Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • ProSet
  • serum
  • TOM
Een MissLipgloss artikel

ProSet TOM Essential Drops serum

Mijn eerste TOM haarproduct! TOM is een merk van ProSet en in 2005 ontwikkeld door Tom Sebastian, een haarstylist en visagist. Het merk is vrij goedkoop; voor een shampoo betaal je zo’n 5 euro, voor gel en wax ook. Deze essential drops waren €8,95, wat niet duur is voor een serum!

Een serum is een verzorgend product voor je haar; het maakt je haar glanzend en zorgt ervoor dat het niet meer pluist. Serum kan je het beste op handdoekdroog haar gebruiken en het dan laten drogen of föhnen. Hoe droger en langer je haar is, hoe meer je nodig hebt. Een paar druppeltjes is vaak genoeg! Het werkt ook perfect als hair protector wanneer je je haar gaat stijlen of krullen.

Ik gebruik zelf sinds kort regelmatig een serum, van John Frieda en Parucci. Nu werd het tijd om het serum van TOM te testen, die een stuk goedkoper is dan de andere serums die ik heb (€8,95 tegenover twee keer €14,95). Goed punt, dus! Het serum is niet vettig en verdeelt heel goed over m’n haar. Ik merk meteen dat m’n haar zachter is. Hierna föhn ik het en van dit serum krijgt mijn haar volume! Het pluist niet, het ligt niet plat op m’n hoofd en het glanst!

Dit serum gebruik ik vaak als ik ’s avonds heb gedoucht en ’s ochtends met pluishaar wakker wordt. Ik doe dan een klein beetje serum in m’n droge haar en gebruik daarna de stylingproducten die ik gewend ben. Pluis is weg en m’n haar glanst. Ik krijg serieus complimentjes over m’n glanzende haar!

Minpuntje aan de essential drops vind ik dat het een beetje ‘mannelijk’ ruikt, naar een herenparfum. In het begin vond ik het een vervelende geur, maar inmiddels ben ik er aan gewend en begin ik hem lekker te vinden! Maar van mij had ‘ie wel een wat zoeter, vrouwelijker geurtje mogen hebben.

Ohja, heb je last van héél droog en beschadigd haar? Gebruik de essential drops dan als serum! Verdeel wat meer dan normaal door je haar, wikkel een handdoek om je hoofd en laat het een nacht (of een dag) inwerken. Hello, healthy, shiny hair! Ik gebruik zelf vaak serum in combinatie met een stylingproduct. Gewoon een druppeltje serum op je hand doen en mengen met een stylingproduct (gel, wax, whatever!).

Een flesje essential drops van 30 ml kost €8,95 en is te koop bij de drogist (zoals Kruidvat en Trekpleister) en online bij Drogisterij.net.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.