Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • nagel
  • nagels
  • nagelverharder
  • nailtrition
Een MissLipgloss artikel

Orly Nailtrition

Al tijden heb ik Orly Nailtrition in mijn nagellakkastje staan, en om een of andere reden gebruikte ik hem nooit. Vorig jaar in Tokio kocht ik hem, en een paar maanden geleden ben ik hem gaan gebruiken. En ik ben er dol op! De perfecte vervanger voor nagelverharder, die mijn nagels altijd zo uitdroogt.

Het ding met nagelverharder is dat het vocht onttrekt aan je nagels, waardoor ze harder worden. Maar daardoor worden ze ook erg droog, en na lang gebruik breekbaar. En daar gaan je nagels dan! Nu gebruik ik al een poos geen nagelverharder meer en toen ik in mijn stash op zoek ging naar een nagelverzorging zonder formaldehyde, kwam ik Nailtrition tegen. Ik weet nog precies waar ik die kocht, in een mega drogisterij in Tokio, voor maar een paar yen.

Helaas kan ik helemaal nergens de ingrediënten hiervan vinden, en het staat wel op het flesje, maar alleen in het Japans en dat begrijp ik niet. Wat ik wel weet, is dat het heel veel goeds doet voor mijn nagels. Het maakt ze veel sterker, zorgt er voor dat je niet breken en scheuren (wat bij mij met nagelverharder na een aantal weken wel altijd gebeurde). Ik gebruik het nu altijd als basecoat onder mijn nagellak, en als ik geen kleurtje op mijn nagels draag breng ik Nailtrition aan voor een beetje glans.

In de lak zit een soort parelmoer glansje, met echt mini glittertjes. Die zie je bijna niet maar het geeft wel een soort mooie glans aan je nagels, wat een heel verzorgde uitstraling geeft. In het flesje ziet het er trouwens roze uit, maar dat is het in het echt niet.

Ik merk gewoon dat mijn nagels veel sterker en minder breekbaar zijn sinds ik Nailtrition gebruik. Ook scheuren ze niet meer. Toen ik nagelverharder gebruikte kon ik soms laagjes van mijn nagel aftrekken, dat gaat niet meer! Dus dat is fijn! Het enige ding is dat je dit – volgens mij – in Nederland nergens kan kopen. Je kan wel een gokje wagen op eBay. Check trouwens ook de reviews op MakeUpAlley, die zijn ook allemaal heel positief! 

Fijn aan Nailtrition vind ik ook dat ‘ie snel droogt en lekker dun is. Smeert snel en makkelijk en je kan snel weer verder met waar je mee bezig was. Het flesje is erg fijn doordat het dopje van rubber is, wat fijn vasthoudt. Er zit ook 18ml in, super veel!

Dus: merk je dat je heel droge nagels krijgt wanneer je nagelverharder gebruikt? Scheuren en breken je nagels snel en zijn ze zo droog dat je velletjes van je nagel af kan trekken? Stap dan liever over op iets wat vocht inbrengt en je nagels verzorgt in plaats van verhardt. Ciaté heeft ook fijne producten hiervoor, maar mijn favoriet is toch wel deze Orly Nailtrition 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.