10 februari 2015 door Cynthia Schultz 57 reacties
Een MissLipgloss artikel

Review CC foundation Hema donkere huid

000Door TewaNa de BB cream voor de donkere huid kwam Hema met de CC perfecting foundation. In vergelijking met de BB cream is deze CC foundation volgens Hema in meer kleuren te verkrijgen, dekkender en duurder(€10). In deze review laat ik je zien wat ik van de CC foundation vind. Is dit een goede toevoeging aan het bestaande assortiment? En is deze CC foundation het geld waard?

HEMA CC Perfecting Foundation – eerste indruk

foto 1

Op een toen nog zonnige dag bracht ik de Beautyshop van Hema weer eens een bezoekje. Ik had vernomen dat er nog twee andere foundations te koop zouden zijn voor de donkere huid naast de bestaande BB cream. Naast de mattifying foundation voor €6 (geschikt voor de vette huid) was er ook de CC perfecting foundation in negen kleuren, voor de lichte, medium en donkergekleurde droge en rijpe huid. Zoals er op de verpakking staat: Deze verstevigende foundation matteert en bevat een natuurlijk haverextract. Helpt de huid verstevigen en egaliseren, voor een frisse, gehydrateerde en energieke uitstraling. Zonder parfum en dermatologisch getest. Gemiddelde tot hoge dekkracht, spf 15. Inhoud 30 ml voor €10.

FOTO 2

Nummer 7, 8 en 9 zijn geschikt voor de donkere huid. Ik grijp in de winkel naar nummer 8, omdat ik denk mijn kleur te hebben gevonden. Als ik wil afrekenen kijkt het meisje bij de kassa mij ietwat vragend aan: “Is de foundation voor jou?” Als ik dat bevestig raadt zij mij aan om een kleur lichter te nemen. Maar als ik ergens allergisch voor ben zijn het te lichte foundations waardoor je eruit ziet als een grijs spook. Omdat ik zo sceptisch ben, besluit ze beide kleuren op te doen. Ik moet dan inderdaad toegeven dat nummer 7 nagenoeg de perfecte kleur is voor mijn huid. Hieronder zie je de kleur op mijn arm en hoe hij eruit ziet als ik hem heb uitgesmeerd. Zoals je kunt zien, laat de foundation een mooie shimmer achter.

FOTO 5 FOTO 6 FOTO 6A

Mijn tip: als je dus make-up besluit te kopen bij de Hema, ga naar de Hema Beautyshop en laat je gerust adviseren door de dames die er werken, ze weten echt wel van de zogezegde ‘make-up hoed en rand’. Met CC foundation nummer 7 wandel ik de shop uit. Inmiddels is het winter en nu pas heb ik de tijd gevonden om een review te schrijven. Wat wel betekent dat ik deze CC foundation in zowel warme als koude tijden heb kunnen testen.

HEMA CC Perfecting Foundation – VERPAKKING

FOTO 4

De verpakking is allereerst het meest opvallend. Waar de BB cream in ietwat goedkope doch simpele plastic tube met een handzaam tuitje zit, zit de CC foundation in een meer luxe ogende plastic flacon met een pompje.

FOTO 5

Dit pompje moet ervoor zorgen dat je de CC foundation juist kunt doseren, wat ik achteraf gezien ook erg onhandig van de BB cream tube vond. Er kwam al gauw te veel uit, wat je moeilijk terug in de tube kreeg. Een keer pompen met de CC foundation en je zou de juiste dosis foundation voor je hele gezicht moeten hebben.

FOTO 3

Zoals ook bij de BB cream het geval was, kan ik niets over de ingrediënten vinden. Ik weet niet of dit aan mij ligt, maar ik vind het ergens raar dat Hema niet transparant is over de ingrediënten. Of misschien heeft het niet met transparantie te maken, maar met wat dan wel? Het is voor mij eigenlijk een must dat je als consument weet wat er in je gekochte product zit, vooral als je met een gevoelige huid bepaalde ingrediënten wil vermijden. Maar goed, voor het bloggen offer ik mijn huid wel vaker op, dus ik neem toch de proef op de som zonder precies te weten wat de ingrediënten zijn. Wel lees ik dat er ‘natuurlijk haverextract’ in de foundation zit, maar dat zulk soort verkooptruc achtige ‘natuurlijke-ingrediënten-claims’ geloof ik helemaal niet als ik er niet meer over kan lezen. Verwaarloosbaar dus.

