Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
10 februari 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Review CC foundation Hema donkere huid

000Door TewaNa de BB cream voor de donkere huid kwam Hema met de CC perfecting foundation. In vergelijking met de BB cream is deze CC foundation volgens Hema in meer kleuren te verkrijgen, dekkender en duurder(€10). In deze review laat ik je zien wat ik van de CC foundation vind. Is dit een goede toevoeging aan het bestaande assortiment? En is deze CC foundation het geld waard?

HEMA CC Perfecting Foundation – eerste indruk

foto 1

Op een toen nog zonnige dag bracht ik de Beautyshop van Hema weer eens een bezoekje. Ik had vernomen dat er nog twee andere foundations te koop zouden zijn voor de donkere huid naast de bestaande BB cream. Naast de mattifying foundation voor €6 (geschikt voor de vette huid) was er ook de CC perfecting foundation in negen kleuren, voor de lichte, medium en donkergekleurde droge en rijpe huid. Zoals er op de verpakking staat: Deze verstevigende foundation matteert en bevat een natuurlijk haverextract. Helpt de huid verstevigen en egaliseren, voor een frisse, gehydrateerde en energieke uitstraling. Zonder parfum en dermatologisch getest. Gemiddelde tot hoge dekkracht, spf 15. Inhoud 30 ml voor €10.

FOTO 2

Nummer 7, 8 en 9 zijn geschikt voor de donkere huid. Ik grijp in de winkel naar nummer 8, omdat ik denk mijn kleur te hebben gevonden. Als ik wil afrekenen kijkt het meisje bij de kassa mij ietwat vragend aan: “Is de foundation voor jou?” Als ik dat bevestig raadt zij mij aan om een kleur lichter te nemen. Maar als ik ergens allergisch voor ben zijn het te lichte foundations waardoor je eruit ziet als een grijs spook. Omdat ik zo sceptisch ben, besluit ze beide kleuren op te doen. Ik moet dan inderdaad toegeven dat nummer 7 nagenoeg de perfecte kleur is voor mijn huid. Hieronder zie je de kleur op mijn arm en hoe hij eruit ziet als ik hem heb uitgesmeerd. Zoals je kunt zien, laat de foundation een mooie shimmer achter.

FOTO 5 FOTO 6 FOTO 6A

Mijn tip: als je dus make-up besluit te kopen bij de Hema, ga naar de Hema Beautyshop en laat je gerust adviseren door de dames die er werken, ze weten echt wel van de zogezegde ‘make-up hoed en rand’. Met CC foundation nummer 7 wandel ik de shop uit. Inmiddels is het winter en nu pas heb ik de tijd gevonden om een review te schrijven. Wat wel betekent dat ik deze CC foundation in zowel warme als koude tijden heb kunnen testen.

HEMA CC Perfecting Foundation – VERPAKKING

FOTO 4

De verpakking is allereerst het meest opvallend. Waar de BB cream in ietwat goedkope doch simpele plastic tube met een handzaam tuitje zit, zit de CC foundation in een meer luxe ogende plastic flacon met een pompje.

FOTO 5

Dit pompje moet ervoor zorgen dat je de CC foundation juist kunt doseren, wat ik achteraf gezien ook erg onhandig van de BB cream tube vond. Er kwam al gauw te veel uit, wat je moeilijk terug in de tube kreeg. Een keer pompen met de CC foundation en je zou de juiste dosis foundation voor je hele gezicht moeten hebben.

FOTO 3

Zoals ook bij de BB cream het geval was, kan ik niets over de ingrediënten vinden. Ik weet niet of dit aan mij ligt, maar ik vind het ergens raar dat Hema niet transparant is over de ingrediënten. Of misschien heeft het niet met transparantie te maken, maar met wat dan wel? Het is voor mij eigenlijk een must dat je als consument weet wat er in je gekochte product zit, vooral als je met een gevoelige huid bepaalde ingrediënten wil vermijden. Maar goed, voor het bloggen offer ik mijn huid wel vaker op, dus ik neem toch de proef op de som zonder precies te weten wat de ingrediënten zijn. Wel lees ik dat er ‘natuurlijk haverextract’ in de foundation zit, maar dat zulk soort verkooptruc achtige ‘natuurlijke-ingrediënten-claims’ geloof ik helemaal niet als ik er niet meer over kan lezen. Verwaarloosbaar dus.

