Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • Review
 • Test
 • testpanel
Een MissLipgloss artikel

Review: Vichy Idéalia BB Cream

Vichy Idéalia BB CreamHet wordt langzaam wat rustiger in BB-Cream land, enkele merken komen nog met een nieuwe. Vichy is daar één van, en ik was meteen nieuwsgierig toen ik hoorde over deze BB Cream. Deze BB Cream belooft naast je huid hydrateren, verhelderen, dekken en beschermen ook grauwheid uit je huid weg te halen waardoor je er meteen stralend uitziet. En op de lange termijn. Ik heb ‘m getest!

Vichy Idéalia BB Cream – de beloftes

Vichy Idéalia BB Cream

Vichy Idéalia is verpakt in een langwerpige lichtroze tube. Vichy belooft een hoop met Idéalia, hieronder op een rijtje:

 • verheldert
 • hydrateert 24u
 • vervaagt fijne lijntjes
 • verfijnt de huidstructuur
 • vervaagt donkere vlekken
 • beschermt tegen UVA/UVB
 • bevat een ‘anti-grijs’ technologie om grauwheid tegen te gaan
 • geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen, voor alle vrouwen dus

Vichy Idéalia BB Cream bevat Kombucha, een huidverhelderend bestanddeel dat grauwheid in alle huidlagen doet verdwijnen. Kombucha vermindert de olijfachtige kleur van je huid en verhoogt het roze bestanddeel dat past bij een frisse teint. Vichy Idéalia BB Cream bevat thermaal bronwater, dat rijk is aan 15 zeldzame mineralen en is heel goed voor de huid, ook voor de gevoelige. Het vermindert huidirritaties en de ongemakken van bijvoorbeeld eczeem of acne. Kort gezegd verbetert thermaal bronwater de huidkwaliteit.

Vichy Idéalia BB Cream

Vichy Idéalia BB Cream – de bestanddelen

Vichy Idéalia BB Cream

Dit zit in de Vichy Idéalia BB Cream. Het bevat geen parabenen of minerale oliën. Qua verzorgende bestanddelen bevat het onder andere glycerine, gefermenteerde zwarte thee en dus het kombucha extract.

Vichy Idéalia BB Cream – de verpakking

Vichy Idéalia BB Cream

De Vichy Idéalia BB Cream zit in eenzelfde soort verpakking als de Catrice BB Cream: een vrij stevige langwerpige kunststof tube. Deze van Vichy is lichtroze en ziet er mooi uit, ligt ook lekker in de hand.

Vichy Idéalia BB Cream

Het product komt uit dit tuutje en dat werkt prettig, je kan heel goed doseren. Ik heb de kleur ‘light shade’ en er is nog een andere tint. Volgens Vichy zijn deze kleuren universeel en ze kunnen door heel veel huidtinten gebruikt worden. De andere kleur is ‘medium’ en deze heb ik zelf niet getest. Ik heb dus de lichtste kleur. Vichy Idéalia BB Cream is dus niet geschikt voor heel donker getinte dames.

Vichy Idéalia BB Cream

Vichy Idéalia BB Cream

Vichy Idéalia BB Cream

De BB Cream is vrij vloeibaar en smeert erg makkelijk uit. Het dekt subtiel zoals je op mijn hand al kan zien.

Vichy Idéalia BB Cream – testen maar!

Goed, het is tijd om de Vichy Idéalia BB Cream op mijn gezicht te testen! Hieronder zie je de foto’s van het effect. Op de linker foto’s draag ik helemaal geen make-up, rechts alleen Vichy Idéalia BB Cream in Light.

Vichy Idéalia BB Cream

Het aanbrengen gaat geweldig goed, zowel met mijn vingers als met mijn bufferkwast. Het verdeelt makkelijk, is zuinig in gebruik, blend snel met de huid en droogt met een subtiele lichte glans op, maar niet met meer glans dan mijn eigen huid. De dekking vind ik erg mooi, het is subtiel, geen full coverage, maar wel genoeg dekkend naar mijn smaak. Eigenlijk zoals een BB Cream zou moeten zijn, een natuurlijke dekking. Zoals je ziet is Light voor mij een prima kleur, maar is niet geschikt voor dames met een echt heel lichte huid.

Vichy Idéalia BB Cream

Op deze foto heb ik Vichy Idéalia BB Cream iets afgepoederd (met Essence All About Matt poeder). Heel subtiel maar, want veel heb je echt niet nodig.

Vichy Idéalia BB Cream

Hier draag ik ook wat mascara (Essence I <3 Extreme) en Blush (NARS Deep Throat). Het effect vind ik top, echt wat een BB Cream moet doen, en wat veel dames – denk ik – in een BB Cream zoeken. Een natuurlijke dekking, net genoeg voor dagelijks gebruik, met een mooi effect, én makkelijk in gebruik. Ik vind het ook prettig dat hij niet zo glanst, andere BB Creams geven toch gauw wat meer glans aan je gezicht, iets wat ik juist niet wil.

Er zit SPF25 in de BB Cream, wat top is, maar ik gebruik toch altijd nog een aparte SPF bij mijn dagelijkse verzorging. Goedkoop is Vichy Idéalia BB Cream helaas niet, je betaalt voor een tube van 40ml €23,95. Persoonlijk denk ik dat hij het geld waard is, hij werkt geweldig goed en voelt ook top aan op mijn huid. Stralen doe ik zeker met Vichy Idéalia BB Cream.

Pluspunten

 • Mooie, praktische verpakking
 • Verkrijgbaarheid, gewoon bij de apotheek te koop
 • Bevat verzorgende bestanddelen
 • SPF25
 • Geeft een mooie dekking, maar op een natuurlijke manier
 • Blijft lang zitten, zowel met als zonder primer
 • Glanst nauwelijks
 • Brengt makkelijk aan, zowel met kwast als vingers
 • Is zuinig in gebruik

Minpunten

 • Is maar in twee tinten verkrijgbaar, zowel onbruikbaar voor de heel lichte als de wat meer donkere huid
 • €23,95

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een BB Cream die een natuurlijk effect geeft, niet glanst, je er stralend uit laat zien en als je daar graag €23,95 voor betaalt

Skippen als… je meer dekking wilt, geen €23,95 wilt betalen of als je een heel lichte of meer donkere huid hebt.

Vichy Idéalia BB Cream kost €23,95 en is nu bij de apotheek te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.xxxc Catrice BB Cream  BB Allround Foundation Multi Benefit Makeup


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.