Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 januari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • koken
  • pasta
  • recept
  • saus
Een MissLipgloss artikel

Recept: zalm-pesto-roomsaus

Ik vind het altijd enorm leuk om zelf pastasauzen te ‘bedenken’. Het is makkelijk en ik vind het leuk om af te wisselen. En natuurlijk is het ook lekkerder en leuker om zelf een saus te maken in plaats van uit een zakje of pot. Deze saus maakte ik met restjes die ik in huis had. Een pakje monchou, philadelphia, wat pesto, zalm… Super easy en super lekker!

Het is trouwens officieel voor bij pasta, maar je kan het ook bij vlees doen, of bij aardappelen. Het is maar net waar je zin in hebt! Het is zo klaar, je bent er nog geen vijf minuten mee bezig.


1. Doe een eetlepel olijfolie in een steelpannetje en laat dit een beetje warm worden.

2. Doe de Mon Chou, de pesto en de Philadelphia erbij en roer dit tot het goed gesmolten en gemengd is.

3. Voeg het water toe zodat de saus wat dunner wordt. Doe dit op gevoel. Teveel erbij gedaan? Doe er dan wat maizena bij, dan wordt het weer wat dikker. Sowieso wordt het dikker als je het langer op het vuur laat staan.

4. Basis van de saus is klaar, doe nu de zalm en een beetje peper erbij en klaar is ‘ie! Je kan kiezen om de zalm een beetje mee te laten koken, dan gaat de saus een beetje naar zalm smaken. Je kan ook er voor kiezen om de zalm er over heen te doen als je het serveert.

5. Serveer met pasta naar keuze. Ik koos voor tortellini met vlees erin.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.