Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Annemarie: Elke keer als ik lipgloss oid gebruik, krijg ik na een tijdje van dat witte spul op mn lippen (je weet vast wel wat ik bedoel) Erg vervelend, wat het staat zo ‘vies’. Plus dat mijn lippen gortdroog zijn, maar ik om die reden bijna geen balsem etc durf te gebruiken buitenshuis. Ik heb trouwens al verschillende merken getest, maar allemaal met hetzelfde resultaat. Weet jij hier iets op?

Believe me, dat heeft bijna elk meisje. Ik heb het ook en het is heel erg irritant. Dat witte is een soort ‘mengsel’ van je gloss/lipstick, speeksel en dode huidcellen (velletjes). Het heeft verder niks tot weinig met de kwaliteit van je gloss of stick te maken. Zorg dat je je lippen een keer per week scrubt, dit helpt al veel. En verder: gewoon de hele dag door checken, zeker als je veel praat en eet. Dan krijg je dat sneller! Ik heb altijd reinigingsdoekjes bij me, als ik het merk haal ik alles eraf en doe ik m’n lippen opnieuw. Voor mij is dat de enige oplossing!

Brenda: Ik heb een voorhoofd a la Tyra Banks, groot dus. Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Het is gewoon storend. Als ik Tyra Banks zie, valt haar voorhoofd helemaal niet op, terwijl ze toch echt haar haar uit haar gezicht heeft. Kan jij mij misschien tips geven, om een groot voorhoofd te camoufleren, maar dan niet door een pony of een schuine lok?

Congrats, want een lang voorhoofd is superhip! Hihi, klinkt heel stom natuurlijk, maar je ziet het heel veel bij modellen. Toch snap ik wel dat je het wil camoufleren. Je kan dit doen door met make-up te shapen. Jij hebt dus een lang gezicht, a la dit (foto van hier)

Ik zeg wel shapen, maar je moet hier dus heel zuinig zijn. Je kan een klein beetje donkere poeder aan de onderkant van je kin doen zodat je gezicht wat korter lijkt, blush op je wangen/jukbeenderen en verder moet je je gezicht met rust laten. Als je heel veel met poeder en highlighters gaat werken, trek je juist de aandacht naar je voorhoofd toe.
Verder: een pony past serieus perfect bij jouw gezichtsvorm. Waarom probeer je het niet? Lang gezicht met pony is echt perfect.

Suus: Hoe kun je je make-up goed laten overlopen van je gezicht naar je hals. Want ik heb soms m’n kaaklijn zo ‘poeterig’ of m’n gezicht bruiner dan m’n hals als ik foundation op heb gedaan. Ik vind het best lastig. Heb je tips?

Eerst: zorg dat je de perfecte kleur foundation hebt. Hij moet matchen met je gezichtskleur maar ook met de kleur van je nek! Soms is dat lastig (ik heb bijvoorbeeld in m’n gezicht rode ondertonen en in de rest van mijn lichaam gele), maar dan adviseer ik je om even bij MAC of iets dergelijks langs te gaan. Zij weten precies wat voor kleur je nodig hebt en zij kunnen je perfect adviseren.
Wanneer je de perfecte kleur hebt gevonden, zal je dat probleem niet meer hebben 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.