18 juli 2012 door Cynthia Schultz 125 reacties
Een MissLipgloss artikel

Opruimwoede!

Ik ben een expert in opruimen, want ik ben ook een mega expert in een ontiegelijke troep maken. Cynthia, sloddervos. Aangenaam. Ik ben geboren met dit talent, ben in de wieg gelegd om als een wervelwind van een orde een enórme chaos te maken. En daardoor, heb ik ook geleerd hoe ik snel, effectief en héél goed kan opruimen.

 

 

Hihi. Ik overdrijf natuurlijk een beetje (erg). Maar ik moet zeggen, ik kan dus wel een beetje goed opruimen. Van een uur (tot een paar uur, als het echt extreem is), kan ik een ruimte van super vreselijk rommelig omtoveren tot supernetjes. Als een hotelkamer. Ik heb mezelf door de jaren heen wat handige trucjes aangeleerd én handige trucjes van mijn mama geleerd. Ik deel ze met je. In verschillende categorieën. Want of je nu een eigen woning (kamer, appartement of huis) hebt, met anderen samen woont of nog bij je ouders woont, opruimen en je woonomgeving netjes houden moet altijd.

Natuurlijk móet het niet (misschien wel van je moeder), maar wees eerlijk: leven in een opgeruimde omgeving is toch een miljoen keer fijner dan in een rommelige plek? Ik kan mezelf maar moeilijk concentreren of ontspannen als mijn huis een zooi is. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, hoor je wel eens. Volgens mij is dat echt zo! En daarnaast staat het gewoon mooi. Toch?

 

Alles structureel netjes

Hieronder een aantal tips om je leefomgeving (kamer, appartement of huis) zo’n groot mogelijk percentage van de tijd dat je je er bevindt, zo netjes mogelijk te houden.

 • Berg losse spullen op in opbergplekken. Kasten (met grote lades), bakken, mooie dozen… Als je overal spulletjes (en vaak: prulletjes) hebt staan, oogt de kamer heel snel rommelig. En dat is jammer! Ruim spullen die altijd maar los ergens slingeren op in een kast (koop een handige, goedkope én mooie bij Ikea) of in opbergdozen. Ziet er een stuk netter uit!
 • Het is het handigst en snelst als je vaste opbergplekken voor dingen hebt. Een lade voor al je kabeltjes (van al je camera’s, laptops, televisies en dergelijke), een lade voor je schoolboeken, een lade voor je zonnebrillen… Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een vaste opbergplek in je huis voor maken.
 • Reserveer in een kast een of meerdere ‘rommellades‘. Ik vind dit zó handig. Dit zijn de lades waar ik dingen in gooi als ik snel alles van tafel af wil hebben, als ik alles uit het zicht wil. Dat gaat in de ‘rommellade’. En deze lade zoek ik dan een keer in de week uit, zodat ‘ie weer leeg is en alles op zijn plek is. Zo kan je heel snel de kamer ‘voor het oog’ netjes maken.
 • Zorg voor een schone basis. Een net huis met overal stofnesten en viezigheid werkt natuurlijk niet echt.
 • Leg dingen terug nadat je ze hebt gebruikt. Ik kan dit niet. Ik ben altijd met 35953 dingen vlak na elkaar bezig en heb dan geen zin om alles terug te leggen. Maar: het is wel slimmer, want zo veroorzaak je geen troep. Meteen opruimen betekent: nooit urenlang hoeven opruimen. So not me!
 • Was je afwas af voordat je gaat slapen, of meteen als je gegeten hebt. Zo stapelt het zich niet op. Als je geen tijd hebt, zet het dan alvast in een heet sopje zodat het een beetje kan weken, dan ben je er de dag er na niet zo lang mee bezig.
 • Als je geen zin hebt om uren op te ruimen, ga dan elke avond voor je slapen gaat een kwartiertje opruimen. Op die manier is het altijd netjes zonder dat je daar uren mee bezig bent. Bij elkaar opgeteld wel, maar niet in één keer.

 

opruimwoede!

OPRUIMWOEDE! AAAAA ALLES MOET NETJES NUUUUUU! Als je zo’n bui hebt, maak dan gebruik van mijn onderstaande tips.

