Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 juni 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Recept: aspergesalade met ham en ei

DSC04636Mijn schoonmoeder maakte laatst een erg leuke variatie op asperges flamande: een salade! Met aardappelen, ei en ham. Ik maak hem nu regelmatig zelf en deel graag het gerecht nu de asperges nog te koop zijn!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 3 eieren
  • 500 – 600 gram witte asperges
  • 200 gram achterham
  • 25 gram verse bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise met yoghurt
  • kropsla, ijsbergsla of romaine sla

Volgens het recept gebruik je asperges uit pot, maar verse asperges zijn natuurlijk veel lekkerder!

DSC04630

  1. Begin met het koken van de eieren (8 minuten), de geschilde en in stukken gesneden asperges (ongeveer 8 minuten) en de in blokjes gesneden en gewassen aardappels (10 minuten).

DSC04631

2. Meng in een kom alvast de sla, de in stukjes gesneden achterham en fijn gesneden bieslook.

DSC04632

3. Laat de eieren schrikken, laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

DSC04633

4. Giet de asperges en aardappels af, spoel ze af met koud water en laat ze even afkoelen. Meng dit geheel goed en doe er op het laatst drie eetlepels yoghurtmayonaise doorheen met wat zout en peper.

Klaar! Dit is een heerlijke makkelijke variant op een klassiek aspergegerecht. Door de sla, de mayonaise en doordat alles koud is is het lekker fris en zomers. Eet smakelijk – en wacht niet te lang met maken, want het aspergeseizoen duurt niet oneindig, helaas!

Ik heb het recept hier vandaan.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.