Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 juli 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
  • studie
Een MissLipgloss artikel

P in the pocket!

Gisteren zag ik dat ik mijn propedeuse heb gehaald! Het hing nog af van een cijfer, en gisteren zag ik op Sharenet (dat is onze ‘digitale leefomgeving’ waar je werkstukken kan inleveren, mail kan sturen en cijfers kan checken) dat ik een voldoende heb gehaald! Het hing nog af van dat cijfer, en dat betekende dus dat ik mijn propedeuse had gehaald! Yay! Tijd voor een feestje 🙂

Veel meiden weten denk ik niet precies wat een propedeuse is, dus ik zal het even kort uitleggen. Op het HBO kan je studiepunten halen, voor elk vak dat je volgt vier. Als je het vak voldoende hebt gemaakt (gemiddeld minimaal een 5,5 en per werkstuk of tentamen niet lager dan een 4) dan krijg je je vier studiepunten. Dus of je nou een tien haalt, of een zes, dat maakt niet uit.

Je kan in een jaar zestig studiepunten halen, en je hebt er 44 nodig om over te gaan naar het volgende jaar. Als je er zestig haalt, dan heb je dus je propedeuse. Daar is ook een echte uitreiking voor, heel officieel. Als je je propedeuse hebt, kan je ook meteen door naar de universiteit. Ik kan dat sowieso omdat ik een VWO diploma heb, maar voor havisten bijvoorbeeld is het ideaal omdat ze dan niet eerst VWO hoeven te doen om naar de universiteit te gaan. En als je met de opleiding stopt, kan je het gewoon op je CV zetten.

In ieder geval, ik heb hem nu, en ik ben er heel blij mee! Ik ga  gewoon door met de studie, dus ik hoef de komende jaren gelukkig niks meer te doen om mijn P te halen. Joepie!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.