Een MissLipgloss artikel
Recept: Dadels met spek
Het ziet er niet lekker uit, maar het is een van de lekkerste hapjes die er bestaat: dadels met spek. En het is ook nog eens supersimpel, makkelijk en snel gemaakt. Erg leuk voor bij een borrel of op een feestje. Lees verder voor het recept!
Dadels met spek – ingredienten
Het enige wat je nodig hebt is plakjes spek en dadels. Voor elke dadel heb je een plakje spek nodig, daar kan je rekening mee houden als je de ingrediënten koopt. Verwarm de oven vast voor op 200 graden celsius.
Dadels met spek – zo maak je ze
Eerst haal je de pit uit de dadels. Dit doe je door er met een mes een snee in te maken. Dan kan je de pit er zo uit halen. Je kan er dan een amandel in stoppen, maar dat doe ik zelf nooit.
Snijd de plakjes spek doormidden en rol ze zo om de dadel heen. Ik gebruik dus twee laagjes per dadel, wat op één plakje neerkomt.
Dit ziet er al leuk uit! Doe ze nu in de oven, voor ongeveer een kwartier, of tot het spek een beetje krokant is geworden.
Eet smakelijk!
En dan zijn ze klaar! Het smaakt lekker zoet en warm, met een beetje hartig van het spek. Ontzettend lekker. Het ziet er trouwens mooier uit als je kleine dadels neemt, maar grote dadels smaken beter – vind ik.
Enjoy!