Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • broccolisoep
  • How To
  • koken
  • maken
Een MissLipgloss artikel

Recept: broccolisoep

Ik was nooit echt een soep eter. Dacht ik. Tot er laatst ineens versgemaakte broccolisoep voor mijn neus stond… Wauw, wat was dat heerlijk! Ik heb hem zelf ook gemaakt, en deel vandaag het recept met je.

 

Wat heb je nodig?

  • 2 groentebouillontabletten
  • 500g broccoli
  • 30g boter
  • 30g bloem
  • 125ml crème fraîche (light)
  • 3el olijfolie
  • 100g rauwe ham (parma of serrano)
  • basilicum, een half bakje of zo’n 15 blaadjes

Je kan hier brood bij eten, maar ik had zelf genoeg aan de soep.

 

Hoe maak je de broccolisoep?

Snijd de broccoli in roosjes…

En snijd de ‘stam’ ook in plakjes.

Maak de bouillon (verhit 1 liter water en doe daar het bouillonblokje bij)…

en kook eerst de stronk zo’n vijf minuten. Voeg dan de roosjes toe en laat het geheel zo’n tien minuten koken. De stronk gaat iets langer omdat dit wat harder is.

Doe 30 gram boter in een pan, wanneer dat gesmolten is doe je er 30 gram bloem bij.

Blijf dit roeren in de pan tot het iets gekleurd is, goudbruin.

Doe dan de broccoli in de bouillon daarbij…

En maak dat met de staafmixer helemaal glad.

Lepel de crème fraîche er dan door.

In een kom…

Ham er bij (bak die eerst eventjes in een pan met olijfolie)

Basilicum in stukjes, nog een beetje crème fraîche, klaar!

Ik was nooit een soep eter, vond het gewoon niet lekker, maar dit… Dit is zó goed! Het smaakt heel zacht, het is smaakvol door de bouillon en de zoute ham, en hmmmm… Echt een aanrader om eens te maken. Het vult ook goed. En het is gezond (al kan je de crème fraîche weglaten als je dat wilt)! Enjoy!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.