26 januari 2017 door Cynthia Schultz 44 reacties
Een MissLipgloss artikel

Producten/trends die me zijn bijgebleven

In al die jaren dat ik blog zijn er zóveel trends en producten langsgekomen. In de categorie ‘review’ staan meer dan 2100 artikelen, het is niet normaal hoeveel dingen ik geprobeerd heb. Ik kan me natuurlijk lang niet alles herinneren, en daarom juist wil ik het vandaag met je hebben over alle producten of trends die me wél zijn bijgebleven.

Coastal Scents paletten

cs

Wat was ik in het begin van mijn blogtijd weg van de Coastal Scents paletten: grote paletten met oogschaduws en blushes voor héél weinig geld. De webshop had (en heeft) ook de 88 en 120 palettes die in die tijd enorm populair waren, ik was vooral gek op het 28 Warm Palette. Die gebruikte ik zoveel! En ze kostten zo weinig, twaalf dollar voor zo’n groot palet. Eigenlijk zou ik er weer eens moeten bestellen om herinneringen op te halen, en nog eens te checken of ik er nu nog zo blij van word als toen…

Non Pareil Boutique

schermafbeelding-2017-01-06-om-12-43-56

Wie kent Non Pareil Boutique nog? Dit was echt in de beginjaren van het beautybloggen. Hier kocht ik vooral producten van NYX en LA Colors, dat was (en is) daar mega goedkoop en de kwaliteit is goed. Ik deed mega bestellingen bij deze webwinkel, wat heb ik daar een plezier van gehad.

Mascara met kammetje

rimmel

Rimmel was de eerste dit met deze borstel kwam: een kammetje. Ik weet nog precies hoe de verpakking er uit ziet (zonder eerst de foto gezien te hebben, natuurlijk): metallic grijs met een soort ‘deukje’. Het kammetje werkte niet echt fantastisch, mijn wimperhaartjes plakten toch vooral aan elkaar.

INGLOT

Ik weet nog zo goed dat ik in 2009 in New York INGLOT ontdekte. Op Times Square zat een mega winkel en ik was meteen verliefd. Al die kleuren, al die kwasten, al die paletten die je zelf samen kon stellen. Een paar jaar later kwam het vrij groots naar Nederland en een tijd lang was het zelfs in V&D winkels te koop, ook in Zwolle. Dat is allemaal verleden tijd. INGLOT is nog wel te koop in Nederland, via hun eigen webwinkel, bij wat kappers en in hun brandstore in Amersfoort. Jammer dat het minder populair is geworden!

Crackle nagellak

Wat een mega hype was dit! Crackle nagellak. Je ziet het bijna nergens meer, maar jaren geleden liep iedereen er mee en had elk merk wel een crackle topcoat uitgebracht. Het zag er er wel geinig uit, maar was geen lang leven beschoren. Wat dacht je trouwens nog van de magneet nagellak? Nagellak die er anders uit ging zien als je er met een magneetje overheen ging.

BB, CC, DD, ZZ-cream

Wat een hype was het, vanuit Korea overgevlogen, de BB-creams en later de CC, DD, en ZZ-creams. Wonderfoundation was het, make-up die góed is voor je huid! Wonderspul bleek het niet, maar BB-cream bleef wel en is toch net even wat lekkerder voor je huid dan de traditionele foundation.

Everyday Minerals

em

Everday Minerals was ook een enorme hype toen ik net blogde, iedereen was er gek op! Het was een van de eerste merken met minerale make-up en ik was er echt dol op. Door de jaren heen ben ik toch liever vloeibare make-up gaan gebruiken, maar het heeft toch nog wel een plekje in mijn hart. Het leuke is dat het nog steeds bestaat!

Cushion foundations

Heel recent kwamen de cushionfoundations op de markt, waar bijna elk merk wel op ingespeeld heeft. Foundations in een verpakking met een sponsje. Echt veel voegt het niet toe, maar wel prettig aan deze foundations vind ik dat ze heel vloeibaar zijn, wat over het algemeen een heel natuurlijk resultaat geeft.

Caviar Nails

Wie begon hier ook al weer mee, was het Ciaté? Veel merken volgden in elk geval met de balletjes manicure. In een setje zat een gewone nagellak en bijpassende balletjes. Je lakte je nagels met de gewone nagellak en daaroverheen strooide je de balletjes. Het resultaat was wel echt heel geinig, maar die balletjes lagen er natuurlijk wel in no time af.

 

Zijn er specifieke dingen die jou zijn bijgebleven uit het beautyblogtijdperk?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

44 reacties
 1. Ingrid

  Je serum met parelballetjes die kapot knapte in het flesje! Jouw verwondering daarvoor in de video’s, super!

 2. Jana

  Die paletten herinner ik mij nog zo goed! Heel leuk om alles nog eens terug te zien 🙂

 3. Jessica

  Wat een trends hebben we eigenlijk gehad! Zo leuk om te zien.

