Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 juni 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • eten
 • geitenkaas
 • recept
 • salade
Een MissLipgloss artikel

Recept: salade met stoofpeer en geitenkaas

00000Al jaren is dit een van mijn favoriete salades en elke keer als ik hem laat zien krijg ik vragen naar het recept. Het wordt tijd dat ik die met je deel! 

P1480471

Deze salade maak ik regelmatig, als lunch, maar soms ook als avondeten, of als voorgerecht. Wanneer ik hem als voorgerecht maak, dan doe ik alles door de helft. Het is lekker zoet én een beetje zout door de spekjes. Dit recept heb ik zelf ‘bedacht’, maar is gebaseerd op een salade die ik altijd bij Brasserie Jansen at, maar die nu niet meer op de kaart staat.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

 • 300 – 350 gram stoofpeertjes (ik haal ze meestal uit de koeling bij de supermarkt, je kan ze ook in pot vinden bij de conserven, je kan natuurlijk ook zelf stoofpeertjes maken)
 • 100 gram spekreepjes (mager of gewoon)
 • 100 gram zachte geitenkaas
 • 3 of 4 tomaten
 • een zakje rucola

Hoe maak je het?

 1. Zet een pan op het vuur en bak daarin zonder olie of boter de spekjes bruin en licht krokant. Laat ze uitlekken op een beetje keukenpapier als ze klaar zijn.
 2. Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes en doe ze samen met wat van het kookvocht in een koekenpan. Laat het kookvocht een beetje inkoken. Hoe langer en heter je de stoofpeertjes bakt, hoe krokanter ze worden aan de buitenkant, maar hoe zachter ze worden aan de binnenkant. Wat je lekkerder vindt, is een kwestie van uitproberen!
 3. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
 4. Verdeel de rucola over twee borden, verdeel de gebakken stoofpeertjes erover met de blokjes tomaat en de spekjes. Verkruimel de geitenkaas hierboven.

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.