Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Ilse: Ik zag bij EverydayMinerals de termen Semi-matte, matte, intensive en original glow staan. Wat betekent dat precies?

Deze vraag krijg ik héél vaak! 🙂 Dit staat op de site van EDM:
Semi-matte – ‘a soft luminous touch’
Matte – ‘radiant without shine’
Intensive –  ‘extra coverage’
Original Glo – ‘healthy dewy glo’

Het is inderdaad een beetje vaag, het lijken een beetje verkooppraatjes met weinig uitleg. Ik gebruik zelf intensive, dit is de meest dekkende soort. Original Glo heeft een beetje mica in zich, dat geeft een soort van ‘glowy’ effect (geen glitter!). Wanneer je een vettige huid hebt, moet je Matte gebruiken, dat spreekt wel voor zich. Semi-matte geeft de minste dekking van alle soorten.
Dus: als je Intensive te ‘cakey’ vindt, gebruik dan Original Glo voor een natuurlijker effect,  of mix Original Glo en Intensive. Mijn tip: wanneer je een sample kit bestelt, bestel dan gewoon vier verschillende formules 🙂 Kan je meteen zien welke het best bij jou past.


Pauline: Ik heb de laatste tijd altijd fake nagels op want mijn eigen nagels zijn niet mooi. Maar als ik ze voor een tijdje af wil laten dan zit er een soort van laagje lijm op m’n echte nagels. Dit krijg ik er niet goed af. Heb jij misschien een oplossing hiervoor?

Ohja, zo irritant die restjes lijm, ik haat het. Er zijnverschillende dingen die je kan doen, en helaas zijn ze allemaal niet echt goed voor je nagels. Je kan een ‘badje’ van aceton (of nagellakremover met aceton) maken in een kommetje en je nagels daar een kwartier in laten ‘badderen’ 😉 . Gebruik nu een buffer of vijl om de overgebleven lijm van je nagels af te halen. Terpentine of wasbenzine kan ook goed werken, maar zoals ik al zei, helaas heel slecht voor je nagels/nagelriemen. Pas met terpentine en wasbenzine goed op, maak hier geen badje van! Dep dit op een tissue en dep het op je nagels. Probeer het zo min mogelijk met je huid in contact te laten komen, het werkt namelijk irriterend.
Verzorg je nagelriemen daarna met een fijne olie en je handen met een lekkere crème.


Saar: net vertelde een vriend me dat je als je dingen aankoopt uit Amerika je altijd invoerrechten moet betalen, hoe klein het bedrag ook is en vaak ook 75%-100% van de prijs moet betalen. Moet jij dit ook?

Nee, dit is me nog nooit overkomen, en ik bestel al zo’n vijf jaar online. De kans is héél klein dat je invoerrechten moet betalen. Mascha heeft er een keer een stuk over geschreven, hier kan je het vinden. Enne, je hoeft pas vanaf €150 euro die kosten te betalen 🙂


Heb jij een vraag voor OMG? Stuur hem naar ohmygloss@misslipgloss.nl ! Zet de vragen niet hier bij de comments neer, die beantwoord ik niet.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.