Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • philips
 • wake up light
Een MissLipgloss artikel

Philips Wake-Up Light

P1130291

Uitgerust wakker worden is bijna noodzakelijk om er fris, uitgerust en fruitig uit te zien. Je ochtendritueel kan hier een hoop bij helpen, en de Philips Wake-Up Light zorgt er voor dat je op een natuurlijke manier wakker wordt door een nagebootste zonsopkomst. Tenminste, dat beloven ze. Vandaag review ik de nieuwste Philips Wake-Up Light uitgebreid, op verzoek!

Philips Wake-Up Light – HF3510/01

P1130303

Dat ronde ding op het nachtkastje is ‘m, de Philips Wake-Up Light. De allernieuwste versie. In 2009 bestond ‘ie al en door de jaren heen zijn er steeds verbeterde versies op de markt gekomen. Dit is de HF3510/01 en kost €119,99. Er zijn nog twee uitgebreidere versies, namelijk die met gekleurd licht en eentje waar je je iPhone in kan zetten zodat deze oplaadt, en je muziek van je iPhone kan afspelen. Dit is dus de meest simpele versie.

Philips Wake-Up Light – wat kan ‘ie allemaal?

P1130291

De Philips Wake-Up Light bootst een zonsopkomst na waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Het licht wordt steeds feller waardoor je lichaam op een rustige manier kan ontwaken en je dus wakker wordt door het aangename licht. Enne, als je toch niet wakker wordt door het licht dat je kamer vult, dan wordt je dat wel door de geluidjes die worden afgespeeld.

Ik vind deze Wake-Up Light de mooiste van alle versies die er zijn geweest. De eerste was een soort rechthoekige lamp, deze is rond, net als de zon! Hij ziet er mooi uit, stijlvol, en is geen storende factor in de slaapkamer. Wat ik zelf heel praktisch vind is dat hij tegelijkertijd een (sfeer)lamp is als een wekker. Geen twee apparaten op je nachtkastje meer, dus. Al gebruikte ik de laatste jaren de wekker op mijn telefoon, die me wel altijd wat bruut wekte met de trilfunctie en het harde alarm. Ach, het werkte. Ik was dus nieuwsgierig naar hoe ik deze nieuwe Wake-Up Light zou vinden.

Laten we eerst even naar het apparaat kijken en wat ‘ie allemaal kan.

Op de voorkant, onder het schermpje, zitten een aantal touchscreen knopjes waarmee je het alarm kan instellen. Dat wijst zichzelf en is heel gemakkelijk.

P1130302

Helemaal rechts aan de zijkant van de lamp zit de ‘in slaap val’ knop. Als je wil gaan slapen kan je deze indrukken en op het scherm instellen hoe lang je wilt dat de zonsondergang duurt. Ik doe zelf vaak 20 minuten, maar je kan het ook in 10 doen, of juist langer. De lamp gaat dan heel langzaam dimmen. Zo langzaam, dat je het eigenlijk niet merkt, maar je er wel slaperig van wordt. Ik vind dit onwijs prettig, maar ook praktisch. Als mijn vriend en ik nu in bed gaan liggen, kan ik dat knopje indrukken, kunnen we nog even kletsen of een boekje lezen en gaat de lamp vanzelf uit.

Daarnaast zit het FM knopje om radio te luisteren. Ik gebruik deze zelf niet, maar ’t is wel handig.

P1130301

Daarnaast zit de ‘Snooze’ knop die je ’s ochtends kan gebruiken als je licht inmiddels fel aan is en de geluidjes hebben geklonken. Het licht blijft dan aan, maar het geluidje gaat dan na een paar minuten weer af. Het rondje daarnaast is om de helderheid van het schermpje in te stellen.

P1130300

Iets lastiger te zien, maar deze drie knopjes zijn om de lamp aan te zetten en hem (minder) fel te zetten. Zo kan je hem dus gewoon als lamp gebruiken.

Helemaal links zit het alarmknopje. Daarmee kan je je wekker voor de volgende dag instellen. Je kan met deze knop ook je wekker uittesten door hem langer ingedrukt te houden, wel zo handig als je hem de eerste keer gaat gebruiken.

P1130299

Wat ik mooi vind, is dat de Wake-Up Light aan de achterkant ook licht geeft. Dit zie je terug op de muur er achter en dat geeft het een heel natuurlijk effect.

Philips Wake-Up Light – hoe doet ‘ie het?

