Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gadget
  • philips
  • Test
  • wake up light
Een MissLipgloss artikel

Philips Wake-Up Light

Toen de Philips Wake-Up light net nieuw was, was ik helemaal in de ban van het ding. Hoe geweldig, een wekker die de natuurlijke zonsopgang nabootst zodat je ‘natuurlijk’  wakker wordt? Ik heb zelf altijd moeite om uit bed te komen, zeker in de winter als alles donker is. Toch vond ik hem telkens toch iets te duur, wat nou als het echt niet zou werken? Dan zou ik 149 euro voor niks betaald hebben…

Nu mocht ik voor MissLipgloss.nl de Wake-Up Light van Philips een maand uitproberen! Superleuk, want nu kan ik het voor jullie testen en meteen voor mezelf. Ik dacht: ‘Als ie bevalt, koop ik hem gewoon!’. Ik was superbenieuwd naar deze wekker…

Wat de Wake-Up Light kan en doet en wat ik er van vind:

Het licht wordt vanaf 30 minuten voor de ingestelde wektijd geleidelijk feller. Het licht schijnt op uw ogen en heeft een positieve invloed op uw energiehormonen en bereidt uw lichaam voor op het ontwaken. Hierdoor heeft ontwaken een aangenamer gevoel.

Dit is zo super fijn! Ik word hier automatisch wakker van, en niet op een vervelende wekker-manier. Net alsof ik uitgeslapen ben! Het licht begint heel zwak te schijnen een half uur voordat je wakker moet worden, en op het moment dat je wakker moet worden is je hele kamer verlicht door de WUL. Je kan trouwens zelf instellen hoe fel hij gaat schijnen.

Op de door u ingestelde tijd wordt u gewekt door een natuurlijk geluid dat geleidelijk in volume toeneemt en na anderhalve minuut uiteindelijk het niveau bereikt dat u hebt geselecteerd. U kunt kiezen uit vier geluiden: fluitende vogels in het bos, een ontspannend piepje, geluiden uit de Afrikaanse jungle of zacht klokgelui. Dankzij het geleidelijk toenemende volume wordt u op een prettige wijze uit uw slaap gewekt.

Deze geluiden zijn echt leuk. Niet van die irritante harde piepgeluiden, maar zachte, aangename tonen. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd en ik vind het ‘piepje’  het fijnst. Ik kan het niet uitleggen, maar hij gaat een heel zacht ‘dong’  geluidje maken. De vogels zijn trouwens echt ubernatuurlijk! De eerste keer dat ik de vogels aanhad, dacht ik serieus dat het de vogels buiten waren! Zo bizar! Wel een beetje vervelend ook, want ik was wel wakker geworden door het licht, maar omdat ik dacht dat het de vogels buiten waren, bleef ik liggen. Oeps! Zo natuurlijk klinkt het dus.

 

Verder zit er een spaarlamp in (je bespaart er 56% energie mee), zit er ook een wekkerradio functie op (dat haat ik echt ’s ochtends), hij kan ook snoozen, heeft een sleeptimer en je kan de lamp ook gewoon als leeslampje of sfeerverlichting gebruiken. En dan kan je ook zelf de lichtintensiteit instellen, van 1 (heel zwak) tot 20 (superfel; hele kamer verlicht).

Ik vind dat de Wake-Up Light er ook nog eens super stijlvol uitziet. Lekker strak, geen poespas…

Als je – net als ik – altijd veel moeite hebt om ’s ochtends op te staan, vind ik de Wake-Up Light echt een aanrader. Je wordt er heel fijn wakker van, alsof je heel lang hebt geslapen en echt uitgeslapen bent. Als je 149 euro iets te duur vindt; de oudere versie (die er iets minder mooi uit ziet) van Philips kost 100 euro, dat scheelt toch wat. Ik ga hem zelf toch maar aanschaffen… Ik kan niet meer zonder. Grappig: Mascha sliep een nachtje bij mij en toen gebruikten we ’s ochtends ook de WUL, de dag erna heeft ze hem zelf aangeschaft!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.