Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • peeling
  • scrub
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Peeling en scrub

Verwarring alom: wat is nou het verschil tussen een peeling en een scrub? In mijn reinigingsfilmpje gebruik ik een peeling én een scrub, en kreeg veel van dit soort reacties: ‘Een peeling en een scrub is toch hetzelfde? Waarom gebruik je het dan allebei?’ en ‘Wat is nou het verschil tussen een peeling en een scrub?’ Ik ga het jullie kort uitleggen.

Het idee achter peelings en scrubs is hetzelfde: verwijderen van dode huidcellen en daarmee een soort ‘vernieuwing’ van de bovenste laag van je huid. Alleen de manier en de factor van beide producten is anders.


Dr. van der Hoog scrubgel

Een scrub is vaak een crème met grove korreltjes. Doordat je met de korreltjes over je huid wrijft, gaan de dode huidcellen van je gezicht af. Verder is de crème niet aggressief of iets dergelijks en doet het weinig bijzonders met je huid. Het werkzame in het product zijn de korrels.

In een peeling zitten over het algemeen weinig of heel fijne korreltjes. Dat is omdat in een peeling de korrels het werk niet doen. Een peeling is vaak een crème waarin een chemisch stofje zit. Dit chemische stofje reageert met je huid en reinigt je huid. Hoe diep het je huid reinigt, hangt af van welke peeling je gebruikt. Een peeling kan je laten doen bij schoonheidsspecialisten en zelfs plastische chirurgen. Deze peelings zijn veel ‘aggressiever’ dan peelings die je gewoon bij de drogist kan halen. Voor mensen met een zeer slechte, beschadigde huid of veel acne is zo’n peeling vaak een oplossing. Maar vaak is een peeling van de drogist niet genoeg, ze moeten dan echt naar een specialiste.

Nivea Young Clean Deeper Peeling

Ik gebruik zelf meerdere keren per week (4 tot 6 keer) een mild scrubbend gezichtsschuim (dove) en gebruik een keer in de week een peeling (Nivea Young). Ik merk zelf het verschil tussen de producten. Van een scrub ‘voel’ je niks ‘in’ je huid. Het is zacht voor je huid en de korreltjes doen hun werk. Deze spoel je dan ook meteen af, langer laten zitten heeft geen zin. Een peeling laat je langer zitten, 5 tot 10 minuten doe ik. Ik merk zelf altijd dat het gaat prikken ‘in’ je huid, je voelt dat de peeling haar werk doet. Het gaat ‘dieper’ dan een scrub. Ik merk ook dat na het douchen m’n huid droger is wanneer ik een peeling heb gebruikt.

Een peeling kan heel goed voor jou werken als je puistjes hebt, mee-eters, grote poriën waar troep in gaat zitten en natuurlijk als je gewoon een lekker schone huid wilt.

Er is nog veel meer te vertellen over peelings, maar volgens mij is het nu redelijk duidelijk wat het verschil is tussen een peeling en een scrub. Het misverstand dat een peeling en scrub hetzelfde zijn, bestaat dus niet meer. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.