 • Heb je zo’n bui? Ja? Heb je ‘m? MAAK ER GEBRUIK VAN! Ga als een gek opruimen en schoonmaken! Wacht niet tot het voorbij is, maar DOE HET!
 • En tja… heb je zo’n bui niet? Of nooit? Dan is het gewoon een kwestie van beginnen. Hoe groot (of klein) de klus ook is. Zet een lekker muziekje op, doe comfortabele kleding aan, zet je ramen lekker open en begin. Begin gewoon! Klusje voor klusje. Eerst de afwas, dan de was, dan alles wat er op je bureau ligt… Gewoon doen. En afmaken.
 • Neem er de tijd voor. Als je eenmaal begint, kan je soms urenlang bezig zijn. Doe het dus lekker op een vrije dag of avond.
 • Maak de omstandigheden zo prettig mogelijk. Ik zei het al met het muziekje, maar dat werkt echt. Het maakt het opruimen stukken leuker! Doe kleren aan die lekker zitten. Maak voor de grap een voor-foto. Dan kan je extra genieten van het effect erna. En beloon jezelf achteraf. Met wat dan ook. Al is het al een heerlijke beloning dat je huis/kamer weer netjes is! ZO FIJN!
 • Met opruimen is het vaak zo dat het eerst erger wordt. De chaos wordt eerst groter voor je het netjes hebt. Dat is zeker zo met het uitruimen van lades en kasten. Je moet dus niet halverwege stoppen. Want dan is de chaos nog erger. Doorgaan dus.
 • Gooi weg. Weg met al die oude zooi. Huppekee. Elke keer als ik ga opruimen, belandt er heel veel in vuilniszakken. Wil je wel van je spullen af, maar vind je het zonde om dingen in de prullenbak te gooien? Geef het dan aan een goed doel! Zo ben jij er van af, en worden andere mensen er weer blij van. Spullen weggooien is pure noodzaak – als je alles wat je verzamelt door de jaren heen bewaart, kan je er wel drie woningen bij gaan kopen! -, je hebt er simpelweg geen plek voor, maar je hebt alles ook niet nodig. Doe dingen die je niet gebruikt (of al jaren niet hebt gebruikt) gewoon weg. Wedden dat je het niet zal missen? Het is alleen maar rommel, ruis in je kamer, maar ook in je hoofd. Weg ermee, hop!
 • Ruim je rommellade op!
 • Heb je er echt een mega, ontzettende grote puinzooi van gemaakt? Gaat het je een dag kosten om je door deze berg troep heen te werken? Je kan dan het beste in fases of stappen werken. Begin met vuilniszakken om rommel weg te gooien, ga de spullen daarna sorteren, leg ze dan op de plek waar ze horen (of maak daar een nieuwe plek voor) en ga, wanneer je alles hebt opgeborgen, met een sopje aan de slag om alles stofvrij en schoon te maken. Werk taak voor taak. Bij het huishouden is dat helemaal noodzakelijk. Eerst de afwas. Dan de WC schoonmaken. Daarna de badkamer. Tussendoor wat wasjes in de wasmachine doen. Kopje koffie (ook belangrijk). Stofzuigen. Je kent het wel. Ga niet alles door elkaar doen, want dan krijg je niks af en ben je veel langer bezig.

 

Quickie – snel opruimen

Is het wel een troep, maar heb je geen uren tijd? Krijg je over een half uur bezoek? Dan kan je cheaten om te zorgen dat je woning er toch voor het oog netjes uitziet.

 • Eerst: geen paniek. Adem in, adem uit. Zet even een raam open. Goed. Klaar?
 • Trek je ‘rommellade‘ open en gooi de troep er in die het meest in het zicht ligt. Hoppetee, weg ermee. Dat zoek je later wel uit.
 • Heb je afwas, maar écht geen tijd om die NU te doen? Zet het in een teiltje en zet het in een kastje. Als het niet zoveel is: zet het dan in de gootsteen.
 • Veel grote spullen die in de weg staan? Zet die dan op een plek waar de bezoeker niet komt. In een rommelhok, op zolder, of in je slaapkamer. 
 • Zorg dat het belangrijkste deel van je leefruimte netjes is. In mijn geval is dat mijn zithoek en mijn eethoek + keuken. Als ik mijn huis snél netjes wil hebben, haal ik daar alle rondslingerende spullen weg en doe die in een rommellade. Zo ziet het er meteen netjes uit.

Zo. Dat waren heel wat tips om je leefruimte wat prettiger te maken. Ik kan soms genieten van opruimen. Ja, echt! Als ik eenmaal in zo’n flow zit, ga ik als een wervelwind door mijn huis. Wassen draaien, afwassen, opruimen, stofzuigen, bed verschonen, kasten uitzoeken. Vuilniszakken vol spullen die weg kunnen staan vervolgens in mijn rommelhok. En mijn huis is opgeruimd. Heerlijk!

Veel ‘plezier’ met opruimen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

125 reacties
 1. fadoua

  Leukk artikel, hahhaa ik haaat opruimen!! :$, maar als ik bv me kamer moet opruimen hihi,dan doe ik het wel heel netjes. Ik ben zo van als ik iets doe dan doe ik het dan ook echt goed :blush:

  & handige tips!

 2. Lilly

  Haha ik had eerst niet zo’n bui en dus lukte het me niet, maar vandaag wel, heb aardig wat sieraden knopjes weggeven aan nichtje en ook wat weggegooid. Ik had nog best wat over, maar ik koop vaak 12 voor 3 euro bij de primark dus als je een paar setjes hebt heb je mega veel! Maar het is weer een stuk leger, feels good! :love: :inlove:

 3. Lieske

  Wat ook een hele handige tip is om spullen weg te gooien waarvan je eigenlijk denkt dat je ze gaat missen, maar die toch te veel ruimte innemen of rotzooi geven, is om er een foto van te maken. Heel vaak heb je bepaalde potjes, schelpjes, steentjes of desnoods grotere dingen als kussens en boeken die je eigenlijk nooit meer gebruikt en alleen maar achterin een kastje staat te verstoffen, maar elke keer als je hem ziet kun je het niet weggooien omdat het toch bepaalde herinneringen oproept. Heel handig dan is om er een foto van te maken en die te bewaren, en elke keer als je die foto’s bekijkt kun je toch weer dat gevoel oproepen, zonder dat het veel plek inneemt. Dit kan in principe met alles, zelfs met die kapotte broek waarin je zoooo veel avonturen hebt beleefd maar die je gewoon echt niet meer kan dragen omdat hij te versleten is, maar wel heel veel ruimte inneemt in je kast. Maak er een foto van en roep elke keer weer herinneringen op maar heb wel weer ruimte in je kast.

