Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • hope in a jar
 • night
 • philosophy
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Philosophy Hope in a Jar Night

P1230746Hope in a Jar is een begrip. Miljoenen potjes zijn er verkocht van deze dagcrème van Philosophy. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven: sinds het najaar van 2013 ligt Hope in a Jar Night in de schappen. Een nachtversie van De Hit, voor een stralende, zachte, gehydrateerde huid met nét wat minder lijntjes en rimpels. Ik heb hem uitgebreid voor je getest.

Het testen van skincare

P1230740

Zoals je weet wil ik gezichtsverzorging echt minimaal een maand testen om goed een oordeel te kunnen vormen. Na een paar nachten, of een week misschien, kan je ook wel een mening vormen, maar pas na 28 dagen is je bovenste huidlaag helemaal vernieuwd. Dan weet je dus pas hoe een product écht voor jouw huid werkt. Al kan een eerste indruk natuurlijk ook al een hoop zeggen.

Hope in a Jar Night – de eerste indruk

Inmiddels gebruik ik Hope in a Jar Night zeker anderhalve maand en dus kan ik nu goed zeggen wat ik er van vind. In Antwerpen werd deze nieuwe crème gelanceerd en ik moet zeggen dat het meteen mijn interesse wekte. Natuurlijk heb ik de gewone Hope in a Jar ook getest. Ik was daar enthousiast over, maar niet lyrisch. Het werkte goed, maar ik vond het niet veel ‘anders’ doen dan een andere moisturizer. En dus was ik benieuwd hoe gek ik zou zijn op Hope in a Jar Night.

Hope in a Jar Night kost €43 voor een pot van 60ml. Dat is een gemiddelde prijs voor een nachtcrème die je bij de parfumerie koopt. Het is een prijs die ik zeker van Philosophy had verwacht, maar het is ook een prijs die er voor zorgt dat je wel iets van het product verwacht.

Hope in a Jar Night is verpakt in een zwarte pot. Heel simpel en strak. Het doosje is ook zwart en de enige versiering is witte tekst, zoals we van Philosophy gewend zijn. Ik ben zelf altijd voorstander van pompflacons in plaats van potjes, omdat het schoner werkt. En je weet niet hoe stabiel de bestanddelen zijn. Sommige samenstellingen blijven niet stabiel als ze vaak in aanraking komen met de lucht, maar daar kan ik wat betreft Philosophy Hope in a Jar Night geen nuttige uitspraken over doen.
Sowieso werkt een luchtdichte pompflacon schoner en dat is altijd beter voor het product.

Dit is wat het merk belooft:

Philosophy Hope in a jar night cream is een nieuwe intensieve nachtcrème dat de eerste tekenen van huidveroudering tegengaat. Hope in a jar night hydrateert de huid, verbetert en versterkt de textuur van de huid waardoor fijne lijntjes verminderen en een egale huidskleur ontstaan.  

 P1230742

Op de verpakking zie je meteen staan: ‘Zonwaarschuwing: dit product bevat hydroxycarbonzuur, waardoor je huid gevoeliger kan reageren op de zon en sneller kan verbranden, gebruik een zonproduct en beperk de blootstelling aan de zon zolang je dit product gebruikt en tot een week erna.’

Er zitten een aantal AHA’s (Alpha Hydroxy Acids) in Hope in a Jar Night waardoor je huid gevoeliger is voor de zon. Goed dat dit op de verpakking staat. Hierdoor ben ik wel een beetje huiverig om Hope in a Jar Night in de zomer te gebruiken – dan wil ik echt niet nog gevoeliger worden voor de zon.

P1230743

Informatie op het doosje over de werking. Philosophy deed een test met 48 deelnemers. 92% had een zachte, comfortabele huid na een nacht gebruiken. In twee weken merkte 90% verschil in fijne lijntjes. Ik denk dat je dit soort tests altijd met een korreltje zout moet nemen. Het zijn tests onder consumenten, maar het is niet wetenschappelijk in een lab bewezen. Maar ja, dat zijn mijn ervaringen ook niet.

P1230744

Nog meer informatie! Wat krijgen ze toch veel op dat doosje. Je gebruikt Hope in a Jar Night na het reinigen, ’s avonds. Vermijd contact met de ogen.

Hope in a Jar Night – testen maar!

P1230745

Dit zijn de bestanddelen. Zoals ik al aangaf zitten er een aantal zuren in. Deze zuren zorgen ervoor dat je huid sneller vernieuwd en dode huidcellen verwijdert, waardoor je een stralende, gladde en zachte huid krijgt. Normaal gesproken gebruik je een scrub om van dode huidcellen af te komen. Het is belangrijk dat je dode huidcellen van je huid worden verwijderd, omdat ze je huid grauw kunnen doen ogen, maar ook kunnen ze voor verstoppingen zorgen en op die manier onzuiverheden veroorzaken. Met zuren in bijvoorbeeld een moisturizer verwijder je ook dode huidcellen.

In Hope in a Jar Night zitten dus AHA’s, alfa hydroxy zuren. Er zit vrij veel glycolzuur in (glycolic acid), die zie je op de eerste rij van de bestanddelen staan. Dit is het hydroxycarbonzuur waarvoor gewaarschuwd wordt op de verpakking. Je kan over glycolzuur alles lezen op de site van Dr. Jetske Ultee. Jetske geeft aan dat er minimaal 5% glycolzuur in een product moet zitten wil het werkzaam zijn, dat zit bij Hope in a Jar Night dus wel goed.

Glycolzuur verwijdert dus dode huidcellen. Ook zou glycolzuur beschermend werken tegen schade door de zon. Glycolzuur kan irriterend zijn, als je een heel gevoelige huid hebt zou ik Hope in a Jar Night skippen.

