Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 februari 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • cleanser
  • huidverzorging
  • jetske ultee
  • moisturizer
Een MissLipgloss artikel

Review ‘Uncover Skincare’ van Jetske Ultee

moisturiser roze_ZDDoor Nathalie –  Zoals jullie in mijn vorige stuk hebben kunnen lezen mocht ik enige tijd geleden een uitgebreide huidanalyse ondergaan bij Jetske Ultee en huiddeskundige Dagmar Bijl. Naar aanleiding van mijn gevoelige huid als gevolg van Rosacea adviseerden zij mij een aantal producten van de eigen verzorgingslijn van Jetske, ‘Uncover Skincare’ te gaan gebruiken.

Productfoto’s: Mathilde Karrér

Door mijn ongelukkige ervaringen met verzorgingsproducten in het verleden met irritaties, vlekjes en bultjes op mijn gezicht tot gevolg, was mijn hoop gevestigd op deze, voor mij nieuwe, producten. Zou dit het dan zijn, zou mijn lange zoektocht naar de ideale verzorgingslijn hier stoppen en lag de oplossing naar een mooie, gladde huid eindelijk hier voor me? Jullie gaan het hieronder in mijn uitgebreide review van een aantal producten van ‘Uncover Skincare’ lezen…

Uncover skincare bevat milde en werkzame ingrediënten. Het helpt huidproblemen voorkomen én verbeteren.

Uncover Skincare bevat alleen ingrediënten die écht iets goed doen voor de huid en zijn dus vrij van irriterende stoffen zoals SLS, parfum of alcohol. Alle producten bevatten veel antioxidanten die kalmerend werken en helpen de huidbarriére te herstellen.

Zo zit niacinamide in een aantal producten verwerkt waaronder de moisturiser en de suncare.

Niacinamide is een antioxidant met vele functies: kalmerend, barriére herstellend, hydraterend en licht exfoliërend, helpt heel goed voor mensen met acne of rosacea. Kan bovendien oppervlakkige pigmentvlekken verminderen.

Uncover Skincare bestaat uit een lijn voor de normale tot vette huid (paars) en een lijn voor de normale tot droge huid (roze). De producten zijn allen verpakt in strakke witte (luchtdrukvrije) flacons met pompsysteem die mooi staan in de badkamer.

Uncover Cleanser

cleanser roze_ZD

Cleanser (voor de normale tot droge huid) € 24,95

Een goede, milde reiniging is de basis voor een mooie, schone huid. Als je vuil, talg en dode huidcellen laat zitten, wordt je huid dof. Deze cleanser reinigt zonder de huid barriére te beschadigen.

Aqua, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Hydrogenated Polydecene, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Sucrose Polystearate, Caprylyl Glycol, Glyceryl Stearate, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Dimethicone, Sodium Polyacrylate, p-Anisic Acid, Hydrogenated Polyisobutene, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Lecithin, Phenethyl Alcohol, Citric Acid.

De cleanser zit verpakt in een witte slanke flacon met pompsysteem.

In de avond, wanneer ik mijn make up verwijder, gebruik ik eerst een oliereiniger (nu de Cleanse Off Oil van MAC). Daarna reinig ik mijn gezicht met de cleanser, dit is een doorzichtige gel die niet schuimt (en dus niet uitdroogt), je brengt een aantal pompjes op je gezicht aan, goed inmasseren en lekker afspoelen. Na afloop voelt mijn huid heerlijk schoon en totaal niet droog of trekkerig aan.

Uncover Toner

toner roze_MD

Toner (voor de normale tot droge huid) € 34,95

De toner gebruik je na de cleanser, deze toner (in sprayvorm) beschermt, kalmeert en brengt vocht in de huid. Tevens verwijdert het de laatste restjes van de cleanser, en is het de basis voor je moisturizer. Het zorgt ervoor dat de actieve stoffen van de moisturizer beter worden opgenomen.

Aqua, Pentylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Methyl Gluceth-20, Allantoin, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, PEG-10 Olive Glycerides, Ethylhexylglycerin, PEG-75 Shea Butter Glycerides, Tetrasodium EDTA, Citric Acid.

Je sprayt het waterige product een aantal keer op een wattenschijfje, en haalt dit daarna over je gezicht. Je huid voelt na afloop fris en gekalmeerd aan. Ik vind het persoonlijk een nadeel dat je behoorlijk wat moet sprayen eer je wattenschijfje vochtig is (dit absorbeert namelijk flink wat van het product), waardoor mijn flacon vrij snel leeg was.

Uncover Moisturizer

moisturiser roze_ZD

Moisturizer (voor de normale tot droge huid) €49,95

Een goede moisturizer zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal is waardoor de huid minder snel vocht verliest. Ook brengt een goede moisturizer stoffen in de huid die vocht vasthouden, de huid kalmeren en verstevigen..

