Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • parfum
 • tag
 • talk
Een MissLipgloss artikel

Parfum – tell me!

Mademoiselle Coco Chanel zei ooit dat een vrouw zonder parfum geen toekomst heeft. Parfum is een belangrijk product voor vrouwen, in ieder geval voor mij. Elke dag draag ik parfum, ik voel me kaal zonder, en blijf het kopen. Ik herontdek geuren en heb geurperiodes, waarin ik wekenlang elke dag dezelfde geur draag. Ik koppel geuren aan gebeurtenissen en periodes in mijn leven en associeer bepaalde geursoorten ook met stemming. Ik heb een parfumvragenlijstje gemaakt en het lijkt me superleuk als jullie hem ook invullen bij de comments – of als jij hem met een linkje naar mijn site overneemt op jouw blog!

 1. Wat is je favoriete parfum, je echte nummer 1? Je mag er maar één kiezen.
  Dit is zo ontzettend moeilijk! Ik denk dat ik dan voor Chanel No.5 ga. Die draag ik echt heel vaak en die zou ik ook opnieuw kopen (mijn eerste fles is nog lang niet leeg, gelukkig!)
 2. Van welk parfum walg je?
  Ik ken niet echt een parfum waar ik serieus van walg, maar ik houd niet zo van van die ‘sportieve’, frisse luchtjes. Het is gewoon niet mijn ding, ik houd er niet van en zou het zelf ook niet dragen. Het pas niet bij me!
 3. Gebruik je elke dag parfum?
  Ja, elke dag, ook als ik de hele dag thuis ben. Ik voel me echt kaal zonder en als ik de deur uit ga en ik besef dat ik geen parfum op heb gespoten, heb ik even een ‘shit!-momentje’.
 4. Hoeveel spuitjes doe je ’s ochtends op?
  Een stuk of vier, vijf.
 5. Waar spuit je je parfum?
  Twee in mijn hals, op beide polsen een spuitje en dan vaak nog in mijn decolleté (tja, op warme plaatsen moet je je geur spuiten!). Vroeger deed ik het vaak ook in mijn haar, maar alcohol droogt je haar zo uit, dus dat doe ik niet meer. Soms doe ik ook een spritz op mijn sjaal.
 6. En spuit je in de loop van de dag nog meer parfum?
  Ja. Ik heb altijd parfum bij me. Soms testertjes, soms mijn Travalo of gewoon een klein 30 ml flesje parfum. Ik vind het heerlijk om lekker te ruiken. Zeker wanneer ik aan het werk ben als visagist vind ik het prettig om lekker te ruiken. Natuurlijk moet je niet in een walm van parfum lopen, maar fijn ruiken vind ik echt eh, fijn!
 7. Welke parfum associeer je met een belangrijke gebeurtenis?
  Op de dag dat mijn beste vriend werd begraven drie jaar geleden droeg ik Pink Sugar. Die kan ik sindsdien niet meer dragen, en als ik hem ruik, denk ik weer aan die dag. Tip: geen parfum dragen op dat soort dagen, want dat associeer je altijd daarmee!
 8. Stem je je parfum af op je stemming?
  Nee, niet echt. Wel soms op het weer, als het heel zonnig is doe ik vaak wat frissere geuren op in plaats van een zware, warme geur.
 9. Stem je je parfum af op de gelegenheid?
  Ja, maar ook niet heel strikt. Ik draag Chanel No.5 naar een etentje, maar ook als ik ga winkelen. Maar ik zou niet een fris, zoet geurtje dragen als ik een chique gelegenheid heb. Dan ga ik wel voor een wat warmere, zwaardere geur.
 10. Kan je parfum bij anderen herkennen?
  Ja! Ik had in de klas vaak dat ik tegen klasgenootjes zei ‘Heb je One van D&G op?’ ‘Wow ja, herken je dat?’ Maar dat heb ik alleen met geurtjes die ik zelf ook heb.
 11. Welke geur associeer jij met een vriendin of familielid?
  Een vriendinnetje van me, Amanda, heeft al-tijd Maroussia op. Elke dag. ’s Ochtends. ’s Avonds. Altijd. Het is echt haar signature geur en ik vind hem heerlijk bij haar. Als ik hem ruik moet ik ook aan Amanda denken. Ik vind het bij mezelf alleen niet lekker.
 12. Welke geur blijf je kopen?
  Wish van Chopard, dat was mijn eerste favoriete geur en dat is ‘ie nog steeds. Op Chanel No. 5 na dan.
 13. Heb je een gekke parfumtic?
  Ja, ik spuit parfum op voordat ik ga slapen. Dan kan ik nog even lekker snuffelen aan de geur voordat ik in slaap val, heerlijk! Ik spuit ook soms parfum op een tissue en die doe ik dan in mijn tas, dan ruikt mijn tas lekker naar een geur.

Nu jij 😀


 1. Wat is je favoriete parfum, je echte nummer 1? Je mag er maar één kiezen.
 2. Van welk parfum walg je?
 3. Gebruik je elke dag parfum?
 4. Hoeveel spuitjes doe je ’s ochtends op?
 5. Waar spuit je je parfum?
 6. En spuit je in de loop van de dag nog meer parfum?
 7. Welke parfum associeer je met een belangrijke gebeurtenis?
 8. Stem je je parfum af op je stemming?
 9. Stem je je parfum af op de gelegenheid?
 10. Kan je parfum bij anderen herkennen?
 11. Welke geur associeer jij met een vriendin of familielid?
 12. Welke geur blijf je kopen?
 13. Heb je een gekke parfumtic?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.