Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 augustus 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eten
  • eton mess
  • koken
  • nagerecht
Een MissLipgloss artikel

Recept: Eton Mess

P1970637Ik ben dol op alles wat romig, zoet en fruitig is en dat is precíes Eton Mess. Eton Mess is een traditioneel Engels nagerecht en het is echt een ‘mess’: je hoeft niet netjes te werken want het enige wat je moet doen is een aantal heerlijke ingrediënten door elkaar gooien. Ik zeg: slagroom, aardbeien en meringue…

Wat heb je nodig voor 4 – 6 personen

  • 500 gram verse aardbeien, in stukjes
  • granaatappelsap of ander rood vruchtensap
  • 500 ml slagroom
  • 4 meringues
  • wat (vanille)suiker

Je kan voor Eton Mess ook andere soorten fruit gebruiken, zoals banaan, ananas of perzik. De meringues kan je zelf maken maar ook gewoon kopen. Ik maakte ze zelf omdat ik ze nergens in de winkels kon vinden, maar het is natuurlijk makkelijker om ze gewoon te kopen 🙂

 

Hoe maak je het?

Dit is echt heel simpel!

  1. P1970625
    ‘Marineer’ de aardbeien in twee eetlepels van het sap en twee theelepels (vanille)suiker.P1970628
  2. Klopt de slagroom in een grote kom. Zorg dat ‘ie niet helemaal stijf wordt, maar wel lekker lobbig en dik.
  3. Verkruimel de meringues met de hand. Sommige stukjes mogen bijna poeder zijn, maar het is het lekkerst als je er ook wat grotere stukken in houdt – dan krijg je echt zo’n lekkere textuur in je Eton Mess.
    P1970630P1970632
  4. MENGEN! Doe alles bij elkaar in een kom en meng alles door elkaar met een lepel of spatel. Je kan wat van de aardbeien bewaren om er ter garnering bovenop te leggen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

P1970634

P1970637

P1970639

Eet smakelijk! Een fantastisch toetje voor na een barbecue of gewoon ‘zomaar’. Het is heerlijk, snel en onwijs gemakkelijk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.