Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 oktober 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chocolade
  • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: chocotaart

Ik was in het Pink Ribbon magazine aan het bladeren toen ik het recept voor ‘zachte chocoladetaart’ tegenkwam. Nu ben ik sowieso al dol op chocolade, plus het zag er niet erg moeilijk uit en dus ging ik het maken. En het is god-de-lijk (ikzelf, vrienden en familie waren het er mee eens dat dit het lekkerste is wat ze ooit geproefd hadden) en absoluut niet moeilijk. Daarom deel ik het met jullie – inclusief foto’s!


Wat heb je nodig?

  • 200 gram chocola met 72% cacao, in stukjes
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • een snufje zout
  • cacaopoeder


Stappenplan
1. Verwarm de over voor op 170 graden celsius.

2. Doe de chocola en de boter in een pannetje en laat dit op een zo laag mogelijk vuur smelten. Roer het af en toe even door zodat het sneller smelt. Zo moet het er uit komen te zien:

Hmmm 😉

Wanneer het helemaal gesmolten is, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.

3. Splits de eieren. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt, dames! Breek het ei en zorg dat je een schone kom er onder hebt staan. Nu ga je het eigeel steeds ‘overgeven’: van het ene halve dopje naar het andere halve dopje. Als het goed is stroomt het eiwit er nu tussenuit in de kom. As easy as that 🙂 Let wel op: gooi de dooiers niet weg, maar doe die in een aparte kom!

4. Doe de suiker bij de dooiers en mix dit tot je een gladde, romige substantie zoals dit hebt:

5. Doe een snufje zout bij het eiwit en klop het goed stijf. Als je de kom op de kop houdt, mag het er niet uitlopen! Zo moet het er uit zien:

6. Meng nu de eigeel-suiker substantie met de boter-chocola substantie (zorg wel dat dat goed afgekoeld is). Tadá:

7. Spatel nu zo voorzichtig en luchtig mogelijk de stijve eiwitten door bovenstaand beslag heen. Doe dit echt heel voorzichtig! Als je het met de mixer op de hoogste stand gaat doen, sla je alle lucht eruit. En dan wordt je taart niet luchtig, maar een platte koek. Dat wil je niet!

8. Giet nu het beslag in een ingevette springvorm:

9. Zet dit een halfuur tot 35 minuten in de oven. Het zal in de oven heel hoog oprijzen (het gaat er uit zien als een mega-cupcake), maar zakt een heel stuk in wanneer je hem uit de oven haalt. Dit hoort zo, don’t worry! Het leuke is dat mijn taart minder is ingezakt dan de taart op de foto in het PR magazine.

10. Strooi er nog wat cacaopoeder overheen en klaar is je geweldige, overheerlijke chocotaart.

De foto in het blad:

Check even de structuur van de taart:

Hij is ZO lekker en ZO makkelijk te maken dat ik jullie aanraad (nee, beveel) om hem ook te maken. Gewoon zomaar! Om te vieren dat ehh, je weer op MissLipgloss.nl geweest bent! 🙂

 

Have fun!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.