Het ‘zonsopkomst’ effect is wat lastig vast te leggen maar ik heb geprobeerd te laten zien wat ‘ie doet:

verloop

Je kan op deze foto’s best duidelijk zien dat de lamp eerst heel oranje is en heel zachtjes brandt. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de lamp feller schijnen en uiteindelijk is het licht heel wit, als daglicht. Je kan zelf de felheid hiervan instellen, als je wilt dat ‘ie minder fel schijnt ’s ochtends dan is dat geen probleem. Wanneer je ‘wakker worden tijd’ is aangebroken gaat er ook een geluidje spelen. Je kan drie geluiden kiezen: twee met vogels en één rustig liedje.

Je kan deze helderheidsinstellingen ook gebruiken als je de Wake-Up Light als lamp gebruikt, dus niet als wekker. Je kan hem dan heel gedimd aanzetten voor een sfeerverlichting of juist heel fel als je een boek wilt lezen of zoiets. Je kan op die manier wat meer sfeer creëren en dat is wel gezellig in de slaapkamer, maar het is ook gewoon fijn dat je zelf kan instellen hoe fel de lamp is.

Philips Wake-Up Light – wakker worden!

Maar hoe werkt het nu precies? De eerste paar nachten zette ik stiekem alsnog de wekker op mijn telefoon voor het geval ik niet wakker zou worden van de subtiele geluiden en het licht, maar dat bleek niet nodig. Het was de eerste nachten wel even uitvogelen hoe hard ik het geluid wilde. Ik vond beide vogelgeluiden niet prettig omdat er veel ruis in de opname zit. Misschien is dat de bedoeling, maar als je het volume wat hoger hebt klinkt dat heel onprettig. Na een paar dagen ben ik dus voor het rustige melodietje gegaan en die bevalt wel.

Het grappige is dat ik het geluidje eigenlijk niet eens nodig heb, want ik ben elke keer al wakker voor ik de geluiden hoor. Ook al lig ik met mijn rug naar de Wake-Up Light, ik word wakker van het steeds feller wordende licht. Op een natuurlijke manier word ik wakker en na een paar minuten hoor ik de geluiden van de wekker. Het gebeurt een enkele keer dat ik niet wakker word, maar dat is alleen als ik een slechte nacht heb gehad of héél laat naar bed ben gegaan. Wakker worden met de Wake-Up Light is echt vele malen aangenamer dan van een wekker waar je van wakker schrikt, zoals ik met mijn telefoonwekker had. Het voelt veel prettiger, alsof je uit jezelf wakker wordt en uitgeslapen bent.

De Wake-Up Light is heel gemakkelijk in gebruik, de knopjes wijzen zich vanzelf en het instellen is ook een fluitje van een cent. Iedereen kan het. Alleen de eerste dagen moet je even uitzoeken wat je prettig vindt qua licht en geluid, maar dat kan je ook gewoon testen – er zit een goede testfunctie op de Wake-Up Light.

De vraag die ik veel kreeg: hoe doe je dat met je vriend? Wij staan meestal op hetzelfde tijdstip op, dus dan is er niks aan de hand. Maar: als ik of hij er vroeger uit moet, worden we wel allebei wakker van het licht. We vinden het beide geen probleem, want hij wordt ook wakker van mijn gewone wekker als ik er eerder uit moet dan hij, en dat is een minder aangename manier van wakker worden. Van het ‘partner probleem’ hebben wij dus niet zoveel last, maar ik kan me voorstellen dat dat bij anderen wel wat lastiger kan zijn.

Pluspunten

 • De Wake-Up Light ziet er mooi uit, is een aanvulling op je interieur en zeker geen storende factor
 • Bevat 20 helderheidsinstellingen die je kan aanpassen op jouw voorkeur
 • Heel makkelijk in gebruik
 • Bevat een handige testfunctie
 • Bevat FM-functie
 • Wekt je op een natuurlijke manier met steeds feller wordend licht
 • Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 92% van de Wake-Up Light gebruikers het gemakkelijker vindt om op te staan
 • Ook te gebruiken als ‘gewone lamp’ die je kan dimmen
 • Ook de achterkant van de Wake-Up Light geeft licht
 • De ‘in slaap val’ modus is ook erg prettig
 • Verkrijgbaarheid: bij praktisch elke elektronica winkel te koop en online

Minpunten

 • Ik vind de geluiden niet zo geweldig, de vogelgeluiden bevatten veel ruis en zijn niet prettig als je het volume wat hoger hebt staan. Het gewone muziekje is wel prettig
 • €119,99 voor een wekker/lamp is niet goedkoop

Iets voor jou als…  je moeite hebt met opstaan en je in een donkere kamer slaapt (verduisteren d.m.v. gordijnen) en wat geld overhebt voor een ochtend waarin je op een natuurlijke manier wakker wordt

Skippen als… je geen €119,99 over hebt voor een wekker/lamp of als je al heel gemakkelijk opstaat ’s ochtends

De Philips Wake-Up Light kost €119,99 en is bij elektronicazaken te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.xxxc Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.