat parfum in, dus als je een heel gevoelige hoofdhuid hebt, is het niet zo’n goed idee om deze conditioner te gebruiken.

De conditioner is dun, wat ik fijn vind. Hierdoor verdeelt het goed, wat maakt dat je automatisch minder nodig hebt. Je hebt de hoeveelheid van twee keer een euro muntstuk nodig ongeveer, als je langer haar hebt, meer. Mijn lok is vrij lang aan de rechterkant, vergis je dus niet (niet denken ‘Cynthia heeft kort haar dus dat is niet representatief’, want ik heb één kant lang). het werkt dus zuinig. Het verdeelt heel makkelijk en ik voel mijn haar meteen zachter worden. De douche ruikt dan al helemaal naar die heerlijke geur! Uitspoelen gaat ook makkelijk en daarna is mijn haar superzacht, doorkambaar, en wanneer ik het ga föhnen gaat het niet zo erg pluizen als normaal. En… mijn haar ruikt de hele dag heerlijk naar die It’s A Wrap geur! Goddelijk. Het maakt mijn haar trouwens absoluut niet zwaar en futloos, het geeft juist volume!

Ik laat het trouwens zo’n tien minuten intrekken en gebruik het altijd na het wassen. Bij mij is dat maar twee tot drie keer in de week dus ik doe lekker lang met een tube.

Wat ben ik toch blij dat ik deze conditioner weer heb, ik ga meteen nog een tube er bij halen want ik ben er zo gek op!

Pluspunten
 • Fijne, mooie en hygienische verpakking
 • Prijs (€6,95 vind ik een middelmatige prijs voor een tube van 200 ml)
 • Zuinig in gebruik
 • Ruikt heerlijk
 • Verdeelt gemakkelijk
 • Spoelt makkelijk uit
 • Maakt haar zacht en pluisvrij
 • Rituals is dierproefvrij
 • Geeft volume en maakt het haar niet zwaar
 • Makkelijk verkrijgbaar, bij alle Rituals filialen en op Ritualsshop.nl

Minpunten

 • Het kan een minpunt voor je zijn dat er siliconen in zitten
 • Het kan een minpunt voor je zijn dat er veel parfum in zit

Iets voor jou als… je op zoek ben naar een niet al te dure conditioner/haarmasker die heerlijk ruikt en die je haar lekker zacht maakt, en als je geen problemen hebt met parfum en siliconen

Skippen als… je geen siliconen wilt gebruiken en als je overgevoelig bent voor parfum of als je een erg gevoelige hoofdhuid hebt

Zou ik dit opnieuw kopen? JA!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.