HEMA CC Perfecting Foundation – De werking

Als ik de CC foundation voor het eerst wil testen, ben ik van mening dat ik die dag een forse dekking kan gebruiken. Ik pomp daarom enthousiast twee keer en tot mijn verbazing komt er best veel uit. Ik verdeel de CC foundation over mijn gezicht en smeer het uit met een bufferkwast. Als ik in de spiegel kijk naar het resultaat ben ik voor het grootste deel tevreden. Omdat het een CC foundation wordt genoemd, dacht ik dat hij colour correcting zou zijn en de kleurverschillen in mijn huid zou corrigeren. Dat doet deze foundation deels, maar niet volledig (zie foto links). Toch biedt deze CC foundation een hele mooie glans en een redelijke dekking.

FOTO 7 links

Ik merk met het lekkere nazomer weer dat ik de foundation nauwelijks voel zitten. Ook mooi meegenomen is de spf 15! Zelf heb ik een droge huid en ik vermoed dat de foundation voor mijn type huid prima is, maar als je een vette huid hebt betwijfel ik of dit de beste keuze is. Want na een tijdje dragen merk ik dat de CC foundation iets gaat glanzen. Zoals jullie inmiddels weten ben ik niet vies van wat glans her en der, dus ikzelf vind dit een mooi effect op mijn huid. Maar, eerlijk is eerlijk: als je een vette huid hebt en er niet uit wil zien als een bowlingbal, zou ik deze CC foundation toch laten liggen.

FOTO 8 rechts met en zonder

Ook een nadeel vind ik dat de CC foundation redelijk makkelijk afgeeft. Als ik de foundation draag in koudere tijden, besluit ik slechts één pompje te gebruiken. Dit pompje blijkt ruim voldoende voor mijn hele gezicht en zo voel ik hem helemaal niet zitten. Maar…als ik mijn dochtertje een enthousiaste knuffel geef, zie ik dat ik behalve moederliefde ook wat van de CC foundation heb afgegeven. Nu vond ik een beetje afgeven niet erg, maar dit is voor mij nu gewoon onpraktisch. Bovendien schaam ik mij altijd rot als je iemand drie zoenen geeft en jij duidelijk een ‘foundationkus’ hebt achtergelaten op diegenes wang. Na wat testen met poeder en settingspray, blijkt dat dit probleem goed te verhelpen is, maar ik blijf erbij: een goede cc cream/bb cream/foundation hoort niet af te geven, helemaal als je niet veel gebruikt.

PLUSPUNTEN

 • Prachtige finish
 • Redelijk tot goede dekking
 • Betaalbaar (€10)
 • Oogt natuurlijk
 • Handzame verpakking met handige doseerpomp
 • Duurzaam, je hebt er niet veel van nodig, dus hij gaat lang mee.
 • Geen allergische reactie gehad van mijn huid of eczeem.
 • Heeft een SPF 15
 • In negen kleuren verkrijgbaar, waarvan drie voor de donkere huid!

MINPUNTEN

 • Geeft redelijk makkelijk af, ook al gebruik je een dun laagje
 • Geen duidelijke informatie over de ingrediënten
 • Minder geschikt voor de vette huid
 • Als je duidelijke kleurverschillen hebt, corrigeert deze foundation die niet voldoende naar mijn smaak

HEMA CC Perfecting Foundation  – conclusie

FOTO 9 VOOR

Ondanks de puntjes van kritiek is dit de foundation die ik toch vaak heb gedragen de afgelopen tijd. Als ik een fikse dekking nodig had, droeg ik mijn Black Opal foundation. Als ik gewoon een snelle oppepper kon gebruiken, voldeed deze CC foundation. Ook omdat hij licht draagt en echt een prachtige finish achterlaat. Zou ik hem weer kopen? Absoluut! Ondanks dat je echt moet afpoederen om het afgeven tegen te gaan, is dit een betaalbare foundation waarmee ik er in no time fris en fruitig uit zie. Een aanrader dus!

ThisGirlSBlackBook is mijn persoonlijke black book, waarin ik als donkere vrouw tips en tricks deel over black lifestyle. Wil je meer ThisGirlSBlackBook posts lezen? Je vindt ze op ThisGirlSBlackBook.nl.
Facebook
Bloglovin
Instagram
Twitter


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

57 reacties
 1. Jantine

  Hij staat je erg mooi!! Goeie review 🙂

 2. Britney

  Mooie review! En wat een prachtige vrouw ben je!

  • Tewa

   Dankjewel britney, wat lief!!

 3. Raounak

  Hij staat je wel goed! Met een subtiele glow!

