Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • gezicht
 • make-up
 • poeder
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Rimmel Stay Matte Pressed Powder


Laatst reviewde ik de Match Perfection foundation van Rimmel, vandaag is de Stay Matte Pressed Powder aan de beurt! Poeder is voor mij op de meeste dagen onmisbaar. Het zorgt ervoor dat mijn make-up langer blijft zitten én dat mijn gezicht mooi mat is.

 

Ik heb heel veel poeders geprobeerd door de jaren heen en mijn favoriet is toch wel MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder, de pressed versie. Blot Powder van MAC vind ik ook heel erg fijn. Ik had nog geen favoriet gevonden bij de drogist, misschien was de Stay Matte van Rimmel wel wat?

Stay Matte bevat geen talk, (minerale) olie, parfum en parabenen en dat is al heel erg goed! Het liefst gebruik ik geen talk in mijn poeders. Talk maakt je huid wel mat, maar zorgt er voor dat je huid juist meer talg (vet) gaat produceren waardoor je huid op de lange termijn juist meer gaat glimmen. Terwijl een poeder ervoor moet zorgen dat ik juist minder glim! Prima dus dat dat er niet in zit. Het enige grote nadeel is nu al dat ik de daadwerkelijke ingrediënten nergens kan vinden, het staat niet op de site van Rimmel en ook niet op het doosje zelf. Nu weet ik dus wel dat bepaalde bestanddelen er gewoon niet in zitten, maar verder moet ik hem dus beoordelen op hoe het werkt op mijn huid. Ook wel weer eens leuk!

Eerst de verpakking! Het poeder is ‘gepressed’ (dus het is geen los poeder) in een doosje met een los deksel. De verpakking is wel een beetje gammel, je kan hem niet zo goed in je tas meenemen, want dan gaat de deksel eraf. In je toilettas gaat het prima, zolang hij maar niet heen en weer stuitert. Als je hem alleen thuis gebruikt is er niks aan de hand. Het zou wel praktischer zijn als het een ‘klapdeksel’ had en een spiegeltje, maar dit poeder is dan ook wel een stuk goedkoper dan andere poeders die ik gebruik.

De Stay Matte Pressed Powder is er in zes kleuren, het is geen transparante poeder. Hij geeft ook een heel klein beetje dekking. Dat maakt het ook een geweldig poeder om zonder foundation aan te brengen, als je alleen je gezicht een beetje wilt matteren. Door de subtiele dekking zullen roodheden en andere oneffenheden iets minder opvallen. Wanneer je hem over je foundation gebruikt zal je van die dekking niet zoveel merken, maar het is wel belangrijk dat je de goede kleur kiest, anders krijg je een lichte waas over je foundation, of juist donkere vlekken, dat is niet de bedoeling.

En, hoe werkt ‘ie? Nou, eigenlijk heel goed! Hij maakt mijn foundation (of gezicht, als ik hem zonder andere make-up gebruik) meteen heel mooi mat. Je hebt maar een heel klein beetje nodig om je gezicht te matteren, hij is dus heel zuinig in gebruik. Het effect is wel een tikje poederig – meer dan bij transparante poeders – maar eigenlijk vind ik dat niet zo heel erg. Je moet gewoon niet teveel gebruiken, en na een uurtje is dat poederige wel weg, omdat de foundation en de vettigheid van je huid het toch wel een beetje absorberen. Als je het wel storend vind kan je wat waterspray over je gezicht vernevelen na het aanbrengen (of MAC Fix+), dan is het poederige effect meteen weg.

Ik merk sowieso dat mijn foundation een stuk langer blijft zitten als ik de Stay Matte Powder gebruik, het werkt goed fixerend, en mijn gezicht blijft heel lang mooi mat. Na een paar uurtjes zou ik mijn neus wel even bij kunnen poederen, maar dat heb ik met alle poeders, ook van MAC. Mijn neus is nou eenmaal een stukje vetter dan de rest van mijn gezicht.

Rimmel Stay Matte kost €9,95, wat niet echt veel geld is voor een goede poeder. Ik ben eigenlijk wel heel enthousiast! Deze poeder doet wat ‘ie moet doen! Ik pak hem vaak, ook al ligt ‘ie naast mijn MAC poeder in mijn toilettas. Goedgekeurd!

Pluspunten

 • €9,95 is niet duur voor een goed poeder
 • Rimmel is bij zo’n beetje elke drogist te koop
 • Stay Matte bevat geen talk, (minerale) olie, parfum en parabenen
 • Verkrijgbaar in zes kleuren
 • Matteert heel goed
 • Geeft een klein beetje dekking, mooi als je hem zonder foundation gebruikt
 • Fixeert je foundation, maakt hem longlasting
 • Blijft goed lang mat

Minpunten

 • Het effect is een tikje poederig (maar dat is prima op te lossen)
 • De verpakking is niet helemaal stevig

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een goede poeder die je make-up fixeert en je gezicht matteert

Skippen als… je een poeder wilt hebben die je gewoon los in je tas kan gooien (daar is deze poeder niet geschikt voor) of als je echt geen poederig effect wilt

Zou ik dit opnieuw kopen/gebruiken? Ja!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.