Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 november 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eten
  • librije ontbijt
  • onbijten bij de librije
  • restaurant
Een MissLipgloss artikel

Ontbijten bij de Librije

dsc05412Dineren bij de Librije is waanzinnig en een bucketlist item voor veel mensen. Het is alleen nogal een eh, investering. Jaren geleden ontdekte ik dat je bij de Librije naast dineren en lunchen ook kan ontbijten! Voor een fractie van de prijs toch een Librije ervaring. En hoe leuk is het om zo chic uit eten te gaan, maar dan ’s ochtends? Ik maakte deze keer foto’s.

dsc05428

De Librije ken je vast: het is een restaurant in Zwolle met drie Michelin sterren. Ik heb er twee keer gedineerd, een keer in de oude Librije en een keer begin dit jaar in de nieuwe. Vroeger zat in dit pand Librije’s Zusje, maar inmiddels zit die niet meer in Zwolle en is De Librije in dit pand komen te zitten. Hier zit ook Librije’s Hotel en Librije’s Winkel.

Ik ben groot fan en heb zowel bij het Zusje als bij De Librije zelf onvergetelijke avonden gehad. Jaren geleden kwamen Willem en ik erachter dat je ook als niet-hotelgast kan ontbijten bij het restaurant. Dit kost €39,50 per persoon. Natuurlijk veel geld voor een ontbijt, maar die is dan ook zoals van De Librije mag verwachten superdeluxe. Je hebt dus een Librije ervaring voor een bedrag waarvan je normaal gesproken ’s avonds ergens een hapje gaat eten. Dat is zó leuk!

Ik heb het al vaak getipt aan mensen: ga eens in plaats van een biefstukje eten ’s avonds, in het weekend ’s ochtends naar de Librije. Het is een heel unieke ervaring en zó lekker! Inmiddels is dit de vierde of vijfde keer dat ik dit doe verspreid over vijf jaar, maar het idee is altijd hetzelfde. Al eten we wel elke keer andere kleine gerechtjes – dat is leuk!
Ik laat je graag zien wat we allemaal gegeten hebben.

dsc05426

Je stapt binnen in een soort jungle, zo mooi!

dsc05423

Het pand waar de Librije in zit was vroeger een gevangenis en dat zie je nog op veel plekken terug. Het is zo’n mooi gebouw!

dsc05420

Hier is het ontbijt! Niet in de ‘binnentuin’ waar je luncht of dineert. Het was trouwens gewoon vol, maar deze foto maakte ik toen net iedereen weg was rond half twaalf. Het is wat donker en daardoor heel knus.

We beginnen natuurlijk met koffie en een sapje.

dsc05421

Je kan kiezen uit enorm veel soorten sapjes, ik ging voor rabarber. Je krijgt ook water en je kan zoveel koffie en sapjes drinken als je wilt: de prijs is vast.
dsc05395

We beginnen met brioche met appelstroop en oude kaas en een Hollandaisesaus. Meteen een smaakexplosie!

1

Op tafel komen al snel wat kleine schaaltjes en bordjes te staan. Niet op de foto staat het lekkere brood en gezouten boter, vleeswaren (gebraden gehakt), kaas en kleine potjes huisgemaakte pindakaas en hazelnootpasta. Hier zie je gerookte zalm, fruitsalade en ossenworst met Amsterdamse uitjes.

dsc05397

De bekende Librije hamburgertjes, maar dan zwart! Ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk, zoals een hamburger zou moeten smaken. Maar dan ’s ochtends. En klein.
dsc05405

dsc05408

Bij je ontbijt kan je een eitje bestellen, ik ga voor een gepocheerd ei met Hollandaisesaus, Willem neemt een spiegelei met zolderspek.

dsc05409

Als ’toetje’: een gouden ei gevuld met ananas, advocaa, yuzu en krokankte kip bovenop. Ik houd zó van advocaat (en als ik dat zeg moeten mensen altijd een beetje lachen), dus hier word ik echt blij van! Naast al deze lekkere dingen kan je ook nog yoghurt, muesli, kleine croissants en koffiebroodjes bestellen, en er is nog extra kaas en vleeswaren.

dsc05412

Aan al die andere dingen komen we helemaal niet toe: we zitten zo vol van alle dingen die we al gegeten hebben. Dit is zó leuk om te doen en natuurlijk zo lekker! Mijn favoriet is de brioche met appelstroop en oude kaas en het zoete eitje.

Per persoon kost dit ontbijt €39,50 inclusief koffie, thee en sapjes. Ik denk wel dat je wat extra betaalt als je nog besluit om bijvoorbeeld champagne bij je ontbijt te drinken, dat hebben wij niet gedaan. We waren binnen om tien uur en gingen rond half twaalf weg: ’s ochtends écht tafelen dus. Ik vind dit ontzettend leuk en het is echt een goed idee om dit eens te doen in plaats van een avondje biefstuk eten in een restaurant. Ook leuk als verrassing! Ik wilde het in ieder geval graag eens delen, ik vind het fantastisch namelijk. Het is wel een goed idee om even te reserveren vooraf.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.