  En voor die dingen die je uiteindelijk toch niet weg kan gooien, stop ze in een grote doos, label die ‘Memories’ en ga er af en toe eens goed voor zitten om allemaal leuke herinneringen op te halen: “Ohhh, weet je nog, dit steentje komt van dat mooie strand in Zuid-Spanje. En deze trui (op foto XD) had ik vroeger echt altíjd aan.”

 4. evelien

  herkenbaar x(

 5. Melissa

  Oh wat herkenbaar dit. 🙂 Ik houd net als jij van rust en ruimte, en dus een perfect opgeruimd huis (of in mijn geval: kamer). Maar ik ben ook geneigd om dingen te laten slingeren, dus eens in de zoveel tijd heb ik zo’n opruimwoede en dan moet ALLE troep weg en moet alles schoon. 🙂 Toevallig had ik het gister nog, ik kwam terug van vakantie en alles moest netjes en schoon zijn. Dus heb ik daar maar gelijk gebruik van gemaakt!

 6. Sanja

  Leuk om te lezen! Onlangs ook een opruimwoede gehad die een week duurde :p resultaat (na een uitstapje Ikea voor opbergshizz): een opgeruimde kamer! Aaaah peace ♥

 7. Joanne

  Heerlijk om te lezen! Eigenlijk moet ik nu ook gaan opruimen.
  Tot over een paar dagen 😉 Haha, grapje.
  Ik doe ‘als het echt erg is’ steeds alles kamer voor kamer. Dan maar 2 kamers per dag. Maar dan ook wel alles echt netjes en opgeruimd. 🙂

  x :hihi:

 8. Pascalle

  Ben erg benieuwd wat er allemaal in je ‘rommellade’ zit haha.

 9. XxDoo

  Heerlijk artikel! Ik maak er altijd zo’n zooi van, maar met deze tips moet het wel een klein beetje in te perken zijn!

 10. Sabine

  Wat een leuk artikel. Kan me er goed in vinden deze week :-). Ik heb mijn opruimwoede gehad, bijna het hele huis is opgeruimd. Heerlijk om nu deuren en kasten open te maken en te zien dat alles weer zijn plekje heeft. Daar kan ik echt van genieten en geeft inderdaad veel rust in mijn hoofd. Nu alleen mijn zolder nog, maar die komt met de volgende opruimwoede aan de beurt.

 11. Chantal

  Haha tijdens dit artikel ben ik gaan opruimen! Dacht nu moet ik beginnen anders heb ik dadelijk geen zin meer 😆

 12. Vera

  Ik heb gewoon zin om op te ruimen, maar ik ben op vakantie! De tent krijgt dan maar is een “opruimsessie” , haha:)

 13. Titia

  Handige tips zeg 🙂
  Ik wil mijn huis de laatste tijd ook heel netjes hebben.
  Ik ben het zat dat mijn slaapkamers altijd rommelig zijn.
  Mijn huis is nu voor een groot gedeelte opgeruimd en schoon.
  Maar nu ligt er weer veel was in de badkamer… het houd ook nooit op 😛

  Binnenkort mijn keukenkastjes van binnen goed schoonmaken en beide inbouwkasten
  in de woonkamer en keuken opruimen en dan is alles bijna naar mijn zin 😛

 14. Katinka

  Hahaha, ik herken dit zo goed. En heb vaak zelf ook zo opruim bui. Maar vaak komt gelijk de creativiteit dan ook de kop opsteken want dan wil ik dingen anders. Helaas is dat vaak niet mogelijk. Ik woon op een studentenkamer en kook, woon en slaap in een ruimte van 20 vierkantemeter. Alles is dus zo praktisch mogelijk ingericht. Als ik verandering aan breng is het vaak een andere dekbedden zodat mijn kamer al heel anders oogt. Of ik een ander stapeltje tijdschriften/boeken neerleg om te lezen.
  En eigenlijk heb ik ook teveel spullen in mijn kamer om het er netjes uit te laten zien dus is het vaak wel opruimen en het zo goed mogelijk opbergen maar er blijven spullen staan hoeveel ik ook weggooi of wegdoe.

 15. Lissy

  Klinkt erg bekend! btw heb zojuist iets uit je webshop besteld! hopelijk is het er voor zaterdag aangezien ik dan jarig ben en een oog-makeup-look ga maken en een review ga plaatsen op mijn blog 😉 xx :love:

 16. Iris

  Haha, zo herkenbaar dit artikel! Ik heb nu echt zo’n opruimbui en als ik da weer klaar ben met een kast of i.d. dan ben ik weer helemaal happy. Ben er al een paar dagen mee bezig, omdat ik elke keer wel weer iets denk van: HÉ, dat kan beter! En dan volgende week mijn kamer verbouwen, dus dan is alle troep alvast weg.

