Een MissLipgloss artikel
Recept: Jamie Oliver Turkse Pizza
Sinds een tijdje hebben mijn vriend en ik een nieuw favoriet recept: de Jamie Oliver Turkse Pizza uit zijn ‘Jamie in 15 Minuten boek’. Inmiddels hebben we het al ontelbaar vaak gemaakt (elke week wel een keer), onze eigen draai er aan gegeven en ik krijg zo vaak vragen naar dit recept, dat ik hem vandaag met je deel.
Jamie in 15 Minuten is een boek dat ik je echt kan aanraden. Er staan ontzettend veel lekkere, simpele, smaakvolle en gezonde gerechten in die je zo op tafel hebt. Sommige gerechten lukken me echt in een kwartiertje, met anderen ben ik wat langer bezig doordat ik gewoon wat langzamer kook dan Jamie.
Een favoriet uit het boek zijn dus de Turkse Pizza’s. Zelf vind ik de porties die in het boek aangehouden worden veel te klein, dus wij maken altijd het dubbele, en van de salade juist wat minder omdat we steeds over hadden. Ook gebruiken we wat meer gehakt. Ik vertel je hier dus hoe wij het altijd maken!
Wat heb je nodig – voor 2 personen
Voor de pizza’s
- olijfolie
- ca. 350 gram gehakt – volgens het recept lamsgehakt, maar rundergehakt kan ook
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 takjes verse rozemarijn
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 4 kleine bloemtortilla’s
Voor de salade
- 2 lente uitjes
- 1 groene paprika
- 1/4 komkommer
- 2 tomaten
- sla (little gem of romaine)
- 1/2 bosje verse koriander
- 1/2 bosje verse dille
- 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1/2 eetlepel rodewijnazijn
- 50g feta
Hoe je het maakt
Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper en zout, komijnzaad, rozemarijnnaaldjes en paprikapoeder bij.
- Bak dit rul en laat het goudbruin worden.
- Maak de lente uitjes schoon, verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika, snijd alle groenten en kruiden voor de salade in de keukenmachine en doe dit in een kom.
- Knijp de tenen knoflook door een knoflookpers bij het vlees in de pan.
- Roer de tomatenpuree erdoor met het citroensap en haal de pan van het vuur.
- Spreid het gehaktmengsel over vier tortilla’s met de achterkant van een lepel.
- Zet ze vijf minuten in de oven.
- Maak de salade aan met de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn.
Haal de pizza’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden, doe de salade er over, verkruimel de feta, oprollen, eet smakelijk!
Dit is zó lekker. De combinatie van de zure/zoete smaken van de citroen en tomatenpuree met het zoute van de feta en de frisse bijna zoete salade is echt te gek. Zeker eens proberen, en ik heb dit in een kwartiertje op tafel staan.