14 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Op de cover van Pedala

p2170274Door mijn blogjaren heen heb ik een paar keer op covers van magazines gestaan, wat ik elke keer heel bijzonder vond. Dat ik ooit nog op de voorkant van een fietsmagazine zou staan had ik nooit gedacht! Deze maand sta ik op de cover van Pedala en daar ben ik best trots op.

De foto’s zijn gemaakt door Ferdy Damman.

p2170274

Ongeveer een jaar geleden stapte ik voor de eerste keer op de racefiets, omdat ik in maart 2016 300km zou fietsen door Vietnam met Plan Nederland. Ik wandelde al jaren veel, zo’n anderhalf uur per dag, maar écht sporten deed ik niet. Verschrikkelijk vond ik het zelfs. Ik had alles geprobeerd, vond niks leuk, en had me al neergelegd bij het feit dat sporten niks voor mij is. Bewegen wel, dat wandelen beviel me prima. Ik was dan ook best wat bang voor dat fietsavontuur.

p2170275

Marijn de Vries, ex-profwielrenster, leerde ik jaren geleden kennen bij talkshow En Dan Nog Even Dit bij RTV Oost. Echte raakvlakken hadden we niet, behalve dat we allebei schrijven voor ons beroep. Zij hielp me de fiets op een jaar geleden en ‘leerde’ me fietsen op een racefiets. Samen gingen we naar Vietnam en nu schreef zij dit enorme stuk over mij in Pedala.

p2170276

Het stuk gaat over hoe ik van luie donder naar een vrij sportieve actieveling ben gegaan en daarbij krijg ik heel wat veren in mijn reet gedouwd. Toen ik het voor de eerste keer las kreeg ik tranen in mijn ogen: het fietsen heeft me zoveel meer gebracht dan de rondjes die ik fiets over dijkjes hier in de omgeving. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, ik zit lekkerder in mijn vel en ben echt van sporten gaan houden.

Nu het winterse weer in Nederland wat vroeg is begonnen dit jaar, vind ik het fietsen toch wat eng en heb ik zo’n anderhalve maand geleden de hardloopschoenen weer eens aangetrokken. Wonderwel vond ik dat leuk, waar ik het jaren geleden verschrikkelijk vond, maar vooral deed om ‘toch maar te sporten’. Ik wandel nog steeds mijn gebruikelijke anderhalf uur, wat ik nog steeds heerlijk vind, en ren zo’n twee tot drie keer per week. En zodra de tijd en het goede weer er is, stap ik gewoon weer op de racefiets.

p2170277

p2170279

Deze Pedala ligt deze hele week nog in de winkel en je kan hem ook online bestellen. Het is een enorm leuk magazine voor fietsende vrouwen, met mooie interviews en verhalen, maar ook een heleboel tips waarvan je echt zin krijgt om te fietsen.

Nog wat van de foto’s die Ferdy Damman maakte van Marijn en mij:

2016-12-12_0001

2016-12-12_0002

2016-12-12_0003

 

2016-12-12_0004

2016-12-12_0005

 

_fd10472-mc

_fda4231-mc

De mooie kleding die ik draag is van Liv en die heb ik gekregen.

Ik ben hier trots op! Het voelt ergens zo gek, in mijn hoofd staan alleen échte sporters op covers van dit soort bladen. En nu sta ik er op! Ik hoop dat mijn verhaal andere vrouwen ook wat meer buiten aan het bewegen krijg, want het is zó lekker. Het heeft mij in ieder geval een stuk gelukkiger gemaakt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.