 17. Renske

  Voor mij is het ook echt tijd om op te ruimen. Ik hik er al een tijdje tegen aan. Gezien ik binnenkort ga verhuizen en ik dus echt veel weg wil ga doen en dingen in wil pakken, heb ik het uitgesteld. Dit gaat me namelijk wel een dagje kosten. Maar nu het vakantie is gaat het beginnen en met jouw handige artikel heb ik er echt zin in gekregen!!

 18. DDDa

  Ik krijg meteen zin om op te ruimen hierdoor!

 19. krabbelpoot

  Hele handige tips! eens in de maand (inderdaad, dé tijd) heb ik last van opruimwoede en kan ik een week lang niet op mijn kont zitten. En na deze tijd, is het al snel weer een chaos waardoor ik de maand erop weer net zo lang bezig ben. Gelukkig heeft lief ook veel opruimwoedes en proberen we het samen toch nog redelijk netjes te krijgen 😀

  X

 20. Melene

  Superleuk artikel Cynthia ;D Ik dacht dat ik de enige was die foto’s maakte van before en after en de laatste tijd steek ik geen eens een poot meer uit om op te ruimen, maar door die tip van jou heb ik weer motivatie ^^

 21. Ilse

  Oeps…
  Ik had beloofd dat ik gisteren m’n kamer zou opruimen.
  Dat was ik vergeten, tot nu dan.
  Bedankt voor de reminder, ik ga nu opruimen. 🙂
  xx

 22. Milani

  Leuke tips! Vooral die ‘rommellades‘ vind ik leuk bedacht. En dat kwartiertje opruimen voordat je naar bed gaat werkt écht! We doen het thuis weleens, even met z’n allen een kwartiertje opruimen. Zo gepiept! 😀 En mocht je er tegenop zien: lekker hard de muziek aan en voor erna jezelf iets leuks in het vooruitzicht stellen. Niks lekkerders dan in een schoon huis daarna met een pot thee (koekje) en een goed boek/leuke film op de bank kruipen! Helaas leg ik ook nooit dingen gelijk terug als ik het gebruikt heb.. Zou ik wel moeten doen eigenlijk. 😉

 23. Cynthiiaa

  Ik heb die opruimwoede altijd in de nacht, om drie uur. Ga ik snel even alles opruimen en een beetje poetsen. :’) Daarnaast altijd in de kerstvakantie + zomervakantie, maar echt grondig like hell, ga alles langs, gooi onzin weg, koop nieuwe onzin en noem maar op. :blush:

 24. lisanneleeft

  Hahahaha dat laatste doet me denken aan een film waar ze een kattenbak in de oven wegzetten omdat er bezoek komt en het bezoek er dan achter komt :p Getver!

 25. Annelise

  Handig artikel! Ik moet ook heel nodig mijn kamer en kasten weer eens opruimen. Je hebt me geïnspireerd, dus morgen ga ik maar een hard aan het werk 😉

 26. Hedwig

  Heel goeie tips, zeker van die opruimlade! Ik heb er geen thuis, maar als ik later alleen ga wonen dan zorg ik zeker dat die aanwezig is! 🙂

 27. Myrthe

  wooow, dit is echt een handig artikel. :blush:
  ik moest net mijn bureau opruimen maar stelde het uit en keek op je site en door dit artikel te lezen ben ik dus nu in de opruim-flow gekomen.
  je schrijft er zo positief over, terwijl iedereen altijd negatief is over opruimen. zo wordt het minder erg.
  die rommellade tip kende ik nog niet, ik denk dat ik dat even ga uitproberen]
  Dankje 😆

 28. seher

  hhahahahah grappig ik had net zo een dwang om het hele huis op te ruimen,
  mijn moeder was er erg blij mee :)))

 29. Stephanie

  Haha ik moest erg lachen om je rommellades, want die heb ik ook en m’n mannetje wordt daar dus helemaal gek van… Maar nu heb ik een extra excuus, want ik ben niet de enige! 😀

 30. Jo

  Leuk artikel! Vooral de bakjes voor ´losse´ troep vind ik zelf ook erg handig 🙂 Maar na het eten zou ik niet direct afwassen. Het is (vind ik) beter om eerst te rusten en te relaxen i.p.v. meteen weer aan de slag te gaan. Voor het slapen gaan vind ik wel een goed plan 😉 Niets zo ergelijk als nog heel veel afwassen nét voordat je wilt gaan koken!!

 31. Jildou

  Leuk artikel! Omdat ik al 5+ jaar op verschillende kleine studentenkamers woon, maak ik vooral van de tip “GOOI WEG” veel gebruik! Heb ik iets al een jaar niet gedragen? Weg ermee! Heb ik iets al heel lang niet gebruikt? Weg ermee!

  Tip voor als je klein woont: van die grote rolbakken onder je bed voor tassen, winter/zomerkleding etc.!

