13 augustus 2016 door Cynthia Schultz 38 reacties
 • eten
 • eton mess
 • koken
 • nagerecht
Een MissLipgloss artikel

Recept: Eton Mess

P1970637Ik ben dol op alles wat romig, zoet en fruitig is en dat is precíes Eton Mess. Eton Mess is een traditioneel Engels nagerecht en het is echt een ‘mess’: je hoeft niet netjes te werken want het enige wat je moet doen is een aantal heerlijke ingrediënten door elkaar gooien. Ik zeg: slagroom, aardbeien en meringue…

Wat heb je nodig voor 4 – 6 personen

 • 500 gram verse aardbeien, in stukjes
 • granaatappelsap of ander rood vruchtensap
 • 500 ml slagroom
 • 4 meringues
 • wat (vanille)suiker

Je kan voor Eton Mess ook andere soorten fruit gebruiken, zoals banaan, ananas of perzik. De meringues kan je zelf maken maar ook gewoon kopen. Ik maakte ze zelf omdat ik ze nergens in de winkels kon vinden, maar het is natuurlijk makkelijker om ze gewoon te kopen 🙂

 

Hoe maak je het?

Dit is echt heel simpel!

 1. P1970625
  ‘Marineer’ de aardbeien in twee eetlepels van het sap en twee theelepels (vanille)suiker.P1970628
 2. Klopt de slagroom in een grote kom. Zorg dat ‘ie niet helemaal stijf wordt, maar wel lekker lobbig en dik.
 3. Verkruimel de meringues met de hand. Sommige stukjes mogen bijna poeder zijn, maar het is het lekkerst als je er ook wat grotere stukken in houdt – dan krijg je echt zo’n lekkere textuur in je Eton Mess.
  P1970630P1970632
 4. MENGEN! Doe alles bij elkaar in een kom en meng alles door elkaar met een lepel of spatel. Je kan wat van de aardbeien bewaren om er ter garnering bovenop te leggen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

P1970634

P1970637

P1970639

Eet smakelijk! Een fantastisch toetje voor na een barbecue of gewoon ‘zomaar’. Het is heerlijk, snel en onwijs gemakkelijk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

38 reacties
 1. maud

  Mijn lievelings!

 2. Lala

  Heb t zelf even snel opgezocht, linkje op m’n naam!

  • Lousaa

   Is wel een slagje ingewikkelder ja… wle heel fijn dat hij er mascarpone door gebruikt. Dat geeft het nog wat extra’s vind ik. Slagroom is heerlijk, maar de volle smaak en textuur van mascarpone maakt het nog lekkerder.

 3. Lala

  Je moet even het recept opzoeken van ottolenghis strawberry mess. Ook makkelijk maar net jets spectaculairder en bijzonderder! Oa met granaatappel en rozenwater. Mega lekker!!

  • Miss Lipgloss

   Wauw, ziet er waaaanzinnig lekker uit zeg! Dankjewel voor het recept.

 4. hillybillybeauty

  Oh dit ziet er echt super lekker uit! Ik ben gek op aardbeitjes en op Engeland, dus ja, perfecte combinatie!

 5. Nicole

  Wow dat ziet er heerlijk uit! En hoe simpel 🙂

 6. Marloes

  Dat klinkt lekker!

 7. Sandra

  Oooh dit ziet er echt heerlijk uit zeg!

 8. Femke

  Dit soort recepten maak ik met regelmaat. Heerlijk!

 9. EliseDingen

  Blijkbaar had ik mijn comment van vanochtend niet verzonden. Ziet er lekker uit! Zoet, fris en romig 🙂
  Zoet jij de slagroom ook met suiker voor je hem opklopt of gebruik je juist ongezoete slagroom? x

  • Lydia

   Dat is ook mijn vraag. Ik vindt slagroom opgeklopt met suiker juist zo lekker maar in dit recept wordt het dan misschien te zoet?

  • Lydia

   ik vind 😉

  • Anouck

   Je zoet de slagroom eigenlijk met de meringue, aangezien een gedeelte poeder wordt komt alle zoetigheid er goed doorheen, no worries! Ik zou de slagroom niet extra zoeten.

   Ik doe bij meringue overigens half slagroom half Griekse yoghurt, net wat frisser en minder zoet (ben niet zo’n zoetekauw)

  • Lydia

   Dankjewel Anouck! Heb vandaag de meringues gehaald (Jumbo). Maak het een dezer dagen.

 10. marije

  Ooooh dit klinkt echt heel erg lekker!

 11. Maaike

  Dit is zoooo lekker. En zo simpel voor de zomer. Lijkt me ook lekker met hangop voor een frissere twist.

 12. Leah

  Heel simpel en een gouden combi lijkt mij! Ik maak vaak zelf merengues met wat koffiepoeder om zo een lekker smaakje te krijgen. Mmm

 13. Elisa

  Je kan alles bij elkaar doen of alles laagje voor laagje opbouwen in het glas. Dat ziet er mooi uit! Eerst wat slagroom, dan fruit, merengue, fruit en wat slagroom bovenop met een paar kruimeltjes merengue. Eventueel een muntblaadje ☺️

  • Lousaa

   Eton mess is geen trifle, geen getrut maar gewoon de smaken door elkaar. Is ook lekkerder als het schuim al met het fruit en de room gemengd is.

 14. Vanessa

  Mmm, dat ziet er lekker uit! Ik heb het nog nooit gegeten.

 15. Syl

  Oe ik heb dit afgelopen kerst gegeten. Erg lekker.

 16. Nicole

  Oh dat ziet er echt fantastisch uit!!!! Dat ga ik maken!

 17. Ilse

  Klinkt lekker! Had ik nog nooit van gehoord.

 18. Sanne Marlijn

  Oeh dit is wel iets voor mij om te maken! Het moet niet al te moeilijk zijn, dat wordt toch niks. Ben niet zo Pietje precies. Het ziet er verrukkelijk uit, mede door de mooie foto’s die je erbij gemaakt hebt.

 19. Susan

  Dit ziet er echt heelijk uit! Ga het onthouden voor als ik een keer een simpel toetje nodig heb 🙂

 20. EliseDingen

  Lijkt me erg lekker! Zoet, romig en fris 🙂 Zoet je de slagroom ook bij het opkloppen? Of gebruik je juist ongezoete slagroom?

 21. Mama Lifestyle Blog

  Wat lijkt me dit lekker Cynthia! En het mooiste is dat dit in een handomdraai gemaakt is. Daar houd ik van!

 22. Ilona

  Ik at dit ooit in Engeland en toen waren de aardbeien gemarineerd in creme de cassis (ook lekker).
  Sommige banketbakkers maken in de zomer meringue gebakjes met fruit en dan kun je vragen of je die bakjes los kunt kopen (en dan zelf verkruimelen). Bij onze banketbakker hebben ze van die bakjes en die zijn “gecoat” met witte chocolade, Erg lekker.
  In de supermarkt kun je vaak wel chocoladebatons kopen; deze verkruimelen en vermengen met ananas uit blik op lichte siroop en slagroom. Als je verse ananas gebruikt wordt het minder lekker omdat een enzym in de ananas (zit ook in kiwi) een reactie aangaat met de slagroom waardoor je een vreemde smaak krijgt. De laatste versie is ook erg lekker bijvoorbeeld als er bijna geen vers fruit is in de winter!

 23. Fleur

  Heerlijk toetje zeg! Ik ben dol op meringues. Gisteren heb ik een perziktaart gemaakt, ook super lekker als toetje. Lekker zoet 🙂