Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
  • rijstpoeder
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Heidi: Ik zie soms bij FotD staan dat jij rijstpoeder op je gezicht gebruikt. Misschien is het een rare vraag,  Maar ik heb er werkelijk nog nooit van gehoord! Waarom gebruik je dat, en zou ik het ook moeten gebruiken?

Da’s niet raar hoor, ik krijg deze vraag heel vaak. Rijstpoeder is een basis! Het zorgt er gewoon voor dat je make-up langer blijft zitten, en werkt perfect in combinatie met minerale poederfoundation. Als je wilt dat je make-up langer blijft zitten, kan je heel goed rijstpoeder gebruiken! Het is helemaal natuurlijk en dus niet slecht voor je huid. Je kan rijstpoeder o.a. kopen bij Fyrinnae.

Tara: Als je met groene concealer je puistjes weg werk. Zie je die groene concealer dan nog of zie je dat dan niet meer?

Nee, het is niet de bedoeling dat je die ziet! Het groen valt als het ware weg tegen het rode van je puistje of vlekje. Dat is juist de truc 🙂

Diane: Ik heb een pony, maar heel vaak ben ik het beu maar soms ook niet. Ik wil hem nu langer laten groeien, maar dat duurt zolang, zou ik hair extentions kunnen kopen voor mijn pony? Of valt dit heel erg op?

Ik ben zelf geen extension-expert, maar een vriendin van mij heeft clip-in extensions en ik weet wel dat dat voor een pony echt niet werkt. Je ziet die clipjes zeg maar zitten, en ik neem aan dat je die ‘lok’ (je pony dus) dan uit je gezicht wil dragen. Normaal gesproken valt je andere haar over de clipjes heen, maar bij je pony kan dat dus niet. Je zou wel kunnen denken aan extensions die de kapper erin zet (smelt), maar daarvoor moet je gewoon even naar een kapper gaan die dat doet. Zij kunnen je daarin adviseren!

Nina: Ik heb altijd nagellak op. Maar als ik geen nagellak op heb, dan zijn mijn nagels zeg maar verkleurd. Dus niet meer mooi roze. Weet jij iets om die ”normale kleur” weer terug te krijgen ?

Voor de volgende keer, gebruik een basecoat! Daardoor verkleuren je nagels niet meer. Maar voor nu kan je je nagel even een badje van citroensap geven, hierdoor worden je nagels weer mooi roze. Je kan echt een ‘badje’ maken met (vers) sap, maar je kan ook gewoon een citroen door midden snijden en je nagels in het vruchtvlees zetten. Doe dit ongeveer vijf à tien minuten.

Selina: Eerst haalde ik mijn make-up er altijd af met van zulke olie watjes, maar omdat dat heel vettig is ging ik proberen er iets anders op te verzinnen. De verkoopster in de winkel vertelde dat ik dan eerst make-up eraf moest halen en dat het vettige wat overblijft met van doekjes eraf moest halen. Ik gebruik nou die doekjes ook gewoon om mijn maskara eraf te halen en gebruik dus geen oliewatjes meer. Mijn vraag is dus of dat slecht is voor je wimpers? Breken ze ervan af of niet?

Oh, ik háát die oliewatjes! Blegh, mijn hele gezicht wordt dan altijd zwart van de mascara en ik haat dat vettige. Je kan je mascara er gewoon afhalen hoor, met die doekjes (ik zie visagisten het ook doen), maar doe het gewoon zachtjes. Ga niet lopen schrobben. Ik gebruik voor m’n ogen zelf altijd een lotion (zonder olie! Let daarop) van Kruidvat, dat werkt perfect zonder dat vieze vettige :). Oh enne, ik vind wat die verkoopster je heeft verteld wel een beetje dubbelop trouwens.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.