 32. Liliane

  Ik vind het altijd heerlijk om in een opgeruimd huis te zitten.
  Ik ben een beetje zoals jij en kan er ook een onwijze troep van maken als ik het heel druk heb 😛

 33. f

  Dit allemaal komt me zó bekend voor!!! 😀

 34. Lara

  Omfg,
  Ik heb nu zin om me kamer op te ruimen.
  Alleen ben ik op vakantie. :3

  • Nadine

   Wat erg voor je 😛

 35. Bo

  haha die eerste zin van het artikel is echt helemaal op mij van toepassing 😛

 36. Hennie

  Leuke handige tips! toch zal het nooit mijn hobby worden….
  Groetjes Hennie

 37. Femke

  Handig artikel! Ik ging er hier net invliegen! 😀

 38. Susanne

  Ik krijg meestal opruimkriebels op de meest onmogelijke moment, vaak ’s avonds laat!
  Toen ik nog thuis woonde was ik echt een sloddervos, nu ben ik nog steeds geen perfecte huisvrouw, maar ik probeer het wel bij te houden. Als het echt te erg wordt werk ik ook met ‘projectjes’, anders zie ik door de bomen het bos niet meer.

 39. Joyce

  heel leuk geschreven – nooit last van opruimwoede maar door dit te lezen krijg ik er bijna zin in!

 40. sanne

  Jaaa handig! Ben heel goed in spullen laten liggen, dus dankje! 😀

 41. Leonie

  Ooooww wat een mega leuk artikel! Ik hou ook (in vlagen dan) van opruimen! En lezen over opruimen vind ik ook heerlijk (maf he;-)) Je kunt er inderdaad erg van genieten als alles netjes opgeruimd en schoon is. Enige nadeel is nu dat ik heeeeel erg zin heb gekregen om op te ruimen maar ik zit in de trein onderweg naar mijn werk.. Dankjewel hoor Cynthia.. 😉

 42. Nele

  Leuk artikel! Ik krijg van dit soort artikels altijd zin om op te ruimen, ik heb alleen vandaag de tijd niet echt.. morgen zal ik het nog eens opnieuw lezen haha 😆

 43. Rianne

  Wat een onwijs leuk/mooi/stijlvol huis heb jij toch!

 44. theemutsje

  Leuk artikel! Ik ga NU beginnen, heb een vrije week en was al een paar dagen op zoek naar motivatie. En precies nu kom jij met dit artikel, thank you!

 45. Stèphanie

  Ik ben echt een chaoot. Troep maken ben ik een pro in, maar opruimen kan ik ook als de beste. Mijn kamer is altijd één grote bende, totdat ik een opruimwoede krijg. Dan is alles spik en span.

 46. chantal

  bedankt voor de tip ze komen net op het goede moment
  want ik wou vandaag mijn kamer opruimen

 47. Meike

  Ik ben ook echt zo’n opruim persoon, ik kan echt niet tegen troep. Daarom is mijn kamer ook altijd netjes, misschien wel het allernetst van ons hele huis. Haha 😉

 48. Sacha

  Leuk artikel!
  Nu krijg ik ineens heel veel zin om m’n kamer op te ruimen 😛

 49. Denise

  haha ik denk dat ik morgen maar even een opruimdag in ga plannen, even mn hele kamer doorspitten :9

 50. Lotte

  Haha, ik krijg helemaal zin om op te ruimen! Dan heb je ’t wel ver geschopt met je artikel want ik heb een hekel aan opruimen, echt waar. Vooral omdat ik het altijd zo vies vind, haha.

 51. Sara

  Ik ruim eigenlijk wel graag op, zeker als het superrommelig is. Achteraf krijg je daar echt zo’n goed gevoel van 😀

 52. Zahra

  Haha, leuke tips!
  Ik kan het wel gebruiken nu, want ik ben sinds maandag begonnen mijn kamer HELEMAAL op te ruimen en opnieuw in te richten. Ik heb echt zoveeel troep! 🙂

 53. nanadoe

  ZOOOOO belangrijk een opgeruimd huis! Bedankt voor het delen van de tips met ons.. 😉

 54. Lien

  Leuk artikel! 😀 Ik ben zelf ook zo’n persoon die een enorme rommel kan maken, maar waarna alles weer pico bello in orde moet zijn. 🙂

 55. Jaco

  Alsof ik het zelf gezegd kan hebben. Een opgeruimd huis geeft mij ook echt een opgeruimd hoofd. Op de bank zitten en genieten van MIJN OPGERUIMDE HUIS. Van MIJ:) en Opgeruimd:) en dan mogen Relaxen:) Heerlijk :love:

 56. daydreamers

  Super leuk om te lezen, ik kan gelukkig zelf wel makkelijk opruimen, ben ook altijd snel klaar.
  liefs,

 57. Savvy92

  Hier heb ik dus echt wat aan! Thanks! 😉

 58. Michelle

  Veel wist ik al, maar toch: BEDANKT voor dit artikel, echt. Het motiveert me om weer verder te gaan met de ‘grote schoonmaak’ haha, het is hier nu een chaos (idd, tijdens het opruimen wordt het erger). Wel ideaal: lekker te tour volgen en ondertussen opruimen. Probleem is wel dat ik het soms zó spannend vind dat ik alleen maar voor de tv zit, maargoed.

  Wat ik welgeteld één keer geprobeerd heb, maar zeker vaker wil doen: elke dag een wekkertje zetten op bijv. 20 minuten en die tijd benutten voor het huishouden: opruimen, afwassen, de was doen, stofzuigen. Elke dag zal mij ws niet lukken, maar op de dagen dat ik gewoon ’s avonds thuis ben: dóen!