 4. Romy

  Die chrackel nagellak! Elke keer als mijn lippen scheuren moet ik daar weer aan denken hahaha

 5. Luna

  Als er één merk dankzij beautybloggers op mijn pad is gekomen, is dat wel Sleek. Eerst liet ik paletten meebrengen uit Engeland, een paar jaar terug kon je ze ook bij V&D vinden. Nog steeds gebruik ik af en toe Oh my special voor simpele looks en zachte smokey eyes.
  Dan het palette Naked van Urban Decay. Ook een hype toen! Gebruik ik ook nog steeds. De hype van de crackle nagellak heb ik twee keer gemaakt. In de jaren ’00 was deze hype er ook al. Max Factor had ze toen weet ik nog. Wat dacht je van de Sand-nagellak trend? Nagellak met fijne zandstructuur. Net schuurpapier op je nagels. Bij Catrice kon je die vinden. Oh en blikjes Rosebud Salve en Lemony Flutter van Lush!

 6. Mariska

  Die balletjes op je nagels vond ik altijd wel leuk, maar werkte natuurlijk voor geen meter. Ging er inderdaad zo van je nagels weer af. Inglot ken ik ook nog wel, ben daar ook nog eens geweest op een uitnodiging 🙂 was wel leuk!

 7. Linda

  Ooo jaa wat leuk dit! Ik weet nog dat ik door jou die crackle nagellak ben gaan kopen en hetzelfde geldt voor de caviar nails! Echt leuk. Weet ook nog dat ik in jouw toenmalige webshop nagellakjes van Ciaté en Orly hebt gekocht omdat je zo enthouasiast was. Vond ze ook zo mooi!

 8. Tania

  Heb ook nog Inglot oogschaduwen liggen. In het begin dat ik ze kocht gebruikte ik ze supervaak, nu liggen ze daar maar

 9. joan

  Er was vroeger een merk, ik meen Japans.
  Ze verkochten alles in zoete roze verpakkingen en hadden andere een blushbalm, liptints en hele heftige strobe-achtige creme highlighter in een roze potje. Weet iemand waar ik op doel?

  • Linda

   Ha ja, daardoor leerde ik kennismaken met affiliate marketing (via jouw site ook). Koop je dit en dat, dan krijg ik ook een heel klein beetje commisie of iets dergelijks stond er dan bij 🙂

 10. Vera

  Aaaah Coastal Scents en Everyday Minerals, wat een herinneringen <3 Wat dacht je van NYX jumbo eyeshadow pencils als basis? Of Rowenta haartangen, een beetje jullie eerste echte advertorial? Ik kan me veel oude MAC collecties ook nog herinneren: Dame Edna (2008!) , Brunette Blonde Redhead (2009) of de To The Beach collectie (2010). En jouw eerste luxe highlighter, die van Dior. Soms mis ik deze hoogtijdagen in beautyblogland.

 11. Judith

  Ohja, vooral de trends op nagelgebied kan ik mij nog wel herinneren! Zoals de Crackle nagellak, Glow-in-the-dark nagels en witte nagellak waar je dan iets op kon drukken (zoals krantenpapier). Kan mij er nu weinig meer bij voorstellen.

 12. Anne

  Ik weet nog dat ik zo dol was op de crackle nagellak, ik had (heb eigenlijk nog) ze in zoveel verschillende kleurtjes! Ook de BB cream en de Cushion foundations weet ik nog, daar ging ik ook in mee!

 13. Loes | Gewoon iets met Loes

  Leuk om te zien ook dit weer. Er zijn toch wel een boel rages geweest waar ik niet aan mee heb gedaan. Die crackle nagellak bijvoorbeeld: dat heb ik echt niet begrepen. Mascara met een kammetje heb ik in het verleden ook wel geprobeerd, en dat is het voor mij ook niet helemaal, haha.Ciaté vind ik prachtig, met al die gekke dingen voor de nagels. Maar alleen om naar te kijken. In de praktijk werkt dat toch vaak niet.

 14. Rebecca

  Leuk om weer de oude trends terug te zien. Vooral de crackle nagellak is mij goed bijgebleven.. Als ik dat nu terug zie denk ik waarom was dit een trend, haha

 15. Maaike

  Ik kan me veel van deze trends nog goed herinneren! Met name Inglot en Coastal Scents. Inglot heeft het wel een beetje aan zichzelf te danken dat het niet meer zo goed ging. De prijzen gingen plots enorm omhoog. Waar je eerste zo’n 50 euro voor 10 oogschaduws betaalde, betaalde je dat op eens voor 5. Toen vonden veel mensen het niet meer waard!

 16. marleen@burgertrutjes

  HAHA. Crackle nagellak! Dat was net of een klein beestje over je nagels had gekotst! Die mag echt wegblijven, voor altijd!

 17. Josianne

  Haha! Bij alles denk ik echt: Oh ja! Vooral die crackle, die palletten en die caviar nails. Inglot ben ik nog steeds wel fan van!

 18. Nicole

  Crack nagellak haha iedereen gebruikte het maar het was best een korte hype. Echt leuk zo’n terug blik!

 19. Merel

  Ik weet nog wel dat echt iedere blogger van die sneldrogende topcoats had (ook allemaal dezelfde) van INM Out the door en er was geloof ik nog een andere. En na de balletjes nagellak volgde ook nog de fluffy nagels, dat was eigenlijk ook echt verschrikkelijk onhandig, haha.

