Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Prinsjesdag – wat betekent het voor jou?


Je zal het wel ergens opgevangen hebben: vandaag is het Prinsjesdag! Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Op deze dag worden de kabinetsplannen voor het komende jaar openbaar gemaakt. De koningin rijdt in de Gouden Koets door Den Haag en ze spreekt de troonrede uit.

Maar wat betekent de Prinsjesdag nou voor jou? Want die troonrede, ik snap best wel dat je daar nou niet helemaal naar gaat zitten luisteren. Een van de maatregelen die effect heeft op mij en op alle jongeren, is die om jeugdwerkloosheid te voorkomen. Ze hebben een plan opgezet, het ‘Actieplan jeugdwerkloosheid’. Hiermee wil het kabinet (dat is de regering) voorkomen dat jongeren lang geen werk hebben. Hiervoor is voor 2009 tot 2011 250 miljoen euro vrijgemaakt. Wat hier mee wordt gedaan? Onder andere wordt er een programma opgestart om jongeren langer op school te houden. Ook zal er worden gefocust op dat er een betere aansluiting komt op de vraag van werkgevers naar personeel op de kwaliteiten van jongeren, en voor meer leerwerkbanen en stages.

Nu is het zo dat iemand na drie jaar (of bij het vierde opeenvolgende tijdelijke arbeidscontract) in vaste dienst komt bij een bedrijf. Dat wordt veranderd naar vier jaar. Op deze manier kunnen jongeren langer aan het werk blijven. Want als de werkgever ze niet bevalt, dan worden ze dus ontslagen. En dat is nu sowieso een jaar later.

Je kan op de site van de overheid precies zien wat er dit jaar voor jou gaat veranderen.

Fatma Genc (van SpangaS!) legt in dit filmpje uit wat de troonrede voor haar betekent.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.