 59. Femke

  Haha leuk! Je hebt gelijk hoor, als je dan alles hebt opgeruimd voelt het toch beter dan een puinhoop in je huis! 🙂

 60. MissEvie.nl

  Leuke tips en leuk om te lezen! Ik hou van een opgeruimd huis!Maar soms heb ik totaal geen zin in opruimen haha!Deze tips komen als geroepen 🙂

 61. Daphne

  Leuk artikel! Ik vind opruimen en vooral het uitzoeken van spullen eigenlijk best wel leuk. Ik heb af en toe zo’n opruimbui en daar maak ik dan ook handig gebruik van. 😉

 62. Joy.

  Haha superleuke post dit en handig!

 63. Evelien

  Ik vind het fijn om mijn kot wat op te ruimen vlak voor ik ga slapen. Je wordt er lekker rustig van en staat ’s ochtends in een properdere ruimte wakker. Bij mij helpt het ook om op te ruimen terwijl ik wacht tot bijvoorbeeld iemand mij komt halen. Vaak ben ik wat zenuwachtig of vrolijk, dan gaat het opruimen zoveel sneller! je moet natuurlijk niet aan een hele berg afwas beginnen dan. Bij mij werkt het ook om bij de ‘grote schoonmaak’, als er heel veel rommel ligt overal, hoopjes te maken. Bij de deur: wat in de kast beneden hoort (jassen), ernaast een hoopje dat bij de lege zakken mag, de papiermand, … zo hoef je niet voor ieder stukje de kamer uit, maar moet je toch iets gaan halen in een andere ruimte? dan pak je lekker één van deze stapeltjes al mee. tijd bespaard!

  • Eline

   Doe ik ook! 😀

 64. Sophia

  Dit artikel komt echt op het juiste moment, ik moet écht mijn kamer opruimen.. thankyouuuu

 65. Roos

  Haha ik heb meteen de neiging om me kamer op te ruimen! Terwijl ik dat normaal NOOIT doe, en het echt haat. Maar je hebt wel gelijk. Het is veel prettiger om in een Opgeruimde omgeving te leven! x 🙂

 66. Anna

  Ik ben ook wel goed in opruimen, maar ik zorg altijd dat ik alles meteen weer terug zet op de plek waar het hoort. Dan veroorzaak ik de minste rommel en in vind het slordig en chaotisch staan als overal wat ligt. Ik kan dan niet goed werken, haha. :p

 67. josianne

  Die opruimwoede bui ken ik inderdaad wel, dan MOET alles ZSM schoon haha. Ik ben van mezelf best wel netjes, maar m’n vriend absoluut niet. Zo ruim ik alles wat van hem is meteen op, terwijl hij dat eigenlijk zelf moet doen (vind ik), dus nu leg ik alles aan zijn kant van het bed en dan zoekt ie het zelf vanaf daar maar uit. Dan is de woonkamer in ieder geval netjes.

 68. fariyana

  Leuk artikel!!!Nu ik in verwachting ben, wil ik echt alles spic and span hebben!!!ELKE DAG, normaal gebeurt dat 1 x in de week, maar nu…..pfffff, hou mezelf soms niet bij…maarru, heb dat ok, dat als ik wet dat bv de zolder vol met (nutteloze) rommel staat, stoort mij dat en ligt het zwaar, ja klinkt raar, maar echt!!nou, lekker opruimen en hopen dat het weertje beter word!!

  • Fien

   Wat super leuk dat je zwanger bent! Gefeliciteeeerd!

 69. Fien

  Deze tips kwamen echt als geroepen! Mijn kamer is vreselijk op dit moment, want ik wilde eergister een kastje uitzoeken, stopte halverwege en toen was het een puinzooi. Cynthia, als jij zo van opruimen houdt, kom je mij dan een keertje helpen? 😉
  Bedankt voor de tips!
  Liefs

 70. Angel

  Ik kan er niet tegen als het niet schoon is, ik heb zelf echt zo’n opruim-tic

 71. Carmen

  Wat een leuk artikel! Ik heb gelijk ‘zin’ om een grote schoonmaak te houden haha. Is NODIG hihi.

 72. Iris

  Dit komt echt op het juiste moment! Dankjewel voor de geweldige tips!
  Op Mascha’s persoonlijke blog staat ook een artikel over opruimen (ouder artikel) en zij zegt dat je iedere dag een half uur moet opruimen. Als het al netjes is, ga dan gewoon schoonmaken etc. Dat is ook een hele goede tip!
  Die van jou zijn ook superhandig! Ook de rommellade enzo! Ik ga er gelijk werk van maken! 😆

  • Eline

   Ja, dat zijn ook goede tips!

 73. milou

  Haha handige tips! Ik moet zeggen toen ik nog bij mijn ouders woonde maakte ik er echt een zooi van mijn kamet!

  Maar sinds ik nu een half jaar een eigen huis heb ben ik echt een stuk netter!

  Oke ja ik heb inderdaad wel een rommel la maar de afwas is altijd gedaan en er is nooit stof de badkamers zijn altijd gepoetst en er is altijd ook gestofzuigd!