 4. Romy

  Het geeft bij jou een erg mooie finish! Maar bij mij zal het niet genoeg dekken door mijn bleke huid met onzuiverheden x

 5. Warsha

  Is er eindelijk een goedkope donkere huid cc foundation, geeft ie toch af!:(
  Maar ik heb zelf ook een donkere huid, en vind deze artikels over foundations altijd fijn om te lezen! Keep doing this! I love it <3

  • Tewa

   Dankjewel!! Zal ik zeker doen! Groetjes Tewa

 6. Teddy

  Wat een fijne review! Fijn ook dat hema donkerdere foundations heeft 🙂 Veel merken zouden hier een voorbeeld aan kunnen nemen

 7. Anouk

  Ik heb een lichte huid maar vind dit onwijs leuk om te lezen! Het flesje ziet er ook mooi uit

 8. Iffy | DiaryOfAMua

  Vind het wel echt super van HEMA dat ze ook wat donkerdere foundations verkopen. In de kruidvat en etos etc. gaan ze maar tot een bepaalde kleur wat mij super frustrerend lijkt voor de dames met een donkere huidskleur.

  Xo

 9. Lifetimes

  Echt netjes van de HEMA dat ze drie kleuren voor de donkere huid hebben. Zouden meer merken moeten doen! Ook vind ik de verpakking echt stukken beter dan de tube. Dat is verschrikkelijk onhandig en je verliest hierdoor veel product. Leuke en erg uitgebreide review! Xx

 10. Lies

  Wat een fijn uitgebreide review! Ik vind deze foundation er op zich wel mooi uitzien, maar wat ontzettend jammer dat die zo afgeeft.

 11. Manon

  Ziet er mooi uit, alleen jammer dat het zo afgeeft

 12. Lifesabout

  Ik had er zelf hoge verwachtingen van. Jammer dat hij afgeeft en een minder goede dekking geeft dan verwacht. En ik ben verrast door de behulpzaamheid van de medewerker! Nooit geweten dat zij veel verstand hebben en je goed kunnen adviseren, top!

  • Tewa

   Ja dat was ook voor mij een verrassing!

 13. Karen

  Ik heb zo’n hekel aan make-up die afgeeft. Gelukkig zijn er verder enorm veel pluspunten al vind ik het missen van de ingrediënten wel een beetje jammer.

 14. Melanie

  Heel mooi review dit! Fijn dat deze foundation, ondanks de minpunten, toch goed voor je werkt.

 15. Josephiny

  Goede review, fijn dat je hier een product beoordeeld die je zelf maanden hebt gebruikt, dit geeft een goed beeld 🙂 😉

 16. Chinouk

  Wat leuk dat je bent gaan kijken bij de Hema voor een mooie basismake-up! Ik vind het een erg mooi effect geven 🙂

 17. suus

  Staat je prachtig!

 18. Lousaa

  bah, afgeven is voor mij een reden om dit niet te kopen.

 19. Janniek

  Fijne review! En goed van hema dat ze de kleurem uitbreiden 🙂

 20. Lisa

  Lijkt me een fijn product als ik lees hoe enthousiast je bent. De foundation ziet er ook mooi uit op je huid!

 21. saskia

  Wat een fijne review en fijn dat Steeds meer merken met een grotere range aan kleuren komen!

 22. Juliette

  Ik was niet zo tevreden.. 😉
  Dat afgeven vond ik erg vervelend, ook had ik het gevoel alsof ik een nat masker op had 🙁
  De kleur vond ik wel mooi, maar voor mij gevoel ook een beetje te dekkend..

  Het blijft natuurlijk per persoon verschillen, iedereen heeft een andere huid en andere verwachtingen!

 23. july

  Ik heb zelf geen donkere huid, maar je hebt een fijne en duidelijke review geschreven! Klinkt als een goed product, wel jammer dat hij afgeeft

 24. nabila

  Fijne review! Ik ga maar eens langs de beautyshop van de hema!

 25. Melissa

  Fijn dat je zo goed geholpen werd bij de Beautyshop van Hema! Deze CC cream klinkt best fijn, ik vind persoonlijk het flesje ook heel handig! Met zulke flesjes is het altijd makkelijker doseren dan met een tube.Het effect vind ik ook mooi!

 26. Nienke

  Wat goed dat ze advies geven bij de Hema! Had ik niet verwacht en heb ik nog nooit gezien!

 27. Caro

  Goede uitgebreide review! Wel heel jammer dat ie afgeeft…

 28. Margot

  Foundations die heel erg afgeven vind ik altijd zo irritant, maar gelukkig dat jet met wat poeder tegen te gaan is.

 29. Saskia

  Dat ziet er goed uit! Wel balen dat het afgeeft. Dat is zo irritant.

