Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Review: AH Excellent Brownie Mix

Ik ben voorstander van gerechten from scratch maken. Ik koop de laatste jaren nooit meer ‘kant en klaar pakken’ waar je zelf nog twee ingredienten bij moet doen. Laatst kreeg ik visite en ik had geen tijd en vooral geen zin om uitgebreid taarten te staan bakken. Bij de Albert Heijn zag ik de Excellent Brownie Mix voor €2,59. Alleen water toevoegen. Benieuwd of het wat was?

Dit is de doos. Hij sprak me meteen aan in het vak, ik vind de Excellent producten er altijd heel chic uitzien.

Leuke informatie op de doos voor brownies.

De gebruiksaanwijzing en bestanddelen. Het is echt heel makkelijk, het enige wat je moet toevoegen is water.

Dit zit in de doos. Een bakvorm, de browniemix en witte chocolade.

Het enige wat nodig is voor het maken van de brownies: 125ml water bij de mix doen en dat twee minuten mixen met een elektrische mixer.

Dat ziet er dan zo uit. Het beslag smaakte al goed, ik ontdekte toen al dat er kleine chocolate chips in zaten. Hmm!

In de vorm…

En in de oven. 40 minuten op 180 graden.

Zo ziet ‘ie er uit als ‘ie uit de oven komt. Looking good!

Dan laat je hem een paar minuten op de kop afkoelen.

Dan de chocolate chips er over strooien…

En na een paar minuten uitsmeren.

Wanneer dit helemaal afgekoeld is kan je de brownie uit de vorm halen en in stukken snijden. Doordat de topping chocolade is en hard wordt, gaat dit wel een beetje stuk. Dat is op zich niet erg, het ziet er nog steeds mooi uit.

Et voila. Dit zijn ze!

Ik vond ze erg lekker. Ze smaken bijna net als the real deal die ik met verse bestanddelen maak. Het enige wat ik minder vind is de structuur, ik vind dat brownies wat compacter moeten zijn. Deze zijn iets meer als een gewone cake, maar wel net wat kleffer. Ik denk dat ze wat compacter zijn als je ze net wat minder lang bakt, bijvoorbeeld 30 minuten in plaats van 40.

Je haalt er 9 brownies uit die verdraaid goed smaken, een verrassing! De AH Excellent Brownie Mix kost €2,49, wat iets duurder is dan gewone browniemixen. Ik heb vroeger andere geprobeerd, en ik vind deze van AH wel een stuk beter smaken! Lekker makkelijk als je een keer echt geen tijd hebt, maar wel iets lekkers in elkaar wilt zetten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.