  Ik vind het nooit heel erg als er een klein beetje troep ligt maar ik vind het wel belangrijk dat het vooral altijd lekker schoon is en lekker ruikt!

  Daarom heb ik ook altijd wel een geurkaars of een brandertje aan dan ruikt het lekker! En ik heb ook bijna altijd een lekkere verse bos bloemen dat geeft de woonkamer ook al wat meer uitstraling vind ik!

  Maar thanks voor je tips qua opruimen van troepjes! 🙂

  • Eline

   Dat is bij mij ook: bij mijn ouders was mijn kamer “a mess”, mijn moeder zei altijd “Oei oei oei, als jij ooit op jezelf gaat wonen …”, maar nu zegt ze vaak: “Waaw, dat had ik echt nooit gedacht!” 😉 😉 😉

  • Femke

   Dat geeft mij hoop, ik zit nog in die eerste situatie! 😀 Maar ben ook van plan het beter te doen van zodra ik alleen woon… Nog een jaartje!

 74. Dita

  Handige tips! En ja mn vriend is nogal rommelig, ik zelf ben erg netjes enzo.. dus ja meestal ruim ik op. Maar ik moet zeggen dat hij het al aardig leert..:P

 75. Kimberly

  Hier heb ik heel vaak last van haha! Dan word ik wakker en denk ik meteen. Moet. Kamer. Opruimen. NU! Leuk artikel heb je ervan gemaakt!

 76. Nadine

  Hahaha, zo herkenbaar! Die tips zijn echt handig. 😉

 77. Mia

  Wat een ontzettend leuk artikel! Zelf heb ik deze opruimwoedes best vaak, en ze zijn behoorlijk handig!
  Leuk artikel hihi. 😉

 78. patricia

  Leuk artikel ga een aantal tips zeker onthouden. Ben op het moment stap voor stap en kamer voor kamer bezig met opruimen. In sommige kastjes hangen ook lijstjes wat erin zit. Dit is makkelijk als je wat zoekt en niet heel je kastje overhoop wilt halen. Vaak blijkt het namelijk er dan niet in te zitten. 1 blik op het lijstje en je weet of het er is of niet.

 79. Desirée

  Ik heb ook echt zo’n opruimwoede de laatste tijd. Alle kasten en lades en hoekjes etc. zijn we de laatste tijd binnenstebuiten aan het keren. Heerlijk!

 80. Paola

  Ik gebruik een beetje hetzelfde en ga vandaag ook weer met een wervenwind door huis heen!

 81. TBE

  Haha leuk artikeltje! Ik kan ook absoluut niet tegen rommel, bij anderen zou ik het liefst dan ook alles willen opruimen als ik zie dat het een troepje is :p

 82. Julie

  Hoe herkenbaar. Ik ruim mijn kamer altijd volledig op in de grote vakantie en ik ben er dus gisteren mee begonnen. Ja man! Nu al super veel zooi in een zak gekeild en ik ben nog niet klaar. Het is echt zo orde in je omgeving zorgt voor orde in je hoofd. Ik merk dat echt wel aan mezelf! 🙂 Nu, ik ga je laten en nog wat verder opruimen!

  Fijne dag nog! 😆

 83. Mir

  We hebben dezelfde tactiek zo’n beetje.
  Ik ben een echter opruimer/poetser 🙂 bij mij is het altijd netjes en schoon.
  ideaal. ik erger me vooral aan mensen die het tegenovergestelde zijn wat dat betreft. 🙂

 84. Marlies

  Haha leuk om te lezen! Opruimen is echt mijn ‘hobby’! Ik vind het heerlijk om lekker rommel te maken en vervolgens alles weer netjes op te ruimen en schoon te maken. Ik doe dan altijd alsof er een fotograaf komt straks die mijn huis/kamer gaat fotograferen voor in een woonblad! 😉

 85. Renée

  “Eerst: geen paniek. Adem in, adem uit. Zet even een raam open. Goed. Klaar?”

  Haha, moest hier zo om lachen. Normaal lees je; ramen en deuren sluiten.. Ik hoorde deze tips hierboven al bijna op de radio, “En dan nu, opruimtips.. Deel 1.” 😆

  Je hebt me wel aangestoken met dit artikel, ik ben al aan de keuken begonnen! 😉

 86. hanan

  Klopt echt..vn nette huis ben je ook geordend in je hoofd! Een andere tip van mij…prop je huis niet te vol met stuff,teveel tierelantijnen(spelling?) maakt ook rommelige indruk.houd het gezellig maar basic!

 87. Esmay

  Aangenaam, Esmay. Chaoot. Sloddervos.
  Soms heb ik ook wel ’s een opruimwoede hoor, dan zie ik al die mooie kamers op Pinterest ofzo en dan denk ik: Dat wil ik ooook! En dan is het schoonmaken en opruimen geblazen!
  En vaak heb ik geen zin en stapelt de rommel zich op (ook omdat ik het dan niet opruim als ik het heb gebruikt)! Maar sinds kort gaat het wel redelijk oké daarmee! Ik probeer er althans op te letten!

 88. janniekswayofbeauty.blogspot.com

  Echt een goed artikel 🙂 Superhandig! Ik ben ook echt zo’n sloddervos… Er liggen alweer allemaal kledingstukken op m’n bank terwijl het een kleine moeite is om het in mijn kast te hangen. Ga ik nu meteen doen, bedankt voor de tips Cynthia.

