Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 oktober 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • recept
  • taart
Een MissLipgloss artikel

Recept: Mon Chou taart

Ik ben zelf echt dol op taart en al helemaal op Mon Chou taart. Als ik het aan het maken ben kan ik de hele kom met beslag wel op eten!

Dr. Oetker heeft een pak met een bijna kant-en-klare mix voor Mon Chou taart, maar no way dat wij die gaan gebruiken. Vers maken is zoveel leuker en natuurlijk zoveel lekkerder!

Zorg ervoor dat je de ingrediënten op kamertemperatuur hebt!

 

1. Verkruimel de koekjes. Maak ze niet té fijn, er moet nog wel echt een ‘crunch’ inzitten. Doe de 125 gram roomboter in een steelpannetje en smelt het. Zorg dat het niet bruin wordt! Meng nu de kruimels met het boter.
2. Vet je springvorm in en bestuif het met een beetje bloem. Doe de bodemmix (wat je net bij 1 gemaakt hebt) in de springvorm en verdeel het goed. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.
3. Houd 5 eetlepels slagroom apart.
4. Mix de grootste hoeveelheid slagroom met de vanillesuiker en klopvast stuif.
5. Meng de basterdsuiker met de monchou (je kan het prakken, maar ook mixen).
6. Meng de 5 ongeklopte lepels slagroom met de monchou en basterdsuiker totdat het een glad mengsel is.
7. Meng nu de geklopt slagroom door dit mengsel en houd het zo luchtig mogelijk.
8. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou-beslag gelijkmatig over de bodem.

Zet het nu in de koelkast en laat het een paar uur opstijven. Voordat je het serveert kan je de vlaaivulling erover doen en klaar is je monchou taart!

Ik ga hem zelf morgen weer maken voor een verjaardag, heb er nu al zin in! 😉

Bron foto



Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.