Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Olivia: Al heel wat jaren heb ik last van een irritant probleempje; na een paar uurtjes krijg ik van die zwarte ‘korreltjes’ bij mijn binnenste ooghoeken. Ik heb daarom maar geprobeerd mijn oogpotlood niet verder dan mijn traanbuis te laten komen, maar tevergeefs, het blijft gebeuren. Wat kan ik hier tegen doen?

Elk meisje met oogpotlood op haar waterlijn krijgt dat, helaas. Dat komt doordat oogpotlood niet waterproof is en daardoor van je waterlijn afgaat. Oogpotlood gebruik ik daarom al jaren niet meer op die plek, omdat je inderdaad viezigheid bij je traanbuis krijgt. En er is dan nooit iemand die even tegen je zegt dat je een vies oog hebt, fijn is dat he? Ahum…
Maar de oplossing is: op je waterlijn een waterproof variant gebruiken, bijvoorbeeld gel liner. Gel liner is veilig voor op die plek en daar krijg je niet die ‘korreltjes’ van.


Vera: Ik wil niet elke dag mijn haar wassen, omdat het anders heel vettig word. Maar mijn moeder rookt dus mijn haar en kleren ruiken heel vaak naar sigaretenrook, dus móet ik wel elke dag mijn haar wassen om die ‘geur’ eruit te krijgen.
Wat zou ik hier tegen kunnen doen?

Eigenlijk is het heel simpel. Laat jij je kleding wel eens luchten? Ik doe dat wel eens als het muf ruikt. Ik hang dan mijn kledingstuk aan een hangertje buiten, waardoor het na een paar uurtjes weer helemaal fris ruikt. Dat komt door de wind en de frisse lucht van buiten. Oh, ik doe dat natuurlijk niet als het echt vies is of al vaker dan een keer gedragen. Dan gaat het gewoon de was in.
Maar dat is eigenlijk hetzelfde met je haar! Dus pak de fohn, zet hem op de koudste stand en fohnen maar! Ik heb er zelf geen ervaring mee dus ik weet niet hoe lang je het moet doen, maar dit is een idee. Je kan ook speciaal haarparfum gebruiken, of gewoon een spuitje normale parfum in je haar doen. Maar doe dit niet te vaak, want in parfum zit alcohol en dat droogt je haar uit.


Laudy: Als ik een foto van jou bekijk met een eye of the day, valt het me op, dat hoe fel de kleuren ook zijn die je gebruikt, het je goed staat. Wanneer ik dat doe lijk ik snel op een soort clown. Het is niet dat ik weinig make-up gebruik waardoor oogschaduw teveel opvalt. Ook zorg ik ervoor dat ik het netjes opdoe zoals het hoort, maar als ik een donkere kleur gebruik lijkt het snel ’too much’. Hoe komt dat?

Thanks Laudy! Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik heb wel een idee waar het door komt. Ik vind mezelf ook net een clown als ik veel oogmake-up op doe en als mijn gezicht dan niet mooi egaal is. Oftewel: als ik geen foundation en dat soort dingen op mijn gezicht gebruik. Het ziet er dan heel rommelig en onrustig uit, en ik denk dat je daardoor het clown effect krijgt, hoe je het zelf noemt.
Ik weet niet of jij zelf foundation gebruikt of dat soort dingen, maar daar zou het aan kunnen liggen! Ook als je zelf een hele rode huid hebt of veel oneffenheden, kan je oogmake-up er heel gauw heel onrustig uit zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.