Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 juni 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • ilah brows
  • wenkbrauwextensions
Een MissLipgloss artikel

Review: Wenkbrauwextensions

WenkbrauwextensionsIn mijn plog liet ik het al zien: Sylvia en ik gingen samen naar Zoetermeer om wenkbrauwextensions te laten zetten. Sylvia was mijn proefkonijn omdat zij niet gezegend is met twee volle bossen. Na twee uur had ze prachtige wenkbrauwen. Hoe werkt het? En hoe lang blijft het zitten? We vertellen je alles.

 

Sylvia: In de jaren 60 en 70 epileerde ik m’n wenkbrauwen tot heel dunne boogjes. Helaas groeiden de haartjes na 10 jaar epileren maar voor een deel terug. In het midden van mijn linkerwenkbrauw zit een ‘gat’ en van de aanzet van mijn rechterwenkbrauw is de helft over.

Wenkbrauwextensions

Cynthia wilde voor MissLipgloss graag de Ilah Brows wenkbrauwextensions testen, want op papier leek dat een fantastische oplossing voor te dunne wenkbrauwen of om lege plekjes in de wenkbrauwen op te vullen. Maar Cynthia hééft perfecte wenkbrauwen. Omdat ik wel wat aanvulling op mijn gehavende wenkbrauwen kon gebruiken, zou ik als proefkonijn fungeren. Kon ik er ook mooi over schrijven op mijn blog voor vrouwen van 45 jaar en ouder (mooiinuitvoering.nl). En daar lag ik dan een paar weken later in de behandelstoel.

Voorbehandeling met verf

Wenkbrauwextensions

De haartjes die ik nog over heb, zijn tamelijk blond, dus die werden donkerbruin geverfd met een speciale techniek. Eerst werd er een oxiderende stof op de haartjes aangebracht, waardoor de haarschubben zich openden zodat de pigmenten tot diep in de haartjes konden doordringen. Na het verfbadje had ik al weer wat meer wenkbrauw, maar het bleef toch een zielig gezicht.

Plakken en vormen

Wenkbrauwextensions

Wenkbrauwextensions

Toen begon het precisiewerkje: de synthetische haartjes werden met wat lijm een voor een op mijn huid geplakt en met een ander soort lijm ook op de bestaande haartjes. Tussendoor mocht ik in de spiegel kijken en de vorm nog wat bijsturen: “Graag aan de aanzet wat meer, en misschien ook nog wat haartjes aan het uiteinde om de wenkbrauw te verlengen?”

Natuurlijker dan tekenen

WenkbrauwextensionsVoor zelf bijgetekend – voor ‘naturel’ – na met Ilah brows

Wenkbrauwextensions

De behandeling duurde langer dan ik had verwacht: bijna 2 uur. Maar het resultaat is mooi. De vorm is iets anders dan die ik zelf met het wenkbrauwpoeder aanbreng; daar moet ik nog even aan wennen. Het ziet er in ieder geval heel naturel uit. Mijn rechterwenkbrauw had bij nader inzien nog twee haartjes langer gekund, maar dat zie alleen ik natuurlijk. Volgende week mag ik terugkomen om de wenkbrauwen te laten bijwerken.

 

Satijnen kussensloop

Dat bijwerken is nodig doordat er door wrijving – bijvoorbeeld ’s nacht met het kussen – haartjes verloren gaan; uiteindelijk zijn ze gewoon vastgelijmd. Ik ben dus heel benieuwd hoe m’n wenkbrauwen er morgenochtend uit zullen zien. Voorlopig ben ik er heel blij mee, vooral nadat m’n man zei dat hij ze heel mooi vond, mooier dan de met wenkbrauwpoeder gecreëerde nep-wenkbrauwen. Voor de zekerheid steek ik ’s avonds mijn kussen in een satijnen sloop dat ik nog ergens had liggen: dat geeft minder wrijving dan een katoenen kussensloop.

 

Afblijven!

De volgende ochtend zien de wenkbrauwen er nog keurig uit. Op mijn werk ziet niemand iets aan me, en dat is een goed teken: ze vallen dus niet op als ‘nep’. Ze voelen wel wat dikker en stugger aan dan echte haartjes trouwens. En wat me opvalt is hoe vaak ik blijkbaar in m’n gezicht wrijf, want dat is nu iets wat niet mag! Iedere keer dat ik per ongeluk de wenkbrauwen aanraak, trek ik verschrikt m’n handen terug.

 

Zes dagen plezier

De volgende dagen ontdek ik af en toe een afgevallen haartje op m’n wang, maar echte gaten vallen er niet. De derde dag heb ik blijkbaar liggen woelen in bed, waardoor ik de haartjes heel voorzichtig met een wenkbrauwborsteltje moet gladstrijken. Pas op de zesde dag zijn ze niet meer zo mooi ‘strak’ en minder vol – vooral de linker wenkbrauw. Omdat ik geen tijd heb om ze te laten bijwerken (jammer!) besluit ik ze de zevende dag te verwijderen. Heel eenvoudig binnen twee minuten met een washandje en wat zeep. Omdat de wenkbrauwverf de haartjes nog steeds donker kleurt, zien ze er zelfs zonder de extensions beter uit dan voor de behandeling. Dus het bijtekenen met het wenkbrauwpoeder is nu zo gebeurd.

De behandeling die ik heb gehad is nog met een oud soort lijm. Inmiddels gebruikt Beauty By Lisa een nieuwe soort lijm waardoor de wenkbrauwextensions zo’n tien dagen zouden moeten blijven zitten.

Wenkbrauwextensions

Wenkbrauwextensions

 

Conclusie wenkbrauwextensions

Als ik de tijd en het geld zou hebben, zou ik zo weer nieuwe wenkbrauwextensions laten zetten en die iedere week netjes bij laten werken. En voor een speciale gelegenheid – een feest, een trouwerij – zou ik het zó weer laten doen.

Je kan hier, op de website van Beauty By Lisa, alles lezen over de wenkbrauwextensions behandelingen. De prijs is afhankelijk van de tijd die het kost en hoe uitgebreid je gaat. De behandeling van mij zou normaal gesproken rond de €45 kosten.

Benieuwd geworden naar wenkbrauwextensions? Zou jij het eens willen proberen?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.