HEMA CC Perfecting Foundation – De werking

Als ik de CC foundation voor het eerst wil testen, ben ik van mening dat ik die dag een forse dekking kan gebruiken. Ik pomp daarom enthousiast twee keer en tot mijn verbazing komt er best veel uit. Ik verdeel de CC foundation over mijn gezicht en smeer het uit met een bufferkwast. Als ik in de spiegel kijk naar het resultaat ben ik voor het grootste deel tevreden. Omdat het een CC foundation wordt genoemd, dacht ik dat hij colour correcting zou zijn en de kleurverschillen in mijn huid zou corrigeren. Dat doet deze foundation deels, maar niet volledig (zie foto links). Toch biedt deze CC foundation een hele mooie glans en een redelijke dekking.

FOTO 7 links

Ik merk met het lekkere nazomer weer dat ik de foundation nauwelijks voel zitten. Ook mooi meegenomen is de spf 15! Zelf heb ik een droge huid en ik vermoed dat de foundation voor mijn type huid prima is, maar als je een vette huid hebt betwijfel ik of dit de beste keuze is. Want na een tijdje dragen merk ik dat de CC foundation iets gaat glanzen. Zoals jullie inmiddels weten ben ik niet vies van wat glans her en der, dus ikzelf vind dit een mooi effect op mijn huid. Maar, eerlijk is eerlijk: als je een vette huid hebt en er niet uit wil zien als een bowlingbal, zou ik deze CC foundation toch laten liggen.

FOTO 8 rechts met en zonder

Ook een nadeel vind ik dat de CC foundation redelijk makkelijk afgeeft. Als ik de foundation draag in koudere tijden, besluit ik slechts één pompje te gebruiken. Dit pompje blijkt ruim voldoende voor mijn hele gezicht en zo voel ik hem helemaal niet zitten. Maar…als ik mijn dochtertje een enthousiaste knuffel geef, zie ik dat ik behalve moederliefde ook wat van de CC foundation heb afgegeven. Nu vond ik een beetje afgeven niet erg, maar dit is voor mij nu gewoon onpraktisch. Bovendien schaam ik mij altijd rot als je iemand drie zoenen geeft en jij duidelijk een ‘foundationkus’ hebt achtergelaten op diegenes wang. Na wat testen met poeder en settingspray, blijkt dat dit probleem goed te verhelpen is, maar ik blijf erbij: een goede cc cream/bb cream/foundation hoort niet af te geven, helemaal als je niet veel gebruikt.

PLUSPUNTEN

 • Prachtige finish
 • Redelijk tot goede dekking
 • Betaalbaar (€10)
 • Oogt natuurlijk
 • Handzame verpakking met handige doseerpomp
 • Duurzaam, je hebt er niet veel van nodig, dus hij gaat lang mee.
 • Geen allergische reactie gehad van mijn huid of eczeem.
 • Heeft een SPF 15
 • In negen kleuren verkrijgbaar, waarvan drie voor de donkere huid!

MINPUNTEN

 • Geeft redelijk makkelijk af, ook al gebruik je een dun laagje
 • Geen duidelijke informatie over de ingrediënten
 • Minder geschikt voor de vette huid
 • Als je duidelijke kleurverschillen hebt, corrigeert deze foundation die niet voldoende naar mijn smaak

HEMA CC Perfecting Foundation  – conclusie

FOTO 9 VOOR

Ondanks de puntjes van kritiek is dit de foundation die ik toch vaak heb gedragen de afgelopen tijd. Als ik een fikse dekking nodig had, droeg ik mijn Black Opal foundation. Als ik gewoon een snelle oppepper kon gebruiken, voldeed deze CC foundation. Ook omdat hij licht draagt en echt een prachtige finish achterlaat. Zou ik hem weer kopen? Absoluut! Ondanks dat je echt moet afpoederen om het afgeven tegen te gaan, is dit een betaalbare foundation waarmee ik er in no time fris en fruitig uit zie. Een aanrader dus!

ThisGirlSBlackBook is mijn persoonlijke black book, waarin ik als donkere vrouw tips en tricks deel over black lifestyle. Wil je meer ThisGirlSBlackBook posts lezen? Je vindt ze op ThisGirlSBlackBook.nl.
Facebook
Bloglovin
Instagram
Twitter


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.