Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • caprese
  • gezond
  • recept
  • salade
Een MissLipgloss artikel

Recept: Salade Caprese

Jaren geleden at ik deze salade voor het eerst, en toen was ik er niet zo weg van. Maar sinds een tijdje vind ik dit zó lekker! Salade Caprese is een heel simpele salade, en ik ben er gek op. Vandaar vandaag het recept!


Wat heb je nodig voor twee kleine salades (als voorgerecht) of één grote (als hoofdgerecht of lunch):

  • Twee tomaten
  • Groene pesto
  • Basilicum (verse blaadjes, je kan een heel plantje kopen of een takje met blaadjes uit de koeling)
  • Mozzarella (welke jij lekker vindt, ik vind zelf buffelmozzarella het lekkerst, maar light bevat een heel stuk minder vet)
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je het?

  1. Was de tomaat en snijd hem in mooie plakjes.
  2. Snijd de mozzarella ook in dunne plakjes.
  3. Breek de basilicumblaadjes door de helft (hoeft niet per se, ik vind dat lekkerder eten).
  4. Leg alles nu op een bord. Begin met een plakje tomaat, leg daarboven op een plakje mozzarella, en daarboven op wat basilicum. Leg het in een mooie cirkel neer.
  5. Doe er met een theelepel wat pesto overheen…
  6. Wat peper en zout er over.
  7. Klaar!


Je kan er ook wat olijfolie en balsamico azijn er over doen, het is maar net wat je lekker vindt. Ik vind deze versie met pesto en peper en zout het lekkerst.

Zo kan het trouwens ook! Je kan hiervoor ook kleine balletjes mozzarella gebruiken, hier heb ik buffelmozzarella in kleine stukjes gesneden. Met cherrytomaatjes en een blaadje verse basilicum. Heel lekker als hapje op een feestje! Je kan het ook zo ‘los’ op een bord doen (met cherry tomaatjes en mozzarella balletjes), maar ik vind plakjes zelf makkelijker eten.

Het is heel simpel, heel lekker en heel snel, eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.