11 juni 2016 door Cynthia Schultz 24 reacties
Een MissLipgloss artikel

Recept: aspergesalade met ham en ei

DSC04636Mijn schoonmoeder maakte laatst een erg leuke variatie op asperges flamande: een salade! Met aardappelen, ei en ham. Ik maak hem nu regelmatig zelf en deel graag het gerecht nu de asperges nog te koop zijn!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 3 eieren
  • 500 – 600 gram witte asperges
  • 200 gram achterham
  • 25 gram verse bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise met yoghurt
  • kropsla, ijsbergsla of romaine sla

Volgens het recept gebruik je asperges uit pot, maar verse asperges zijn natuurlijk veel lekkerder!

DSC04630

  1. Begin met het koken van de eieren (8 minuten), de geschilde en in stukken gesneden asperges (ongeveer 8 minuten) en de in blokjes gesneden en gewassen aardappels (10 minuten).

DSC04631

2. Meng in een kom alvast de sla, de in stukjes gesneden achterham en fijn gesneden bieslook.

DSC04632

3. Laat de eieren schrikken, laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

DSC04633

4. Giet de asperges en aardappels af, spoel ze af met koud water en laat ze even afkoelen. Meng dit geheel goed en doe er op het laatst drie eetlepels yoghurtmayonaise doorheen met wat zout en peper.

Klaar! Dit is een heerlijke makkelijke variant op een klassiek aspergegerecht. Door de sla, de mayonaise en doordat alles koud is is het lekker fris en zomers. Eet smakelijk – en wacht niet te lang met maken, want het aspergeseizoen duurt niet oneindig, helaas!

Ik heb het recept hier vandaan.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

24 reacties
  1. Lilian

    Dankjewel voor het delen. Heb net heerlijk gegeten! ๐Ÿ™‚

  2. Lien

    Leuk receptje met seizoens producten. Mmm

  3. Varenka W

    PERFECTE timing jeeeehhh
    Eet elke week wel een x asperge’s nu het ’t seisoen is, maar wist geen orgineel recept meer haha
    Het wat eentonig, want op z’n “Japans” met biefreepjes en noodels, traditioneel met gepofte krieltjes en op een pizza had ik allemaal al gehad.
    Het werd tijd voor wat anders ๐Ÿ™‚

  4. Mal

    Je hebt altijd lekkere recepten

  5. rachel

    oooh gaat op haar knietjes zitten en zegd dank u weer ik weet wat ik eet morgen ๐Ÿ˜€ ik eet altijd asperges uit pot want dat schillen en ik gaan niet samen en maak er dan eiersalade bij met ham maar dit och goddelijk dus maken

    • Veerle

      Je weet niet wat je mist meid

  6. Veerle

    Ik vind e verhouding aardappelen ,ham,ei,precies nie ok.Ik zou daar minder aardappelen (de helft zeker) een ei meer en wat meer hesp en dan wel beenhesp

    • Miss Lipgloss

      Dat kan je natuurlijk ook gewoon doen ๐Ÿ™‚

  7. Milou

    Aww dit lijkt me heerlijk! Ik ga m maken met zalm. Geen grote fan van ham. Dit wordt denk ik een keeper!???

  8. Yvonne

    Ik ben niet heel dol op asperges, maar wel op aardappelen, dus misschien toch eens proberen. ๐Ÿ™‚

  9. Maaike

    Oh yummy, ziet er lekker uit! En dat terwijl ik helemaal geen asperges lust haha

    • Minka

      Met (gerookte) zalm is dit ook erg lekker!

  10. Aude

    Dat ziet er lekker uit! Cynthia, zou je ook het recept van de burrata met parmaham (waar je het laatst in het artikel “10 beste ooit…” over had) eens willen delen? Dat ziet er namelijk heerlijk uit! Of staat die al online, want ik vind hem niet terug?

  11. Liset – Beautydagboek

    Oh wat lekker! Ik heb in geen tijden meer asperges gehad, maar dit wakkert die behoefte weer aan. Binnenkort maar even maken!

  12. Ingrid

    Lekker! Ik zal m eens proberen zonder de aardappels te maken want die eet ik niet. Ben benieuwd ๐Ÿ™‚ ?

  13. Anniek

    Oeh, ik ben zรณ gek op asperges dat ik deze salade sowieso echt heerlijk ga vinden! Het ziet er heerlijk romig en zacht uit, en ook lekker met die ham en bieslook erbij <3 Tof recept!

  14. Carlijn

    Toevallig, heb gisteren voor het eerst in het seizoen asperges gegeten. Klaargemaakt door m’n vader, want thuis doe ik dat gewoon niet zo snel. Zal hem dit recept eens tippen, ziet er heel erg lekker uit.

    • Lenneke

      Het smaakt altijd nog beter als iemand anders voor je kookt inderdaad! ;p

  15. Mama Lifestyle Blog

    Dat ziet er lekker uit. Ik ben gek op maaltijdsalades en op asperges. Alhoewel ik dit laatste verl te eeinig eet. Ik doe ook altijd ham door de salade. Alleen ik bak de ham altijd even op.