Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Susan: Ik ga over 1 week voor 5 maanden backpacken, en heb dan geen ruimte om een fohn en een berg haarverzorgingsspullen mee te nemen. ’s Ochtends doe ik altijd mousse in mijn natte haar, en vervolgens fohn ik het droog (als ik het op laat drogen wordt het zo slap en zacht) en doe ik er een beetje wax in. Ik heb halflang, stijl haar en zonder mijn haarroutine zit het echt crap en hangt het heel plat en futloos langs mijn gezicht. Heb jij een idee hoe ik zonder mousse en een fohn toch wat volume in m’n haar krijg?

Oh backpacken, wat stoer! Nee, het is ook niet handig om zoveel haarspul mee te nemen denk ik. Oké, wat ik als ik jou was mee zou nemen:

  • Een ‘clay’ wax, zoals TOM Moulding Putty of Garnier Surf Hair. Dit is niet vet of iets dergelijks en geeft volume zonder je haar zwaar te maken. Vooral bij je haarwortels aanbrengen! Je hebt trouwens weinig nodig, dus je doet wel vijf maanden met je potje. De TOM putty zit in een kleiner potje.
  • Een leave-in conditioner in een sprayflacon. Ik gebruik zelf BioSilk, die kan ik echt aanraden! Je doet daar heel lang mee (dus je hoeft onderweg niet op zoek naar iets nieuws) en het werkt supergoed. Verzorgt je haar, geeft volume, glans… En je hoeft het niet te föhnen of iets dergelijks, je kan het gewoon laten drogen of meteen stylingproducten gaan gebruiken.

Dit zou ik zelf als minimaal aanhouden 🙂 Je kan natuurlijk wel wat meer meenemen, maar dit zou ik sowieso in je tas doen! Veel plezier komende vijf maanden!

Kimberley: ik zag bij je christmas look dat je eye primer van Jafra gebruikt.Wel ik ben Jafra consulente en ik wist niet dat Jafra dit verkocht in Nederland. Mag ik vragen hoe jij eraan komt?

Tuurlijk! Het is officieel geen primer maar een soort highlighter. Het heet voluit Jafra White Souffle Highlighter. Ik heb het echt al heel lang, járen geleden heeft m’n moeder het gekocht bij een Jafra ‘party’. Sinds een paar jaar gebruik ik het als primer, maar heb nu weer een andere oogschaduwbasis.

Roxeanne: Ik had een vraagje niet voor mijzelf, maar voor mijn oma. Ze heeft haar haar geverft en heeft nooit echt iets om haarproducten gegeven tot vandaag. Ze heeft vrij dun haar en ze draait het altijd in, omdat het anders langs haar hoofd hangt. Mijn vraag is dus hoe hou je het haar het beste gezond als het gekleurd is?

Wat lief, dat je een vraag stelt voor je oma 🙂
Je begrijpt vast dat je haar verven echt een soort aanslag op je haar is. Je haar verven is een chemisch proces en in haarverf zitten veel stoffen die slecht zijn voor je haar. Helemaal als je dun haar hebt, merk je dat je haar een poos daarna echt slap en futloos is.
Tips: gebruik volumeproducten, zoals volumeshampoo, volumemousse… Verzorg je haar daarnaast overdadig met goede maskers en conditioners. Een aanrader voor het haar van je oma is The Body Shop Brazil Nut Hair Mask, deze maakt je oma’s haar niet slap.

Heb jij ook een vraag? Mail die dan naar cynthia@misslipgloss.nl met als onderwerp ‘Oh My Gloss’. Vragen in reacties onder dit artikel worden niet beantwoordt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.