Glycolzuur is dus een heel mooi ingrediënt wat echt kan zorgen voor een mooiere, gladdere, stralende huid met minder onzuiverheden. Er zit lekker veel in Hope in a Jar Night, wat top is.

Ook zit er gluconolactone in, wat ook een AHA is.

Hope in a Jar Night bevat geen minerale olie, geen parabenen, geen kleurstoffen, maar wel parfum. Parfum staat wel helemaal onderaan de lijst (op de een-na-laatste regel), dus erg irriterend kan het niet werken. De alcoholsoorten die je ziet staan zijn trouwens vette soorten, niet uitdrogend dus.

Nog wat bestanddelen uitgelicht:

– neopentyl glycol diheptanoate – mengsel van neopentyl glycol (oplosmiddel) en heptanoic acid (vettig zuur gemaakt van druiven), werkt als een verdikker en het verzorgt de huid
– squalane – helpt vocht vast te houden in de huid, wordt snel opgenomen en sluit de huid niet af
– arginine – een aminozuur met een antioxiderende werking, helpt bij het helen van wondjes
– lecithine – een ‘lipide’, een vettige stof
– adenosine – afkomstig van gist, werkt ontstekingsremmend, is een lichaamseigen stof

Voor mij, kritische blogger (geen wetenschapper of scheikundige) ziet de lijst er goed uit. Veel écht werkzame stoffen, vooral lekker veel glycolzuur, en geen dingen die je huid verstoppen.

  P1230747

P1230748

Natuurlijk zit het potje normaal gesproken helemaal vol, maar deze foto maakte ik na dat ik het al eventjes gebruikte. Philosophy Hope in a Jar Night ziet er normaal uit. Ik zie er niks geks aan, het lijkt een rijke, volle crème.

De geur van Philosophy Hope in a Jar Night is een tikje medicinaal, een beetje kruidig, maar niet sterk aanwezig en wanneer ik de crème aanbreng ruik ik het al snel niet meer.  In ieder geval liever dit dan een sterke synthetische sinaasappelgeur, of zo.

P1230751

P1230752

P1230753

Wat me meteen opviel bij het eerste gebruik: de crème is heel apart van structuur, zo heb ik ze nog niet eerder gezien! Een nachtproduct is meestal wel wat voller en rijker, maar Philosophy Hope in a Jar Night is anders. Vrij dik, als een zalf, een beetje vettig en het heeft zelfs wel iets weg van vaseline. Gelukkig verdwijnt dat snel. Wanneer ik Philosophy Hope in a Jar Night uitsmeer blijft er eerst iets een witte waas achter, maar het trekt snel in en het voelt niet vettig of vervelend aan. Gelukkig maar, maar toch is het wel even wennen! Philosophy Hope in a Jar Night is zuinig in gebruik, je hebt maar een heel klein likje nodig. Het is wel handig om de crème eerst even warm te wrijven tussen je vingers en dan pas aan te brengen, dan verdeelt het makkelijker.

Wat ik ook meteen merkte: de crème prikte bij wondjes (lees: onzuiverheden waar ik niet af kon blijven)! Dat komt vast door de zuren die er in zitten.

Na een flinke tijd testen kan ik zeggen dat Philosophy Hope in a Jar Night wel een nachtcrème is die me aanstaat. Hij voelt lekker aan op de huid en ik merk dat mijn huid er ’s ochtends ook heel goed uit ziet, wat egaler van kleur (terwijl ik nog wel eens rode vlekken kan hebben na een nacht slapen), mijn huid straalt meer en is vooral heel goed gehydrateerd. Mijn huid is soepel, zacht, voelt goed aan. Ik krijg absoluut geen onzuiverheden van Philosophy Hope in a Jar Night en ik merk dat wondjes en onzuiverheden die ik al had juist sneller verdwenen. Het lijkt of de huid sneller heelt.

Ik gebruik altijd SPF30 overdag op mijn gezicht en in de winter SPF50, dus voor mij maakt het niet heel veel uit dat mijn huid gevoeliger reageert op de zon als ik dit gebruik. Wel vind ik het in de zomer een beetje ‘eng’ – hoeveel gevoeliger wordt mijn huid nu écht voor de zon, en kan het schadelijk zijn? Wel iets waar ik mee uit ga kijken als ik veel in de zon te vinden ben. Maar: de bestanddelen in Philosophy Hope in a Jar Night zorgen er dan ook weer voor dat zonschade als het ware ’teruggedraaid’ wordt. Dus dat is wél weer handig in de zomer…

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen en Philosophy Hope in a Jar Night heeft ze zeker waar gemaakt.

Pluspunten

 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij ICI Paris te koop, zowel online als in de fysieke winkel)
 • Bevat veel actieve, goede bestanddelen
 • Bevat geen minerale olie of parabenen
 • Is zuinig in gebruik
 • Smeert goed uit
 • Ik krijg er geen onzuiverheden van
 • Maakt de huid soepel, gehydrateerd, stralend, maakt de teint egaler
 • Ruikt prettig
 • Versnelt de heling van oneffenheden en wondjes

Minpunten

 • €43
 • Is verpakt in een pot, ik zie liever een luchtdichte flacon vanwege de hygiëne
 • Is in het begin even wennen omdat het een aparte structuur heeft
 • Huid wordt gevoeliger door de zon
 • Ik zie geen vooruitgang wat betreft fijne lijntjes

Iets voor jou als je op zoek bent naar een goede nachtcrème die je huid echt mooier maakt (stralender, egaler), goed hydrateert en als je daar €43 voor over hebt

Skippen als je een heel gevoelige huid hebt of geen €43 over hebt voor een nachtcrème.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.