Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss: lippen

Anne: Ik heb de laatste tijd regelmatig last van witte ‘velletjes’ op mn lippen. Het lijkt dan net of ik melk heb gedronken. Het verschijnt op de grens tussen de buitenkant van mn onderlip en de binnenkant, daar waar beide lippen elkaar raken zeg maar. Het is niet zo dat het echt velletjes zijn, meer een wit laagje ofzo, want het is makkelijk weg te vegen. Weet jij waar dit door komt en hoe ik er vanaf kom? Ik loop nu de hele dag met een spiegeltje mn lippen te controleren en met praten ben ik erg voorzichtig geworden, omdat ik steeds bang ben dat dat witte er weer zit en degene waarmee ik praat dat dan ziet!
Help!?

Dit is een probleem wat heel veel mensen hebben, want ik zie het bij veel dames die lipproducten (lipgloss, lippenbalsem, lipstick) gebruiken, en ik heb er zelf ook last van. Wat het precies is, weet ik niet, maar het zal een ophoping zijn van speeksel, lipproduct en dode huidcellen van je lippen. Zeker wanneer je wat op je lippen hebt, een vettig product, dan krijg je dat extra snel. Irritant is het, want het ziet er niet mooi uit, natuurlijk.

Wat bij mij werkt: regelmatig mijn lippen scrubben en zorgen dat ze compleet velletjes-vrij zijn. Dus elke dag voor je je lipproduct op doet, wat dat ook mag zijn, even snel scrubben. Bij een andere vraag vertel ik mijn scrubtrucje die heel snel is en perfect werkt. Op deze manier krijg je minder snel die randen omdat de dode huidcellen dan al weg zijn. Verder is er weinig aan te doen, gewoon een paar keer per dag je lippen checken…


Anoniem: Ik hou van lipproducten en ik wil weten of je lipliner gewoon kunt op doen zonder er iets bovenop te doen want ik ben niet zo lipstick fan en ik wil toch wel eens een keer wat op me lippen. Ik draag altijd wel lipgloss maar ik wil wel een keer een verandering ;D

Ja hoor, dat kan! Je kan lippotlood praktisch als lipstick gebruiken, en je lippen er helemaal mee inkleuren. Het is wel wat droger dan lipstick, maar dat is juist goed, dat blijft langer zitten. Verzorg je lippen vooraf wel even goed, met een lippenbalsem. Laat dat even goed intrekken en dep je lippen dan af met een tissue.


Fatima: Iedereen heeft altijd last van de dunne lippen en vraagt hoe je je lippen optisch dikker kan laten lijken, ik heb juist hele volle lippen van mezelf en hoe kan ik mijn lippen wat dunner laten lijken? Ik heb nooit lipproducten op (wel lipbalsem) omdat het er gewoon niet uitziet.

Deze vraag heb ik echt heel vaak gekregen afgelopen keer! Als je je lippen niet wil laten opvallen moet je zorgen dat je glans en kleur vermijd. Glans (lipgloss) benadrukt je lippen en laat ze groter lijken, dus ga voor een matte lippenbalsem of lipstick. En kies geen felle kleuren, maar juist meer nude kleuren, of heel donkere kleuren. Vermijd knalkleuren als roze, rood en oranje. Ik ben gek op nude lippen, met een nude lipstick, concealer of Lip Erase (MAC) kan je je lippen mooie nude (huidskleurig) maken waardoor ze praktisch helemaal wegvallen. Hier moet je wel van houden, dat is een kwestie van smaak.

Brechtje: Ik scrub mijn lippen altijd met suiker; eerst lippenbalsem op en dan scrubben met suiker. Maar na het scrubben zijn die kleine velletjes weg, maar de was grotere lijken alleen maar erger te worden. Scrub ik verkeerd, of moet ik met iets anders scrubben?

Ik heb de perfecte low budget scrubtip! Ik doe dit een paar keer per week zodat mijn lippen altijd glad zijn, dan zien lipproducten er veel mooier uit. Breng eerst een lekkere vette lippenbalsem aan, zoals vaseline, Eight Hour Cream of Rosebud Salve. Laat dit even intrekken zodat de velletjes zacht worden (ja, dat klinkt vies). Neem nu een washandje, maak die nat en wring hem goed uit zodat ‘ie vochtig is. En nu: over je lip heen ‘masseren’. Niet boenen, want je hoeft er helemaal niet hard overheen te gaan, gewoon een paar keer flink heen en weer wrijven. Hoppa, zachte lippen, en echt al je velletjes zijn weg.


Stel bij dit artikel je vraag over nagels voor de volgende Oh My Gloss!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.