Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • anti-transpirant
 • deo
 • deodorant
 • dove
Een MissLipgloss artikel

Rexona & Dove Maximum Protection

Dove & Rexona hebben allebei een nieuwe anti-transpirant: Maximum Protection. Zowel Dove als Rexona hebben een Maximum Protection, met beide hun eigen draai. Beide beloven twee keer meer bescherming tegen zweet én nare luchtjes. Ik heb ze getest!

Beide doosjes had ik in mijn ‘nog te testen’-kast staan en toen ik wat dingen ging uitzoeken om te proberen en fotograferen, ontdekte ik dat zowel Dove als Rexona bijna exact hetzelfde product hadden uitgebracht! Gravend in mijn mailbox ontdekte ik dat ze deze ook samen gelanceerd hebben, met allebei hun eigen touch. En uiteindelijk is dat niet zo gek, want Dove en Rexona zijn allebei merken van moederbedrijf Unilever. Omdat de producten erg vergelijkbaar zijn, laat ik ze in één blogpost samen zien.

De prijzen zijn hetzelfde, beide soorten Maximum Protection kosten €7,39.

De Rexona Maximum Protection is volgens eigen zeggen effectief, veilig, en biedt twee keer meer bescherming dan andere anti-transpiranten. MP bevat de TriSolid technologie, die een drievoudige werking biedt tegen transpiratie:

 1. 2 keer meer bescherming tegen zweet door de geavanceerde anti-transparant technologie
 2. Maximum Protection verzorgt de gevoelige huid. De hydraterende stof dimethicone beschermt tegen huidirritaties.
 3. Maximum Protection bevat een geencapsuleerde geurbestrijdende technologie. Microcapsules lossen op zodra deze in contact komen met zweet en laten gedurende de hele dag een fris parfum vrij waardoor zweetgeurtjes worden gemaskeerd.
Van de Rexona versie zijn er vijf soorten:
 1. Clean Fresh Scent (Women)
 2. Women Confidence
 3. Sensitive (Women)
 4. Fresh Scent (Men)
 5. Active (Men)
Dove Maximum Protection heeft hetzelfde principe (beschermen tegen zweet en geurtjes) maar is nét iets anders. Dove combineert 1/4 hydraterende creme met een zeer krachtige anti-transpirant formule. Deze is dus geschikt voor vrouwen die zowel een heel goede bescherming willen, maar ook een zachte, verzorgde huid. Er zijn drie soorten:
 1. Go Fresh Granaatappel
 2. Go Fresh Komkommer
 3. Original Clean
Je kan dus zelf kiezen welk merk en welke soort je het meest aanspreekt. Zelf heb ik het meest met Dove. Deze versie wordt wat ‘zachter’ en ‘liever’ in de markt gezet, maar is ook wat verzorgender en zachter voor je huid, en bevat wel dezelfde anti-transpirant technologie als de Rexona versie. Die van Rexona is wat ‘serieuzer’ en voor mijn gevoel meer gericht op sportieve mensen.
De Maximum Protections van beide merken kosten €7,39, dus daarin zit geen verschil.

De gebruiksaanwijzing. Het werkt net als een gewone deo: gewoon onder je oksels smeren! Beide merken adviseren dit (ook) te doen voor je gaat slapen. Ik gebruik het zelf liever overdag, dat voelt wat normaler voor mij.

De achterkant van Dove. 

De achterkant van Rexona.

De bestanddelen van Rexona.

De bestanddelen van Dove. Zoals je kan zien lijken de lijsten erg op elkaar, al zijn ze echt wel iets verschillend. De Dove versie bevat wat verzorgende bestanddelen en oliën, Rexona bevat wat meer actieve anti-transpirant bestanddelen. 

De bijsluiter in het Rexona doosje. Er wordt uitgelegd wat het verschil is tussen deodorant en anti-transpirant. Het verschil is dat anti-transpiranten er voor zorgen dat je daadwerkelijk minder zweet. Deodorant gaat alleen de geur tegen en zorgt er niet voor dat je minder zweet. Een duidelijk verschil! De Maximum Protection producten zijn echt anti-transpiranten, en geen deodoranten. 

Dit zijn ze dan. Ik vind de verpakkingen er erg mooi uit zien! Ze verschillen natuurlijk iets qua opdruk, maar de vorm is verder hetzelfde. De verpakkingen hebben een dubbele wand, wat het wel een mooi effect geeft.

Nog wat aanwijzingen op de achterkant.

Als je de dop er af haalt, zie je eerst een folietje. Die trek je er af, en dan kan je aan het wieltje onderaan de verpakking draaien. De anti-transpirant komt dan door de gaatjes. Ik vind dat altijd zo’n leuk systeem, als je zelf iets omhoog moet duwen. En zeker als het dan door gaatjes naar buiten komt. Ik ben dan net weer een klein kind. Het doet me trouwens denken aan van die speeltjes waar je van die kinderklei doorheen kan duwen en waar het dan in een soort spaghetti vorm weer uit komt. Tja, deze producten halen het kind in mij naar boven…

Dit smeer je vervolgens onder je oksels! 

Het is een witte crème die je uitsmeert met de platte bovenkant van de verpakking. Je hebt niet zoveel nodig, twee ‘klikjes’ (die je hoort als je aan het wieltje draait) is genoeg.

En, hoe werkt Maximum Protection? Ik heb ze allebei gebruikt. Een tijdje lang Dove op mijn linker oksel, Rexona onder mijn rechter. Ja, echt waar! Ik heb het op normale dagen geprobeerd, maar ook op momenten dat ze wat meer uitdaging kregen omdat ik wat meer zweette dan normaal. Beiden kunnen ze het goed aan. Ik heb het idee dat Rexona nét wat sterker als anti-transpirant werkt, maar erg veel verschil heb ik niet gemerkt. Ze maskeren vooral heel goed vervelende geurtjes – ik heb echt geen zweet geur geroken en heb mijn vriend er ook regelmatig naar gevraagd, soms ruik je het zelf niet – en ik merk ook dat ik minder zweet. 

Ik vind het draaisysteem zelf ook erg leuk werken en de crème voelt prettig aan op de huid. Die van Dove nog wat meer dan die van Rexona. Het is dus maar net wat je zelf het prettigst vindt en waar je voorkeur naar uit gaat. Ik gebruik zelf liever de Dove versie. De geurtjes van de soorten die ik had waren vrij neutraal, maar Dove heeft dus ook een ‘Go Fresh Granaatappel’ en ‘Go Fresh Komkommer, deze zijn wat fruitiger en frisser.

Dove en Rexona Maximum Protection kosten €7,39 per stuk en zijn bij alle drogisterijen te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.