 89. janniekswayofbeauty.blogspot.com

  Superhandig! Ik ben ook echt zo’n sloddervos… Er liggen alweer allemaal kledingstukken op m’n bank terwijl het een kleine moeite is om het in mijn kast te hangen. Ga ik nu meteen doen, bedankt voor de tips Cynthia.

 90. janniekswayofbeauty.blogspot.com

  Superhandig! Ik ben ook echt zo’n sloddervos… Er liggen alweer allemaal kledingstukken op m’n bank terwijl het een kleine moeite is om het in mijn kast te hangen. Ga ik nu meteen doen, bedankt voor de tips Cynthia!

 91. Cute as a Cupcake blog

  Haha, wat een leuke tips! 🙂 Ik kan ze eigenlijk wel gebruiken, want ik ben ook niet echt ordelijk. Ik heb vooral het probleem dat als ik iets neem, het niet meteen terugzet nadat ik het gebruikt heb. Gevolg: meteen terug rommel. In de Action hebben ze momenteel trouwens heel handige mandjes die ik ook gebruik om mijn spulletjes in weg te zetten en dat voor nog geen 2€ 😉

 92. Hester

  Ik laat ook vaak dingen achter me aan slingeren, maar ben wel net zoals jij iemand die het dan wel gelijk weer opgeruimd wil hebben. Heerlijk, opruimen :love:

 93. Chantal

  Gelukkig kan ik niet zo goed tegen rommel en zorg ik dat mijn kamer en alles gewoon altijd netjes is, hoef je ook niet zo enorm op te ruimen 🙂

 94. Suuz

  Ik ben altijd al van het weggooien/opruimen geweest. Ik heb 3 ‘bergruimtes’. Een smalle kast op de verdieping waar mn kerstspullen, slaapzak, wasmand en tassen staan. Een trapkast beneden waar de playmobil van mn dochter woont en een buitenberging voor fietsen en tuinkussens.
  Een wandkast met boeken en boekhouding en klaar!

  Ik heb er zo’n hekel aan als het rommelig is. Het maakt je idd veel rustiger. Je kunt alles makkelijker vinden. Je boekhouding klopt beter enz.

  Nu je het zegt: vanavond weer aan de slag 🙂

 95. Lisanne

  Ooh jeej, ik denk dat ik ook de opruimeritis krijg! Heb ook ineens zin om al mijn zooi op te gaan ruimen 🙂

 96. Merel

  Ill ben zo blij dat wij een afwasmachine hebben! Afwassen, bah!!!!

  • Tessa

   Ik vind een afwasmachine juist goor. Moet je eerst alles afspoelen en als het klaar is nog eens afdrogen en de helft van de tijd zitten er nog op dingen restjes. En daarnaast stinkt dat ding ook vaak. Nee bedankt!

  • Wij hebben een afwasmachine en er blijven echt geen restjes zitten en afdrogen hoeft ook nauwelijks.

  • diana

   Joh, afwasmachine is echt niet goor..
   Je hoeft niet eerst te spoelen en ook niet af te drogen.
   En bij ons wordt de vaat perfect schoon.

 97. Jasmine

  lol, fijn artikel. Nu krijg ik zin om toch eens grondig op te ruimen =]. Mijn quiky opruimmove is alles bijeenschrapen en het in de kleerkast gooien voor later. 🙂

 98. Marjolein

  Ik zet ook altijd een muziekje op, raam open en opruimen maar! Vaak sorteer ik ook dingen van: ‘in de kast’, ‘op de planken’, ‘weggooien’, ‘naar beneden’. Vervolgens kan ik dan een hele stapel in één keer opruimen.

 99. Yara

  Superhandige tips, leuk! Ik heb vaak opruimwoede haha.

 100. charile

  Super leuk artikel! Ik hou er altijd wel van om op te ruimen. Daarna heb ik zo’n heerlijk ‘opgeruimd’ gevoel 😀

 101. Eva

  Handig, ik moet ook maar weer ’s gaan opruimen, en daar wordt ik door dit artikel nog maar ’s aan herinnerd, haha:)

 102. Lifesplash

  Haha leuk! En heel handig! Opruimwoede vind ik eigenlijk zo een raar verschijnsel maar ik heb er soms wel last van. ;p

 103. Jenny

  Ik en een jaar aan het reizen en het enige wat ik netjes moet houden is mijn koffer. Maar wat krijg ik zin ( dit gaat heel gek klinken ) om lekker thuis te zijn en na een flinke schoonmaak dag heerlijk ’s avonds op de bank te zitten met kaarsjes aan en een lekker wijntje + een goed boek!! :geek:

 104. Kim

  Gelukkig ben ik van mijzelf als een flinke opruimer! Maar qua schoonmaken en stoffen kan het soms beter…. 😳 haha! Thanks voor de tips dus!

 105. Emilia

  Super handig! Ik zou er bijna zin van krijgen om maar kamer op te ruimen haha. Hmm misschien morgen. Of overmorgen. :blush:

 106. Petra

  Super leuk artikel! Ik denk dat ik maar eens ga opruimen 🙂