Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Brenda: ik heb een gezichtsstomer en ik vind het superfijn om die te gebruiken. alleen is het schadelijk of iets dergelijks voor je huid, als je het elke dag doet ? hoevaak per week is het het beste om te doen ?

Ohja, je gezicht stomen is fijn! Het is heel goed voor je huid. Maar ik zou het niet elke dag doen. Het is niet slecht voor je huid, want douchen heeft ongeveer hetzelfde effect. Het is alleen dat vaker dan twee keer per week gewoon niet nodig is. En zeker niet als je het niet in combinatie met bijvoorbeeld een maskertje of scrub doet. Want juist als je gaat stomen, werken dat soort dingen nog beter omdat je porien helemaal open gaan staan.
Maar: als je het heel lekker vind, gewoon elke dag doen hoor!

Sharona: Ik heb (zit in de familie) last van veel kleine haartjes in m’n gezicht, ze zijn gelukkig niet donker ofzo – en je ziet ze ook bijna niet (alleen als er veel zonlicht op valt) maar als ik foundation opdoe – krijg ik al gauw dat je die haartjes heel snel ziet zitten, hetzelfde met schilfertjes op m’n wangen (die soms nogal droog zijn)
weet je hoe ik hier iets aan kan doen, aan de haartjes dan vooral hoe ik ze niet meer zie als ik foundation op doe?

Gebruik een zo vloeibaar mogelijke foundation. Een poederfoundation of een compacte foundation zorgen ervoor dat je donshaartjes nog meer opvallen. Gebruik ook zo min mogelijk poederproducten. Dus een gelblush, gelbronzer, creamblush, dat soort dingen. Het is even wennen met aanbrengen, maar je zal merken dat het effect mooier is. Gebruik liever ook geen poeder na je foundation. En vermijdt producten die zeggen ‘mattifying’ te zijn!
En als je je foundation opsmeert, doe het altijd van binnen naar buiten. En veeg aan het eind nog één keer met je hand van boven naar beneden over je gezicht. Zo strijk je de haartjes glad, als je er tegen in gaat met je foundation dan vallen ze nog meer op. Succes!

Barbara: ik draag aleen merk oogschaduw (MAC, Rimmel, Maybelline, NYX, 88 palette et ) met een oogschaduwbasis eronder maar toch gaat het halverwege de dag er toch af, wat doe ik verkeerd?

Oei, dat is raar. Ik merk wel dat ik dat ook soms heb, maar dan is het vaak zo dat ik mijn oogschaduwbasis niet lang genoeg heb laten drogen. Dus wacht even met het aanbrengen van je oogschaduw.
Verder heb je misschien geen goede oogschaduwbasis? Ik heb zelf een van Too Faced en die bevalt heel erg goed. Dus misschien moet je eens denken aan een andere basis dan degene die je nu gebruikt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.