Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Aranka: ik had een vraagje over foundation. Elke keer als de winter er aan begint te komen, krijg ik heel erg schilfers op mijn huid. Ik gebruik verder wel een goede dagcreme. Maar als ik foundation op doe zie je heel goed de droge plekken. Heb jij hier tips voor? Want het ziet er best lelijk uit, maar juist in de winter wil ik foundation gebruiken.

Ik heb dat ook! Ik merk het wanneer het buiten kouder begint te worden: ik krijg schilfertjes. Toen Serena van TSG laatst bij mij was vertelde ik het haar, en zij gaf mij de tip om pure shea boter op mijn gezicht te gebruiken. Nu doe ik dat een paar keer in de week na het reinigen ’s avonds, en mijn schilfertjes zijn weg! Je pakt gewoon een heel klein beetje shea boter, laat het smelten in je handen en dan je gezicht er mee insmeren. Daarna dep ik het nog wel goed af met een schone handdoek, anders is het wel erg vet. Ik doe dit ook alleen ’s avonds, het is te vet om voor je make-up te doen.
En: twee keer in de week scrubben. Ik doe dat met de Hema gezichtsscrub.

Melanie: Ik heb bijna nooit last van puistjes, maar als ik er een heb kan ik het niet laten om het open te krabben, daardoor verandert het puistje dus in een wondje en je ziet het minstens een week. Meestal wordt het dan ook nog een klein litteken dat ik moet camoufleren met foundation, maar heb jij enig idee welk reinigingsspul het beste werkt zodat er geen litteken ontstaat en het wondje snel geneest?

Oh! Alweer: ik heb dat ook. Altijd. Ik heb nauwelijks puistjes en oneffenheden maar als ik ze heb kan ik er ook niet afblijven. Nu worden het bij mij nooit littekens, maar van een vriend van mij hoorde ik dat Bio-Oil echt heel erg goed werkt. Bio-Oil is een middel speciaal tegen littekens en kan je gewoon bij de drogist halen. Die vriend van mij had onwijs veel littekens en oneffenheden in zijn gezicht, en nu is zijn huid echt flawless! Dus zeker het proberen waard.

Mandy: Ik heb een vraagje over mascara, ik zie namelijk overal in je video’s en andere youtube make up tutorial video’s (zoals die van xteener) dat je je mascara opdoet ná je oogschaduw etc. Nu is het probleem dat als ik dat doe, ik het echt o-ver-al heb zitten! Ik heb best lange bovenwimpers en ga daardoor altijd tegen mijn ooglid en wenkbrauwbot aan. Heb je misschien tips om dit te voorkomen? Ik probeer al zoveel mogelijk naar beneden te kijken en met mijn hoofd achterover mijn mascara op te doen, maar het is gewoon altijd raak. Bij mijn onderste wimpers is het echt heel vervelend, ik kom gewoon niet bij de buitenste haartjes en als dat me wel lukt, dan heb ik ook een zwarte streep onder mijn oog. Ik vind het heel lastig om na mijn mascara nog oogschaduw mooi op te brengen, dus ik zou het graag eens andersom willen doen, “zoals het hoort”!

Ja, klopt. Dat moet ook wel, anders krijg je allemaal oogschaduw op je net aangebrachte mascara, dat is niet mooi. Ik heb hetzelfde probleem als jij (goh, het is wel veel herkenning he, deze week! 😉 ), en ik heb er een simpel trucje voor. Ik heb zo’n kantelbare spiegel van Ikea:

Wanneer ik mijn bovenste wimpers ga opmaken, kantel ik de spiegel tot ‘ie helemaal horizontaal ligt. Dan doe ik mascara op mijn wimpers. Het belangrijkste is dat je dat goed laat drogen. Wanneer je dan je onderste wimpers gaat doen, kantel je de spiegel terug, verticaal. Dan doe ik hem net een tikje schuin zodat ik ‘omhoog’ moet kijken om mijn onderste wimpers op te maken. Opletten dus dat je de mascara laat drogen. Op deze manier moet het goed gaan!
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.