 30. Svenja

  Wat fijn dat de Hema weer een redelijk goede foundation voor de donkere huid aan het assortiment heeft toegevoegd! Ziet er goed uit!

 31. Liset -Beautydagboek

  Hij klinkt echt heel goed! Ik ben er erg benieuwd naar omdat hij perfect bij mijn droge huid past.

 32. Simone

  Bij mij laden de foto’s helaas heel moeilijk/nauwelijks. Klinkt als een interessante review. Ik ben erg geinteresseerd in make-up voor andere huidtypen!

  • Tewa

   Aj wat vervelend! Geen idee waar dat aan ligt?

 33. Wojis

  Het is effect is echt heel mooi, jammer dat het niet een geweldige foundation is. Hij staat je echt geweldig en je hebt een heerlijke glow.

 34. Marloes

  Hij ziet er goed uit op de huid. Mooi resultaat! Wel erg jammer dat de ingrediënten nergens terug te vinden zijn, ook balen dat ie wat afgeeft. Fijne en duidelijke review!

 35. Suzanne

  Goede review. Hij past mooi bij je huid, jammer dat hij afgeeft. Zelf vind ik dat verschrikkelijk, heel je telefoon als je gebeld hebt of als je Tegen kledingstukken aanhangt.

 36. Nicole

  Erg fijne review! Ik vind het zo leuk dat ze bij de hema wel echte donkere foundations hebben!

 37. Anniek

  Ziet er op zich best goed uit, de kleur past erg mooi bij je huid! Wel jammer dat hij een beetje afgeeft, ik heb dat ook weleens gehad, zat mijn witte sjaal opeens vol met kleine foundationvlekjes, bummer 🙂 Wel fijne review!

 38. Iris | Todayslipstick

  Goede en duidelijke review! Fijn dat Hema ook foundation voor de donkerdere huid heeft.
  Liefs, Iris

 39. Eva

  Grappig dat je voor een donkere huid toch zo’n lichte kleur foundation nodig hebt! Ikzelf heb dat niet, een donkere huid. Maar mijn dochter wel.. Even spieken voor later dus!

  Leuk!

  Eva

 40. Yvonne

  Zo te lezen is dit wel een fijne foundation als je een droge huid hebt. Mijn foundations geven allemaal af, ook de dure. Ik smeer nooit foundation in mijn hals (ik neem de kleur die wegvalt in mijn kaaklijn en nooit donkerder), ik fixeer de boel met poeder en toch komt er altijd foundation op de kraag van m’n jassen terecht. Fijne uitgebreide review!

 41. Kelly

  Wat een goede uitgebreide review! Jammer dat de foundation glanst en zo makkelijk afgeeft!

 42. Celeste

  Wat een fijne review! Had er eigenlijk nog nooit aan gedacht om bij de Hema te kijken voor beauty producten. Misschien dat ik daar maar eens verandering in ga brengen. Erg goede review!

 43. Maaike

  Lekkere informatieve review :-). Ik weet niet waarom maar ik ben er nog nooit opgekomen om bij HEMA te kijken voor foundation. Maar zo te zien zijn ze op dat vlak ook goed aan de weg aan het timmeren. Moet maar eens gaan kijken of ze ook hele lichte kleuren hebben.

  • Yvonne

   Ik had meerdere keren hun foundation in een tubetje gekocht. Als ik deze opdeed kreeg ik altijd complimenten over mijn huid, dat het er zo mooi uitzag. De dekking is niet hoog, maar toch wordt mijn huid inderdaad fraaier en je ziet deze foundation niet zitten. Ik denk wel dat deze vooral geschikt is voor degenen met een droge huid en die een natuurlijk uitziende make-up willen.

 44. Denise

  Wat een mooie, uitgebreide review met duidelijke foto’s! Ziet er goed uit!

 45. Annemiekish

  Wat een fijne uitgebreide review! Ik heb zelf juist een hele lichte huid waardoor ik vaak ook moeite heb om foundations te vinden, maar ik vind de Make Up For Ever HD Foundations heel fijn. Die heb je in allerlei kleuren: van licht tot heel donker met verschillende ondertonen, dus daar zit altijd wel iets voor iedereen tussen! 🙂

  • Tewa

   Ah daar heb ik ook weleens wat mooie kleuren gezien inderdaad!

 46. De Blogster

  Goede review weer Tewa! Ik heb zelf geen donkere huid, maar ik vind het echt goed van Hema dat ze deze producten hebben! Jammer dat ‘ie zo afgeeft, dat zou ik ook niet fijn vinden