Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
9 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • essence gelnagellak
 • essence gelnails at home
 • nagels
Een MissLipgloss artikel

Review: Essence Gel Nails at Home

P1170878In juli vertelde ik er over, de Essence Gel Nails at Home producten. Voor weinig thuis gelnagellak aanbrengen, dat klinkt goed! Inmiddels heb ik de producten eindelijk kunnen testen en vandaag vertel ik je graag wat ik van dit systeem vind. Is het net zo goed als de duurdere gelnagellak merken als Sensationail en Alessandro?

P1170473

Ik heb de Gel Nails At Home Starter Kit gebruikt, deze kost €9,99. Wat er in zit:

 • essence gel nails at home primer
 • essence gel nails at home peel off gel base
 • essence gel nails at home cleanser
 • essence gel nails at home french gel top coat of essence gel nails at home clear gel top coat

Deze gebruik je in combinatie met de LED lamp, van Essence kost deze €24,99. Voor de complete set waarmee je gelnagellak kan aanbrengen ben je dus zo’n €35 kwijt. Zelf heb ik er ook nog los een clear topcoat bij gehaald, omdat in mijn French starterkit alleen een French Gel Top Coat zit, en ik wilde ook een transparante zodat ik de set in combinatie met kleurlakken kan gebruiken.

Het enige verschil bij de Essence gelnagellak is dat ze geen gekleurde gellakken hebben, maar dat je de set combineert met de gewone Essence nagellak – of natuurlijk nagellak van een ander merk. Je ‘layert’ dit als het ware tussen de lagen gelnagellak. Dit heb ik ook al eens geprobeerd met Sensationail en dat werkt heel prima.

 

Hoe het werkt:

 

P1170475

 1. Je vijlt je nagels en duwt je nagelriemen terug. Er zit geen vijl in de set, ook geen bokkenpootje. Dit moet je dus zelf in huis hebben.
  P1170476
 2. Je reinigt al je nagels met de Gel Cleanser. Dit breng je aan op een watje en haal je over je nagels.
  P1170477
 3. Dan breng je de Primer op al je nagels aan. Dit zorgt ervoor dat je gelnagellak goed hecht. So far, so good! Alles werkte prima.
  P1170478

  P1170479

  P1170480

 4. Tijd voor lakken! Dit doe je met de Peel Off Gel Base. Dit breng je aan op je nagels, net als gewone nagellak, en dit laat je een minuut onder de lamp drogen.

  P1170482

  Hier ging het een beetje mis. Niet door mijn schuld, maar die basecoat is echt een beetje raar. Zoals je op de foto kan zien trekt de lak enorm terug tijdens het drogen, zeker 3 tot 5 millimeter vanaf de randjes. Ik snap niet waarom en hoe, en ik besloot maar gewoon verder te gaan.

  Wanneer je een kleurtje wilt aan je manicure, verwijder je nu de plaklaag met de Gel Cleanser. Dan lak je de kleur (in twee lagen), dit laat je goed drogen, en daarna eindig je met de clear Top Coat. Ik ging voor de French Manicure look, dus…

  P1170488

  P1170490

 5. Nu een laag French Gel Top Coat. Twee lagen kan ook, ik ging voor één. Ik was bang dat deze ook terug zou trekken, dus ik was enigszins sceptisch.
 6. Drogen, plaklaag verwijderen met gel cleanser, klaar. De topcoat trok gelukkig niet terug, deze bleef goed op zijn plek op mijn nagels. Ik moest wel twee keer over mijn nagels met de gel cleaner, het bleef allemaal wat plakkerig aanvoelen en waste achteraf mijn handen ook even, het plakkerige gevoel bleef. Na het wassen was dit verdwenen.

Mijn nagels waren meteen droog én hard, precies zoals Essence belooft. Het resultaat vind ik mooi, de French Gel Top Coat geeft een subtiel licht tintje aan je nagels, maar hij is wel transparant. Hier over heen kan je ook nog een kleurtje lakken, maar die kan je dus ook combineren met je gelnagellak, maar dan moet je wel een transparante gel topcoat gebruiken.

P1170499

P1170501

P1170503

Ik was te spreken over het resultaat! Mooie, natuurlijke, glanzende en harde nagels. De lak is niet heel dik en daardoor is de laag gel niet heel dik of onnatuurlijk. Het voelt ook prettig aan, maar is niet zo keihard als andere gelnagellak soorten die ik geprobeerd heb. Als ik mijn nagel in de gelnagellak zet, blijft er wel een afdruk achter, bij andere merken heb ik dat niet (ik heb het geprobeerd!). Onder sommige nagelrandjes zat een soort gek donkerblauw vlekje, die kreeg ik niet weg, maar verdween na een dag.

Een week blijft de Essence gelnagellak bij mij prima zitten! Zo ziet het er na een week uit:

P1170878

P1170880

P1170882

Het zag er echt nog bijna zo uit als de de dag dat ik het aanbracht, ik was erg onder de indruk.

Verwijderen gaat gemakkelijk door de lak er af te trekken. Zo doe ik dat bij andere merken ook. Het gaat echt simpel en snel en ik vond het bij Essence veel makkelijker gaan dan bij andere merken. Nadien zagen mijn nagels er zo uit:

P1170885

Geen beschadigingen, mijn nagels zien er na gebruik en verwijdering nog prima uit. Ik ben echt hee enthousiast over Essence Gel Nails at Home! Enne, je kan deze set natuurlijk ook in combinatie gebruiken met andere gelnagellak merken, mocht je bijvoorbeeld toch graag een gelnagellak kleurtje gebruiken in plaats van gewone nagellak. Het énige nadeel is dat die basislak heel erg terugtrekt, maar daar heb je bij het dragen totaal geen last van.

 Ik heb er zelf een paar dagen een kleurlak van Essie over heen gedragen en dat bleef perfect zitten – geen beschadigingen;

P1170871

Pluspunten

 • Goedkoop! De Essence Gel Nails at Home producten zijn vele malen goedkoper dan de producten van andere merken
 • Verkrijgbaarheid: bij de drogist te koop
 • Mooi effect, vrij natuurlijk
 • Te combineren met je gewone nagellakken
 • Blijft een week prima zitten
 • Beschadigt je nagels niet
 • Is erg makkelijk te verwijderen
 • Je kan ze combineren met gewone gekleurde nagellak van alle merken, deze kan je tussen de gelnagellak lagen doen of er boven op (dit kan echter bij alle soorten gelnagellak)

Minpunten

 • De kleverige laag gaat er wat lastig af, goed nareinigen en je handen wassen als je klaar bent
 • De basecoat trekt enorm terug

Als je alle informatie terug wilt lezen over Essence Gel Nails at Home, dan kan je deze blogpost checken, hier staan ook alle prijzen in.

De grote vraag: is de kwaliteit te vergelijken met de duurdere merken gelnagellak?

Ja. Absoluut! De kwaliteit is top, zowel van de gelnagellak als van de LED lamp. Het werkt super, blijft echt mooi lang zitten en beschadigt niet. Ik vond de gelnagellak van Essence het makkelijkst te verwijderen van de vier gelnagellak merken die ik nu geprobeerd heb. Het is erg makkelijk van je nagels af te trekken en laat echt nul beschadiging achter. Het enige nadeel is de terugtrekkende basislaag, maar dat maakt voor de houdbaarheid niks uit. Ik ben enthousiast, en die French topcoat is heel erg mooi!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.