Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 juni 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Recept: Arretjescake

Ik ben zelf echt een fan van arretjescake en maak dit al sinds ik überhaupt dingen kon maken in de keuken. Het is echt super easy om te maken en superlekker! Écht iets voor chocoholics… En dus deel ik dit recept met jullie! Er zijn verschillende manieren en verschillende recepten, maar dit is eentje die ik altijd gebruik en het is altijd heerlijk.

  • 1 Smelt de boter in een pannetje, maar laat het niet bruin worden!
  • 2 Meng de suiker met de eieren en voeg de cacao voorzichtig toe, meng dit er goed doorheen.
  • 3 Breek de koekjes in kleine stukjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een theedoek en sla er met een hard voorwerp op. Hoe kleiner de stukjes, hoe ‘fijner’ de cake. Wil je dus een grove cake, breek de koekjes dan niet té fijn.
  • 4 Meng de gesmolten boter met de mix van eieren, suiker en cacao.
  • 5 Voeg de gebroken koekjes aan het mengsel toe.
  • 6 Pak een cakeblik, doe er folie in (huishoudfolie, geen aluminiumfolie!), doe het mengsel daar in en laat het een dag in de koelkast opstijven (en natuurlijk af en toe even eens stukje proeven :9 )
  • 7 Haal de cake met de folie uit het blik, leg het op een mooie schaal of blad en snijd het in plakken.

Enjoy!!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.