Aqua, Cyclopentasiloxane, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Niacinamide, Sodium PCA, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Polydecene, Cetearyl Alcohol, Tocopherol, Caprylyl Glycol, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Ergothioneine, Sodium Hyaluronate, PEG-75 Stearate, p-Anisic Acid, Ceteth-20, Steareth-20, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Xanthan Gum, Polysorbate 60.

Ook de moisturizer is weer verpakt in een witte flacon met pompsysteem.

1 pompje van de moisturizer is voldoende om mijn hele gezicht mee in te smeren.

Maar wat een heerlijk product is dit! Hydrateert en kalmeert, mijn huid voelt lekker fris en rustig aan nadat ik het product heb aangebracht, love it!!!

Uncover Suncare SPF30

suncare 30_MD

Suncare 30 (normale tot droge huid) €39.95

Zonder SPF ga ik de deur niet uit!

De zon is voor veel mensen met rosacea een behoorlijke trigger. het is dus van belang om een goede bescherming tegen de zon te gebruiken. Bovendien is de zon de belangrijkste factor in de veroudering van onze huid.

Het is de belangrijkste factor in de veroudering van onze huid. Zonnebrandcrème en onmisbaar bij de dagelijkse verzorging.

Eigenlijk zou je het hele jaar door een product met SPF moeten gebruiken, omdat zelfs bij bewolkt weer de zon door de wolken heen komt, ongeveer 80% van de zonnestralen gaat door wolken of mist heen.

Wanneer je een gevoelige huid hebt is het lastig om een zonneproduct te vinden die én goed beschermt, geen witte, vette waas achterlaat én waar je geen uitslag van krijgt. Ook bij een zonnebrandcreme is het belangrijk dat er geen irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol inzit. De chemische zonnefilter Oxybenzone kun je ook beter vermijden, dat is een matige filter en geeft relatief vaak huidirritatie.

INCI lijst: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Methylpropanediol, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Niacinamide, Cyclopentasiloxane, Potassium Cetyl Phosphate, Polymethyl Methacrylate, Cetyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Caffeine, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Decyl Glucoside, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, PPG-15 Stearyl Ether Benzoate, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

De suncare is ge-wel-dig!! Hij zit ook in een luchtdichte verpakking met pompje, 1 á 2 pompjes is weer voldoende voor het hele gelaat. De crème is lichtgelig van kleur, licht van textuur en smeert goed uit, laat géén witte, vette waas achter (hoera!), plakt en irriteert niet. Kortom, hij doet wat hij doen moet (huid beschermen tegen de zon) en zelfs nog wat meer door de anti-oxidanten (o.a. Niacinamide) die eraan toegevoegd zijn waardoor je huid weer gekalmeerd en beschermt wordt. Ik gebruik de zonnebrandcreme als laatste stap, na de moisturizer.

 

En… zit er na al dat getest een nieuwe ‘holy grail’ voor mij tussen?

Welnu, deze vraag kan ik posititief beantwoorden: Jazeker, de zoektocht is voorbij! De reis was leuk, (soms hobbelig;), maar de moisturizer en de suncare van Uncover Skincare zijn de winnaars; die laat ik niet meer uit mijn leven vertrekken.

Na drie maanden gebruik van de Uncover lijn is er opnieuw een huidanalyse bij mij gedaan door Jetske en Dagmar. Ook hieruit bleek dat mijn huid op een flink aantal punten was verbeterd, oa mijn PH-waarde en hydratatielevel waren verbeterd ten opzichte van de huidanalyse vóór ik de Uncover Skincare ging gebruiken.

Dus, beste moisturizer en suncare, vanaf nu blijven jullie lekker in mijn dagelijkse verzorging!

Dat wil overigens niet zeggen dat de rosacea nu over is en dat ik nergens meer last van heb.

Nee hoor, was dat maar waar….

Sinds dat ik de genoemde producten gebruik, is mijn huid absoluut een stuk rustiger geworden (dit wordt ook opgemerkt in mijn omgeving) maar mijn huid kan om het minste of geringste weer geïrriteerd raken (stress, hormonen, zonlicht). In cosmetica zitten bijvoorbeeld ook allerlei stoffen (parfum, chemische conserveringsmiddelen) waar de huid weer slecht op kan reageren.

Tja, en dan kun je wel eindelijk de juiste verzorgingsproducten gevonden hebben, dit resultaat wil je niet teniet doen door het gebruik van, voor mij “foute”, make-up producten.

Soms laat ik me nog wel verleiden door de belofte van een prachtige stralende huid en kom ik weer thuis met een nieuwe foundation van Dior of Nars in de hoop dat het goed zal bevallen, maar word ik onmiddellijk genadeloos afgestraft met rode bultjes.

De zoektocht dus gewoon door…. maar nu naar de juiste cosmetica!

 

Lieve groet, Nathalie

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.