  • Miss Lipgloss

   Oh ja, INM was echt een hype! Ik gebruik het nog steeds trouwens 🙂

  • Linda

   Ik gebruik het ook nog steeds. Die van Seche Vite, ben denk ik al wel aan mijn tiende flesje toe.

 20. Kelly

  Ik ken ze ook allemaal nog! Heb er ook nog spulletjes van in de kast liggen, zoals de beads haha.

 21. Hailey

  Oh! De trend van de balletjes nagellak heb ik volledig gemist! Maar toch, ik wil het! Super leuk!

 22. rachel

  leuk om dit te lezen en oh ja Everday Minerals!! ik heb daar nog potjes van hahah

 23. Jonna@burgertrutjesNL

  Ohja die crackle lak! Heb nog steeds vier potjes staan hier van OPI. Een trend die hopelijk niet meer terug gaat komen :’)

 24. Sarah

  Leuk om te lezen, die crackle nagellak is wel een van de hypes die me het meest is bijgebleven.

 25. milou

  Wat een leuk artikel! Die 88 pallettes heb ik nog steeds! Ik heb er volgens mij ook drie of zo, met kleur en neutraal. Ik ga ze er zo gelijk eens bij pakken!
  Die caviar nagels ook, ik blef hte maar proberen maar dat werkt in het echt leven toch ook echt niet haha!
  Die crackle nagellak kan ik me nog heel goed herrineren! Ik mocht toen een stukje schrijven over die nagellak voor Girlscene, wauw dat vond ik toen echt cool haha. Nu zie je er eigenlijk neimand meer mee nee! Volgens mij zijn al die ‘rare’ nagel trends weer een beetje over!

 26. Liset – Beautydagboek

  Oh ja, die crackle nagellak! Ik vond het verschrikkelijk, haha. De liquid sand vond ik dan wel weer mooi :). En ik weet die INGLOT hype nog, door jou ben ik toen naar Zwolle gegaan om daar bij de counter te kijken. Nu is het inderdaad nergens meer fysiek te krijgen. Jammer!

 27. EliseDingen

  Wauw ja, die coastal scents paletten! En dan had je ook nog tig verschillende soorten, warm, nude, cool, met felle kleuren. Ik heb die van mij nog steeds, haha!

 28. Lisette

  Leuk om te lezen wat jij eruit haalt. Van de crackle nagellak had ik nog nooit gehoord! Ziet er wel grappig uit.

 29. Mariëlle

  Ik heb ze niet allemaal ‘meegemaakt’ maar ik weet ze uiteindelijk wel hihi!

 30. Svenja

  Zo leuk en herkenbaar allemaal! Het Coastal Scents palette heb ik ook gehad en die vond ik toen der tijd zo geweldig. Je kon er ook zo lekker veel kanten mee op. Ik heb dat palette toen ook echt dankzij beautyblogs gekocht. Aan de Everday Minerals hype heb ik ook mee gedaan, super fijne producten! Gek eigenlijk dat sommige producten zo lang favoriet zijn en dan ineens helemaal naar de achtergrond verdwijnen!

 31. Susan

  Oh ja! Caviar nails heb ik ook nog gehad haha. Was helemaal niet handig.. Die balletjes lagen er na een dag al af. En ik weet ook nog hoe blij ik was toen Inglot hier eindelijk in de V&D kwam! Helaas maar van korte duur..

 32. Malou | Blonde Blossom

  Ah dat is echt leuk om te lezen! Vind die balletjes wel heel tof, al werkt het vast voor geen meter. De crackle nails was ik vergeten! Het leek me echt geweldig, maar nu vind ik het erg lelijk (net als die magneetnagels). INGLOT lijkt me overigens nog steeds behoorlijk gaaf. Malou x

 33. jen

  hoi Cynthia, kun je die oogschaduw palletteen nog kopen? En waar?? Gr. jen.

  • milou

   Ik kocht ze ‘vroeger’ Bij Coastalscents punt com
   Volgens mij verkopen ze ze daar nog steeds!

 34. Britt

  Ooh, ik herinner me alles ook nog nu je het zo onder elkaar zet ja. Vooral die Coastal Scents paletten, de Caviar trend en de Inglot. Leuk idee om eens een artikel te maken met ‘oude’ trends!

 35. marije

  Ik kan me de caviar nails nog goed herinneren. Heb me altijd verbaasd hoe je dat nou in het dagelijks leven zou doen. En de Inglot trend .. ze kwamen en ze gingen. Volgens mij zag ik hun voor het eerst bij jou.

 36. Yvonne

  Inglot zie ik nog best geregeld voorbijkomen in YouTube-filmpjes waarin een makeup-stash wordt getoond. Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar. 🙂 Ik ben een laatbloeier met veel dingen, ik ging pas veel later beautyblogs lezen dus de eerste hypes heb ik gemist. Leuk om te zien!

 37. Femke

  Al die bijzondere dingen voor op je nagels komen in mijn ogen van Ciaté af haha! Die oogschaduwpaletten hadden een paar vriendinnen van mij ook!